DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLİNÇLİ TUZ KULLANIMI
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şubesi
T. C. ISPARTA VALİLİĞİ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
BESLENME TEDAVİSİ.
DİYABETTE BESLENME TEDAVİSİ
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
Hipertansiyonda Renal Korunma
H İ PERTANS İ YON Kan basıncının normal de ğ erlerden yüksek olmasıdır.
Eğitim Şube Müdürlüğü Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü Y
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
HİPERTANSİYON ve BESLENME
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ KALP-DAMAR SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI RİSKLERİNDEN KORUNMA.
HATAY HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
TUZ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
OSTEOPOROZ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ.
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
HİPERTANSİYON NEDİR Kenan KARAKAŞLI Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mediko Sosyal Merkezi Sağlık Slayt Arşivi:
OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) ve HAREKETLİ YAŞAM
KANSERSİZ YAŞAM EĞİTİM ŞUBE 2010.
UŞAK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
KALP-DAMAR HASTALIKLARINDA BESLENME
Aile Hekimliği Anabilim Dalı
UŞAK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
SPOR.
HİPERTANSİYON VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Tuzun Azaltılması Programı
KÜTAHYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ HAYATIMIZ VE TUZ.
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI

YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
OBEZİTE (Şişmanlık).
Sigara içmeyenlerde kalp krizine rastlanması olasılığı sigara içenlere oranla önemli ölçüde azdır. Sigara içmiş olup ta bırakanlarda da kalp krizi ihtimali.
KALP-DAMAR HASTALIKLARINDA BESLENME
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
Kadın Sağlığı Tacettin İnandı. Kapsam Kadın sağlığı düzeyi ölçütleri Kadınlarda sık gözüken sağlık sorunları Sadece kadınlarda görülen sorunlar.
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
BESLENME Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi 2008.
YAŞLILIKTA BESLENME ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Çağımızın Sağlık Problemi Obezite
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Sağlıklı Beslenme.
I. BİREYSEL BESİN TÜKETİMİ (3 Günlük)
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
KALP DAMAR HASTALIKLARINDA
Sağlık Slaytları
ANT 311 Beslenme İlkeleri ve Beslenme Antropolojisi
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
Sunum transkripti:

DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ HİPERTANSİYON VE BESLENME DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ

Hipertansiyon nedir? Kan basıncının normal kabul edilen değerlerden yüksek olmasıdır. Kan basıncının normal değerler altında tutulmasına dikkat edilmelidir.

Kan basıncının 140/90 mmHg’nın üzerinde olması hipertansiyondur. Kan basıncının 120-129/80-84 mmHg olması normal, 130-139/85-89 mmHg olması yüksek normal tansiyan olarak adlandırılır. Kan basıncının 140/90 mmHg’nın üzerinde olması hipertansiyondur.

Hipertansiyondan Korunmak İçin Öneriler İdeal ağırlığınızı koruyun. Düzenli fiziksel aktivite yapın. Sigara içmeyin. Beslenmenize dikkat edin. Stresten mümkün olduğunca uzak durun. Düzenli olarak sağlık kontrollerinizi yaptırın.

Hipertansiyonu önlemek için beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz ? Beden ağırlığının arzu edilen sınırın üzerinde olmaması gerekir. Ailede hipertansiyon öyküsü olanların beden kütle indeksi (BKİ): 20-25 arasında olmalıdır. BKİ = Ağırlık (kg) Boy2 (m)

Günlük tuz tüketimi 4-6 g ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı) kadar olmalıdır. Yemeklerimizi tuzsuz, ekmeğimizi de az tuzlu ve kepekli olarak tüketmeliyiz. Yemeklerde potasyumdan zengin maydanoz, kekik, nane, dereotu, limon suyu, soğan gibi tat vericilerin kullanımı hem yemekte tuzun eksikliğini bir ölçüde giderir hem de tansiyonu ayarlar.

Diyette doymuş yağ çok içeren tereyağı, sadeyağı, iç yağı ve katı margarin kullanılmamalıdır. Daha çok zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık yağı ve mısırözü yağı kullanılmalıdır. Salam, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünleri, hazır gıdalar ( hazır çorbalar, soslar, ketçap, mayonez ), zeytin, turşular TÜKETİLMEMELİDİR!!!

Alkol tüketilmemelidir. Bütün kronik hastalıklarda olduğu gibi egzersiz hastalığın kontrolünde yarar sağlar

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM… DİYETİSYEN ÖZCAN İYİCİ