İstanbul Medipol Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Advertisements

Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
1 1.
09/12/2009Ankara Üniversitesi TÜBİTAK ULAKBİM ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ Prof. Dr. Cem Saraç (ULAKBİM Md.)
Kütüphaneci Bakış Açısından EKUAL Mayıs 2012 Antalya
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
KullanicI Analİzİ Ünİversİteler - S.B. Eğİtİm ve AraştIrma Hastanelerİ
ULAKBİM Vedat Mert Güneri Dursun Ali Çolak
6-7 June 20033rd International ANKOS Meeting1 ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS VI. YILLIK TOPLANTISI 2- 4 HAZİRAN 2006, 18 MART ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÇANAKKALE.
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
Cahit Arf Bilgi Merkezi
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Ankara Üniversitesi Kütüphaneciliğin Destanı Sempozyumu Ekim 2004, Ankara KÜTÜPHANECİLİKTE SÜREKLİ EĞİTİM.
Veri Tabanları Kullanıcı Ara Yüzünde Yeni Yaklaşımlar
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi 4. Uluslararası Yıllık ANKOS Toplantısı Koç Üniversitesi,
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
III. Ulusal Akademik Site Lisansı Eğitim ve İşbirliği Toplantısı Mayıs Antalya.
M. Mirat SATOĞLU TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü
EBSCOhost 2.0 Kullanıcı Eğitimi
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
TÜBİTAK ELEKTRONİK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMİK LİSANS EKUAL TÜBİTAK EKUAL STANDART LİSANS ANLAŞMASI STANDART LİSANS ANLAŞMASI Mayıs 2008, Çeşme Ahmet.
Veri tabanları ve bilgi hizmetlerinde kullanımı
ELEKTRONİK KOLEKSİYON GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ Bülent Karasözen ODTÜ 41. Kütüphane Haftası 31 Mart 2005.
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
TÜBİTAK ULAKBİM Uluslararası E-Bilgi Kaynakları Grubu
İDARİ BİRİMLER GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Mayıs Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı.
URQUHART YASASI.  Urquhart Yasası bilimsel dergilerin “kütüphane ötesi kullanımı”nın (supralibrary use), bu dergilerin her kütüphanenin “kütüphane içi.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
Connecting People Through News. © PressReader. All rights reserved. 2 Connecting People Through News 2011, 2012 & 2013 Yıllarının En İyi Aplikasyon Ödülü.
ESOGÜ KÜTÜPHANESİ Tarihçe  ESOGÜ Merkez Kütüphanesi tarihinde hizmete açılmıştır m2 kapalı alana sahip olup, oturma kapasitesi
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2: Mühendislik ve Sanayi Nazan Özenç Uçak.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
LİTERATÜR İNCELEME Öğr. Gör. Funda Veren. LİTERATÜR İNCELEME ilgilendiğimiz konuya ilişkin bilgilere ulaşmamız içindir Benzer çalışmalara ulaşabiliriz.
Kütüphane ve Dokümantasyon
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
KADİR HAS MERKEZ KÜTÜPHANESİ
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
Bilimsel Bilgiye Erişim
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
KULLANICI / KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUP ÇALIŞMALARI
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
Sunum transkripti:

İstanbul Medipol Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bilgiye Erişim ve Genel Bilgiler

Sunum Başlıkları Genel Bilgi Personel Çalışma Saatleri Koleksiyon Durumu Ödünç Verme İşlemleri Kütüphane Otomasyon Sistemi Kütüphaneler Arası İşbirliği Süreli Yayınlar Üyelikler Veri Tabanları Hedefler

Genel Bilgiler Kütüphane 130 m2’lik bir alan, 50 kişilik oturma kapasitesi, 7.500 ciltlik raf kapasitesi, Kablosuz internet erişim olanağı, 3 adet yayın tarama ve araştırma bilgisayarı yer almaktadır. Açık raf düzeni ile LC (Library of Congress) konusal tasnif sistemi kullanılmaktadır.

Personel Durumu 1 Daire Başkanı (Uzman) 2 Yardımcı Personel

Çalışma Saatleri Hafta İçi 08.30 – 21.30 Cumartesi günü 09.00 – 17.30 arasında kütüphanemiz hizmet vermektedir.

Koleksiyon Durumu Kitap Satın alma : 1681 Kitap Bağış : 2662 Kitap İngilizce : 1083 Kitap Türkçe : 3249 Danışma Kaynakları : 499 Dergi Satın alma : 10 Dergi bağış : 10 Gazete : 4

Ödünç Verme İşlemleri Akademik ve İdari personel kütüphane hesabını aktifleştirerek 30 gün süre ile 5 kitap ödünç alabilirler. Öğrenciler ise 21 gün süre ile 3 kitap alabilirler. Ödünç verme: 3825. Ödünç alan kullanıcı sayısı : 726.

Kütüphane Otomasyon Sistemi Sınırsız bilgi kaynağı kaydedilebilir. Her kullanıcı ayrı hesap oluşturarak kütüphanedeki durumunu takip edebilir. Kitap, tez, ansiklopedi, sözlük, harita, süreli yayın gibi her türlü bilgi kaynağı güncel olarak sorgulanabilir. Yeni gelen yayınların izlenmesini sağlar. Ödünç alınan kitabı takibi ve süresinin uzatılmasına aracılık eder. Ödünçte bulunan bir kitabın kullanıcı tarafından ayırtılmasına olanak verir. Akademik ve İdari personel kendi hesapları üzerinden kitap siparişinde bulunabilir.

Kütüphanelerarası İşbirliği Üniversitemiz Akademik personeli, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Türkiye’de yer alan üniversite araştırma kütüphanelerinde bulunan kitapları kütüphane üzerinden ödünç alabilir. Ödünç alınan kitap ödünç veren kütüphanenin ödünç sistemine göre verilmektedir.

Süreli Yayınlar Sağlık ve Düşünce Dergisi Aksiyon Ekonomist Atlas National Geographic Türkiye Bilim ve Teknik Hot English Chip Otohaber Legal Hukuk Dergisi

Üyelikler TÜBİTAK-EKUAL / Akademik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı ANKOS / Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu KİTS / Kütüphaneler arası İşbirliği Takip Sistemi TO-KAT / Ulusal Toplu Katalog

Veri Tabanları Abone Olunan Veri Tabanları BMJ Online Journals Sağlık Bilimler ağırlıklı 27 adet dergi üyeliği Ebsco Host İçerisinde birçok veri tabanı yer alır; Academic Search Complete BIR Entertainment Book Index with Reviews Business Source Complete Computers & Applied Sciences Complete Environment Complete ERIC GreenFILE

Veri Tabanları Abone Olunan Veri Tabanları; Ebsco Health Source: Nursing/Academic Edition History Reference Center Humanities International Complete Legal Collection Library, Information Science & Technology Abstracts with Full Text MasterFILE Complete MEDLINE Newspaper Source Plus

Veri Tabanları Abone Olunan Veri Tabanları; Ebsco Professional Development Collection Psychology and Behavioral Sciences Collection Regional Business News Religion and Philosophy Collection The Serials Directory ULAKBİM Ulusal Veri Tabanları (UVT) - ULAKBIM Turkish National Databases AP NewsMonitor Collection Web News

Veri Tabanları Abone Olunan Veri Tabanları IEEE Explore Digital Library Standartlar ve Mühendislik ile ilgili konular iThenticate Akademik İntihal Engelleme veri tabanı Ovid-LWW Sağlık Bilimler ağırlıklı 278 adet dergiye erişim olanağı verir

Veri Tabanları Abone Olunan Veri Tabanları Elsevier ScienceDirect 2000’e yakın dergiye tam erişim olanağı vermektedir. Sosyal bilimler ve Sağlık bilimler başta olmak üzere birçok alanda dergi içeriğine sahiptir. Taylor & Francis Sosyal ve beşeri bilimler tıp ve yaşam bilimlerini içeren tam metin dergi koleksiyonu.  Web of Science Atıf veri tabanı

Hedefler Güvenlik Sistemi Abone olunan veri tabanı sayısını ihtiyaçlar doğrultusunda yükseltmek, 10.000 kitap sayısı, 50 adet süreli yayın aboneliği, 1 kütüphaneci Mesleğimiz ile ilgili yapılan toplantı ve seminerlere katılmak, Kütüphane tanıtım ve Bilgiye erişim toplantılarını yaygınlaştırmak, Kütüphaneler arası işbirliğini geliştirmek.

Katkı ve fikirlerinizi bekler, Teşekkür Ederiz… İstanbul Medipol Üniversitesi Kütüphane ve Dok. Daire Başkanlığı