DİL A EDEBİYAT DERSİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1/20 Yazı Türleri “Seçilmiş bir konu üzerinde, yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunu bildiren yazılara denir.” Yukarıda hangi türün tanımı yapılmıştır.
Advertisements

ULUSLARARASI BAKALORYA PROGRAMI
1- İki kanadı , birde küçük gagası var . Cik cik deyip durmadan uçar..
DÖRDÜNCÜ DÖNEM KANITA DAYALI TIP UYGULAMALARI Dr. Zeynep İnce, 2 Ocak 2013.
EĞİTİMDE İLETİŞİM VE EĞİTİM ARAÇLARI
1) Gazetelerin ya da dergilerin belli sütunlarında gündelik konuları bir görüş ve düşünceye bağlayarak yorumlayan yazlılardır. Bu türde, yazar ele aldığı.
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ DİL HAZIRLIK OKULU
Günlük Betsi Levi 11-c.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
ANI Öykü Özfırat 11D.
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİ.
B) Bir defasında beli incindi, nasıl olduysa oldu ayağı takılmış.
Flipped Class / Ters-Yüz Sınıflar
ÖĞRENME YÖNTEMLERİ.
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Performans Ödevi Ders : Dil ve Anlatım Konu : Makale (Makale Nedir?Makale Çeşitleri Nelerdir ? Makalenin Özellikleri) Öğrenci Bilgileri İsim: Burak.
EĞİTİMDE OKUL VELİ İŞBİRLİĞİ
HAZIRLAYAN SERPİL ÖZDEMİR
BÜYÜK HARFLERİN KULLANILDIĞI YERLER
Cumhurİyet dönemİ EdebİyatI.
NOKTALAMA İŞARETLERİ Tırnak İşareti (“ ”) Ünlem İşareti ( ! )
Hayatı,Edebi Kişiliği ve Eserleri
1. Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş
FBBM509 - Yapay Zeka Proje Raporu – Aşama 1
SLAYT 1BBY220 OCLC WorldCat Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/ BBY220 Bilgi Erişim İlkeleri.
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
BERNA MORAN.
CUMLEDE ANLAM.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Tanzimat dönemi öğretici metinler
Hazırlayan:Görkem TOPAL Hazırlık-B
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
HATİCE TUNCER Eğitsel İçerikli Siteler.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
BBY 156 Bilgi Erişim İrem Soydal
DERS ADI: YAPI MALZEMELERİ
ÖZDEMİR ASAF.
ROMAN.
KOMPOZİSYON TANIMI:  Farklı parçaları, uyumlu ve düzenli şekilde bir araya getirmeye Kompozisyon denir.
Düşünceyi Geliştirme Yolları
FABL TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ HAZIRLAYAN: Özgür AKKAYA
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
HİKAYE Hikayenin Tanımı
ALİ CANİP YÖNTEM ( ).
KAPAK.
DERS ADI: YAPI MALZEMELERİ
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
Düşünceyi Geliştirme Yolları
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
CUMHURİYET DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER DENEME. GENEL ÖZELLİKLER 1.Öğretici metinle bakımından Cumhuriyet döneminde büyük ilerlemeler kaydedilmiştir 2.Cumhuriyet.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
ARAŞTIRMANIN AŞAMALARI
Başlık Düzeni Alt Başlık. Listeli Başlık ve İçerik Düzeni Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde.
GARİP ŞİİR. Garip Hareketi’nin etkisinin sürdüğü yıllarda şiiri onlar kadar bayağılaştırmak istemeyen, her biri kendine özgü şiir tarzını oluşturmuş aşağıdaki.
ULUSLARARASI BAKALORYA DIPLOMA PROGRAMI
Edebiyat,sanat,siyaset,ticaret,spor gibi alanlarda başarılı olan; insanlık adına faydalı işlerde bulunan insanların hayatlarının.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
HZ. YUSUF Din proje odevi. İCINDEKIKER.
ANI Bir kimsenin başından geçen ya da kendi, döneminde ortya çıkan olay ve olguları Gözlemlerine, bilgilerine dayanarak anlattığı yazı türüdür.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Başlık Düzeni Alt Başlık.
Sohbet (Söyleşi).
Sunum transkripti:

DİL A EDEBİYAT DERSİ

OKUNACAK KİTAP SAYILARI: SL: 10 KİTAP HL: 13 KİTAP

SL ÖĞRENCİLERİNİN SORUMLU OLDUĞU KİTAPLAR: 1. BÖLÜM KİTAPLARI: C. BRONTE, “JANE EYRE” J. STEİNBECK, «BİTMEYEN KAVGA» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLAR, BUNLAR OLACAKTIR. ÇEVİRİ EDEBİYAT ÖDEVLERİ, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN HAZIRLANACAKTIR.

2. BÖLÜM KİTAPLARI: SABAHATTİN ALİ, «KUYUCAKLI YUSUF» ATTİLÂ İLHAN, «BEN SANA MECBURUM» 12. SINIFTA YAPILACAK VE IB’YE GÖNDERİLECEK OLAN SÖZLÜ SUNUMLAR, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

3. BÖLÜM KİTAPLARI FERİT EDGÜ, «HAKKARİ’DE BİR MEVSİM» ORHAN PAMUK, «SESSİZ EV» YUSUF ATILGAN, “ANAYURT OTELİ” 12. SINIFIN SONUNA DOĞRU YAPILACAK «PAPER 2» SINAVINDA BU KİTAPLARDAN SORUMLU OLUNACAK.

4. BÖLÜM KİTAPLARI ÖZDEMİR ASAF, «YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ» (SEÇKİ DAĞITILACAK) OĞUZ ATAY, «KORKUYU BEKLERKEN» SAMUEL BECKETT, «GODOT’YU BEKLERKEN» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLAR, BUNLAR OLACAK. SINIF İÇİ SÖZLÜ SUNUM DEĞERLENDİRMELERİ BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAK.

HL ÖĞRENCİLERİNİN SORUMLU OLDUĞU KİTAPLAR: 1. BÖLÜM KİTAPLARI: GORKİ, «ANA» J. STEİNBECK, «BİTMEYEN KAVGA» CHARLOTTE BRONTE, «JANE EYRE» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLAR, BUNLAR OLACAKTIR. ÇEVİRİ EDEBİYAT ÖDEVLERİ, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN HAZIRLANACAKTIR.

2. BÖLÜM KİTAPLARI: SABAHATTİN ALİ, «KUYUCAKLI YUSUF» ATTİLÂ İLHAN, «BEN SANA MECBURUM» MEMDUH ŞEVKET ESENDAL, «EV ONA YAKIŞTI» 12. SINIFTA YAPILACAK VE IB’YE GÖNDERİLECEK OLAN SÖZLÜ SUNUMLAR, BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

3. BÖLÜM KİTAPLARI FERİT EDGÜ, «HAKKARİ’DE BİR MEVSİM» ORHAN PAMUK, «SESSİZ EV» YAŞAR KEMAL, «YER DEMİR GÖK BAKIR» YUSUF ATILGAN, “ANAYURT OTELİ” 12. SINIFIN SONUNA DOĞRU YAPILACAK «PAPER 2» SINAVINDA BU KİTAPLARDAN SORUMLU OLUNACAK.

4. BÖLÜM KİTAPLARI ÖZDEMİR ASAF, «YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ» (SEÇKİ DAĞITILACAK) OĞUZ ATAY, «KORKUYU BEKLERKEN» SAMUEL BECKETT, «GODOT’YU BEKLERKEN» 11. SINIFTA OKUNACAK KİTAPLARIMIZ BUNLAR OLACAK. SINIF İÇİ SÖZLÜ SUNUM DEĞERLENDİRMELERİ BU KİTAPLAR ÜZERİNDEN YAPILACAK.

ÇEVİRİ EDEBİYAT ÖDEVİ %25 1.BASAMAK: SINIF İÇİ TARTIŞMA (etkileşimli sözlü) 2.BASAMAK: ÖZELEŞTİREL DEĞERLENDİRME (300 -400 sözcük) 3.BASAMAK: GÜDÜMLÜ YAZI Makale biçiminde yazılması gerekmiyor! Amaç makale için fikir üretilmesini sağlamak. Bunlar listelenebilir de. Önemli olan fikirlerin derli toplu ifade edilmesi ve içinin dolu olması.

BİREYSEL SÖZLÜ YORUM SUNUMU %15 12. SINIFTA 2. BÖLÜM KİTAPLARINDAN YAPILACAKTIR. STANDART DÜZEY: 8dk sunum + 2dk soru cevap

BİREYSEL SÖZLÜ YORUM SUNUMU YÜKSEK DÜZEY: 10’ar dakikalık iki ayrı bölümden oluşuyor. Ancak arada kayıt durdurulmuyor. Birinci bölüm standart düzeyle aynı: 8 dk. sunum + 2dk soru cevap Tek fark burada seçilen eser mutlaka şiir olacak. (BEN SANA MECBURUM) İkinci bölüm şiir dışındaki iki metinden biriyle ilgili tartışma. (EV ONA YAKIŞTI, KUYUCAKLI YUSUF)

SINIF İÇİ SÖZLÜ SUNUM % 15 ÖZDEMİR ASAF, «YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ» OĞUZ ATAY, «KORKUYU BEKLERKEN» SAMUEL BECKETT, «GODOT’YU BEKLERKEN» Öğrenci sunum konusu ve izleyeceği yöntem konusunda önceden öğretmenle görüşerek bir taslak hazırlamalı.

YAZILI SINAV % 45 Birinci Sınav (Paper 1): GÖRÜLMEMİŞ BİR METİN ÜZERİNE ELEŞTİRİ YAZISI %20 Bu sınavda bir düzyazı bir de şiir verilecek. İki metinden biri seçilecek ve seçilen metin üzerine eleştiri yazısı yazılacak.

İkinci Sınav (Paper 2): EDEBİ MAKALE %25 HAKKARİ’DE BİR MEVSİM SESSİZ EV YER DEMİR GÖK BAKIR (SL BUNDAN SORUMLU DEĞİL ! ) ANAYURT OTELİ “Roman ve kısa öykü” olarak tek bir başlık ve 3 soru olacak. Bu başlık altından bir soru seçilecek. Bu soru üzerinden iki eserin karşılaştırmasına dayanan bir makale yazılacak.