SAN-TEZ Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşım Günü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
Advertisements

Geçmişten Geleceğe: Elit Yazılım
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY TTO’lar için değişik modelller Lale Akarun Boğaziçi Üniversitesi.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ
Ana faaliyet alanı elektrik-elektronik, mekanik sistem tasarımı ve üretimi olan YILDIRIM ELEKTRONİK 1986 yılında Ankara’da kurulmuştur yılından.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
(Radio Frequency Identification) (Radyo Frekansları ile Tanımlama)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
Küme Paylaşım Toplantısı ODTÜ OSTİM TEKNOKENT
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
SAVUNMA SANAYİİNDE AR-GE VE TEKNOPARKLAR SİNERJİTÜRK 08 ANTALYA
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
Nisan 2007 Koordinatörler Toplantısı. İçerik Akıllı kart nedir? Projenin kapsamı nedir? Akıllı kartınızla neler yapabilirsiniz? Akıllı kartınızla neler.
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
ORTAÖĞRETİMDE ALAN/DAL SEÇİMİ
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Enformatik Bölümü Ar-Ge Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Alt Yapı & Uygulama Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.
İkili Kodlama Kuramı Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyı.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
SABİS 2016 YILI HEDEFLERİ.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA BÖLÜMÜ 2016.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Bilgi Sistemleri Hafta4
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
Kolokyuma herkes davetlidir.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Makine Mühendisliği nedir?
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
İnternet Aracığıyla Uzaktan İşlem ve Bilgisayar Kontrolü
AVRUPA UZAKTAN RADYO LABORATUVARI AURL
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Metalurji Teknikeri nedir?
Sunum transkripti:

SAN-TEZ Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşım Günü SAN-TEZ Süreci – Firma Tecrübe Paylaşımları RENKO LTD. ŞTİ.

İÇERİK RENKO LTD. hakkında Akıllı Kartlar ve Parmak izi Kullanan Geliştirilmiş Güvenlikli Sistemi Tasarımı SAN-TEZ Projesi Önerilerimiz, değerlendirmelerimiz ve sonuçlar

RENKO LTD. ŞTİ RENKO 19.03.1997 tarihinde kurulmuştur. Şirketimiz 01.09.2002 tarihinde ODTÜ Teknokent ile tanışarak AR-GE faaliyetlerinde önemli bir adım atmıştır. Çalışılan konular olarak, fizik ve fen deney setleri, güvenlik sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, veri toplama ve analiz sistemlerinde ürün geliştirmektedir.

RENKO LTD. ŞTİ 3030207- RF(Radyo Frekansı)ve parmak izi teknolojisi kullanan kimlik tanıma/Geçiş kontrol cihazları ve RF kartla çalışan cihazlar ve bu cihazlarla ilgili işletim ve uygulama yazılımlarının geliştirilmesi: Proje başarı ile bitirilmiştir. 305007- Üniversiteler için Fizik Deney Setlerinin Prototiplerinin Tasarlanarak/Üretilmesi ve Bilgisayar Destekli Fizik Deneylerinin Tasarımı ve Geliştirilmesi : Proje basarı ile bitirilmiştir. 3050471- İlk ve Orta Öğretim Düzeyinde Okullara ve Öğrencilere Yönelik Bilgisayar;Video ve Animasyon Destekli İnteraktif Fizik Deney Setleri ve Oyunları Prototiplerinin Geliştirilmesi : Proje başarı ile bitirilmiştir.

RENKO LTD. ŞTİ 3080082-Fen Bilimleri Eğitim Amaçlı İnteraktif Çok Sensörlü Dijital Veri Toplama ve Analiz Cihazının Prototipinin Geliştirilmesi ve Örnek Deneylere Tatbikatı: Proje başarı ile bitirilmiştir. San-Tez projesi : Akıllı kartlar ve parmakizi kullanan Geliştirilmiş Güvenlikli Sistemi Tasarımı projesi: Proje başarı ile bitirilmiştir. 3100257-Çok uygulamalı çeşitli algılayıcılar ve RF GPRS modülleri ile data iletimi sağlayan gömülü sistem prototipinin geliştirilmesi: Proje devam etmektedir.

Akıllı Kartlar ve Parmak izi Kullanan Geliştirilmiş Güvenlikli Sistemi Tasarımı Tez Danışmanı : Doç. Dr. A. Ziya ALKAR Hacettepe Üniversitesi Ele-Elo Müh. Tez Öğrencisi : M. Bilgehan Tosun RENKO LTD. ŞTİ. T.C. SANAYİ ve TİCARET BAKANLIĞI

SİSTEMİN ÇALIŞMA PRENSİBİ Parmakizi-Akıllı Kart Karşılaştırması Geçiş İzni

Akıllı Kartlar ve Parmak izi Kullanan Geliştirilmiş Güvenlikli Sistemi Tasarımı Projesi Katkılar RENKO LTD. ŞTİ. Projenin Finansmanı Çalışma ve Laboratuar Ortamı Sağlanması Deneyimli Teknik Personel Desteği T.C. SANAYİ ve TİCARET BAKANLIĞI

FİRMAYA KAZANDIRDIKLARI Rekabet Yeteneğinin Artırılması Düşük Maliyetli Akıllı Kart- Parmakizi Okuyucusu, Geçiş Sistemi Çözümü Tüm Geçiş Kontrol Çözümleri İçin Ortak Altyapı Ara Ürünler Kontaksız Kart Okuyucu Modülü Yalnızca Akıllı Kart Okuyan Geçiş Sistemi Çözümü

ÜNİVERSİTEYE KATKISI RF kart okuyucu ve biyometrik tanıma sistemleri ile ilgili bilgi birikimi Konuyla ilgili yapılmakta olan ve ileride yapılacak çalışmalar için kullanılabilecek ara ürünler Tüketici elektroniğine yönelik akademik çalışmalar için altyapı

ÖNERİLER, DEĞERLENDİRMELER ve SONUÇLAR Başarılı bir tez öğrencisi için ödenen burs miktarının az olması. Para akışının kısmen aksaması. (Üniversite döner sermayeleri) Tez – Şirket uyumunun maksimum olması gerekmektedir. Bazı şirketler için % 25 lik oran.

ÖNERİLER, DEĞERLENDİRMELER ve SONUÇLAR Proje yürütücüsünün akademik olmasından dolayı projenin ekonomik konularında zorluklar yaşanmaktadır. Projenin kontrolü akademik, uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın özverili çalışması ve yakından ilgilenmesi.

TEŞEKKÜRLER