Carrefour grubu ilk hipermarketini 15 Haziran 1963’de Fransa’da açmıştır. Bugün 33 ülkede yaklaşık16 bin mağazasıyla yılda iki milyardan fazla kişinin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
Advertisements

TARİHÇE. TARİHÇE Carrefour şirketi Fournier ve Defforey aileleri tarafından kuruldu.
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
BASIN TOPLANTISI 15 Nisan Yeni dönemde AMPD AMPD’nin yeni yönetim döneminde amacı, bilimsellik platformu çerçevesinde; Sektörün büyümesini sağlamak,
ADOPEN.
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
9 Kasım 2007 Fuat Öksüz H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Denetim Daire Başkanı Küresel Birikimlerle Ulusal Değerler Yaratmak “Küreselden Ulusala, Ulusaldan Küresele”
“DEGERLERİMİZİN SİGORTASI”
Carrefour, merkezi Fransa'da olan uluslararası bir süpermarketler zinciridir.Dünyanın en büyük cirosuna sahip mağazacılık şirketidir. Ağırlıklı olarak.
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
Müşerref Üstek.
BIMEKS Teknolojinin kalbi burda atiyor
RENKLİ VE EĞLENCELİ BİR YOLCULUĞA ÇIKMAYA HAZIR MISINIZ ?
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
TARİHÇEMİZ İlk mağazasını 15 Haziran 1963'te Fransa'da açan Carrefour, bugün 33 ülkede, yaklaşık 16 bin mağazası ve toplamda 470 binden fazla çalışanı.
ECZACIBAŞI İLAÇ.
Melis GÜCÜYETER Ayten Nur DAVARCI
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Carrefour, merkezi Fransa'da olan uluslararası bir süpermarketler zinciridir. Wal-Mart'tan sonra dünyanın en büyük cirosuna sahip mağazacılık şirketidir.
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
AB Rekabet Politikası ve İç Pazar
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜM
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
BANKACILIĞIN YENİ ROTASI
MUTLU AKÜ HAMDİ GEMİYAN
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ KİMİ MEMNUN EDER? FOUR SEASONS VAKASI
TARİHÇE Dünden bugüne "Marshall" 1954  Topkapı'da, 20 kişilik küçük bir fabrikada Marshall kuruluyor 1958  Türkiye'nin ilk alkid üretimi Marshall.
TEMAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş..
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
TARİHÇESİ Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin temelleri, küçük elektrikli ev aletleri, radyo, bisiklet ve televizyon gibi geniş bir ürün.
TARİHÇESİ Yataş’ın temelini oluşturan Süntaş A.Ş., 1976 yılında kurulmuş, Anadolu’nun ilk sünger fabrikasıdır yılında tesis yatırımlarını büyüterek.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.

GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
PAZARLAMADA İNOVASYON
Hızlı Tüketim Ürünleri
İlaç Sektöründe Ufuk Turu AİFD Tuncay Teksöz Pfizer,Türkiye
Hızlı Tüketim Ürünleri
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
AHMET SOLAK CANSU ARSLAN SEVCAN EVYAPAN YÜKSEL ERDEM GRUP:İŞİMİZ VAR
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
TARİHÇE Selçuk Yaşar, üretimin daha çok küçük çiftlik ve atölyelerde gerçekleştiği 1970’lerde tarıma dayalı sanayinin önemini keşfederek, 1973 yılında.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
GİRİŞİMCİ.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
Logo.
= TARİHÇE= İlk mağazasını 15 Haziran 1963’te Fransa’da açan Carrefour, bugün 33 ülkede, 15 binden fazla mağazasıyla yılda ortalama iki milyar kişinin alışverişlerinde.
Pazarlama Yatırımlarının Verimliliğinin Sektörel Bazda İncelenmesi: BIST Örneği Arş. Gör. Dr. Betül Çal Giresun Üniversitesi.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER VE BİTKİSEL YAĞLAR KONFERANSI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
TCHİBO Ağahan köse
Merve ÇAKMAK.
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
Sunum transkripti:

Carrefour grubu ilk hipermarketini 15 Haziran 1963’de Fransa’da açmıştır. Bugün 33 ülkede yaklaşık16 bin mağazasıyla yılda iki milyardan fazla kişinin alışverişte tercih ettiği Avrupa’nın 1 numaralı perakende zinciridir Carrefour grubu ilk hipermarketini 15 Haziran 1963’de Fransa’da açmıştır. Bugün 33 ülkede yaklaşık16 bin mağazasıyla yılda iki milyardan fazla kişinin alışverişte tercih ettiği Avrupa’nın 1 numaralı perakende zinciridir

Dünyada modern perakendeciliğin temelini oluşturan Carrefour, Türkiye’de ilk mağazasını 1993 yılında İçerenköy, İstanbul’da açtıktan sonra 1996 yılında Sabancı Holding ile iş ortaklığı yaparak CarrefourSA ismini aldı. Dünyada modern perakendeciliğin temelini oluşturan Carrefour, Türkiye’de ilk mağazasını 1993 yılında İçerenköy, İstanbul’da açtıktan sonra 1996 yılında Sabancı Holding ile iş ortaklığı yaparak CarrefourSA ismini aldı.

Carrefour’a ait hisse %58.2 %58.2 Sabancı Holding’e ait hisse %38.8 ‘dir. hisse %38.8 ‘dir.

 CarrefourSA, Türkiye’de uygun fiyat politikası, hijyen, kalite ve gıda güvenliğine verdiği önem, yaptığı yatırımlar ve yarattığı istihdam modern perakendeciliğin temelini oluşturmanın yanı sıra uygun fiyat politikasını promosyonel aktivitelerle desteklemekte ve aynı zamanda piyasada yer alan tüm farklı ürün gruplarını bünyesinde barındırarak müşterilerine geniş bir ürün ve fiyat yelpazesi sunmaktadır.

 Kaliteli ürünlerden oluşan geniş bir ürün yelpazesini, mümkün olan en iyi fiyatlarla ve üstün kalitede hizmet anlayışı ile sunmaktır.

 Müşterilerin değişen yaşam şekilleri ve gereksinimlerine uygum sağlayan hizmet ve uygulamalar geliştirerek en yüksek katma değeri yaratmak,ek hizmetlerle hipermarket ve süpermarket alışverişini gerçek bir zevk haline dönüştürmek ve müşteriler için rahat, cazip ve sıcak bir alışveriş ortamı sunmaktır.

 Adı Soyadı Görevi  Zeynel Korhan BilekBaşkan  Pierre Jean Jérome SivignonÜye  Thomas Martin Hübner Üye  Franck Emile TassanÜye  Guillaume Jacques Edgard Laffont de Colonges Üye  Kutay KartallıoğluÜye  Merter ÖzayÜye  Şerafettin KarakışÜye  Gaye SpolitisÜye  Mehmet Ali Evren ErtayÜye  Ziya Hakan ErginBağımsız Üye  Temel Cüneyt EvirgenBağımsız Üye

Carrefour’un yeni CEO’su Georges Plassat

REKLAM KAPAKLARI REKLAM KAPAKLARI

Şirketin ödenmiş sermayesi tl olup ortaklık yapısı şöyledir.

ORTAKLAR(%) 30 EYLÜL 2008 (%) 31 ARALIK 2007 Carrefour Nenerlend BV 58, , Hacı Ömer Sabancı Hol. 38, , Halka açık kısım 2, , Diğer O, O, Nominal sermaye

 Wal-Mart  Tesco

Carrefour merkezi Franda’da olan uluslararası bir süpermarketler zinciridir. Wal- Mart’tan sonra dünyanın en büyük cirosuna sahip mağazacılık şirketidir.

ŞİRKET TOPLAM GELİR (£bn) YEREL PAZARDAN GELİR (£bn) DIŞ PAZARDAN GELİR (£bn) FAALİYET GÖS. ÜLKE SAYISI WAL-MART CARREFOUR TESCO

Rakiplerinden farklı olarak, Carrefour bir grup girişimci tarafından kuruldu. Marcel Fournier, Denis Defforey ve Jacques Defforey Amerikalı perakende gurubu Bernardo Trujillo'dan ilham alarak ilk Carrefour mağazalarını açtılar. 12 Yıl sonra 1970'de, hızla büyüyen şirket Paris menkul kıymetler borsasındaki yerini aldı.

CarrefourSA ‘nın A ve B grubu paylarının işlem sıraları CARFA ve CARFB kodlarıyla açılarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda ilk gün serbest fiyatla ’dan itibaren işlem görmeye başlamıştır.

 Dünya bebeklerinin sağlıklı ve mutlu gelişimini sağlamayı amaç edinen Prima’nın UNICEF işbirliğinde, tüm dünyada gerçekleştirdiği ‘1 Paket=Kurtaran 1 Aşı’ kampanyasına destek veren CarrefourSA, Clinton Küresel İnsiyatifi tarafından ödüllendirildi.

CarrefourSA, 2009 yılında mağazalarında hayata geçirdiği “Enerji Verimliliği Programı” ile Avrupa’nın dört bir yanından yüzlerce şirketin katıldığı Avrupa İş Dünyası Ödülleri “Sürdürülebilir Çevre” kategorisinde Türkiye’den “Ulusal Finalist” seçildi.

 Bostancı Doğa Koleji öğrencileri, ‘Harekete Geç’ projesi ile spor kültürünü oluşturmaya katkı sağlamak, spora ve sporcuya önem vermek konusunda harekete geçiyor.

 ‘Harekete Geç’ CarrefourSA’nın da destek verdiği bir sosyal sorumluluk projesidir.

CarreforSA, engelli personel oranını %3’den %5’e çıkararak engelli istihdamına katkı sağlamayı hedefliyor.

Üreten kadının iş ortağı adı altında kadınların ürettiği ürünler, Nahıl etiketiyle CarrefourSA’nın raflarında satış olanağı bulmuştur.Bu proje kapsamında kadın kooperatiflerinin üretimini atölyeleri ve Türkiye’de kadın girişimciliğini destekliyor.

CarrefourSA, 2009 yılından bu yana mağazalarında başlattığı “Enerji Verimliliği Programı” doğrultusunda çevre dostu sistemler uyguluyor. Şirket, mağazalarında sera gazı salınımının en büyük kaynağı olan soğutma sistemlerine ve elektrik tüketimine odaklanarak karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor CarrefourSA, 2009 yılından bu yana mağazalarında başlattığı “Enerji Verimliliği Programı” doğrultusunda çevre dostu sistemler uyguluyor. Şirket, mağazalarında sera gazı salınımının en büyük kaynağı olan soğutma sistemlerine ve elektrik tüketimine odaklanarak karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

 Carrefour çalışanları, perakende düşünce yapısına sahip olmaları, girişimci ruhları ve uyum sağlayabilme yetenekleri gözönünde bulundurularak işe alınırlar. Çalışanlar sürekli kişisel gelişime olanak sağlayan, sorumluluk almayı ve insiyatif kullanmayı gerektiren çok çeşitli görevleri yerine getirirler.

 Carrefour’da günlük yaşantıda olduğu gibi işdeki profesyonelliğin de gelişmesi, şirket değerlerinin paylaşılması ve benimsenmesi, Carrefour kültürünün zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak için kişisel gelişim ve eğitim vazgeçilmezdir.

Carrefour Grubunu oluşturan şirketlerin ve tüm çalışanların mirasıdır. Bu değerler ; *Pozitif olma *Pozitif olma *Önemseme *Önemseme *Kendini adamış olma *Kendini adamış olma

Kimi pozisyonlarda ücretler sektör ortalamasının yüzde 40 bile üstüne çıkabiliyor. Yabancı şirketler burada da yüksek ücret veriyor. Sektördeki liderlik iddası da ücretlerde önemli rol oynuyor

Tuba KARABİLAL Tuba KARABİLAL