ARI ÜRÜNLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arı Ürünlerinin Üretimi ve Değerlendirilmesi
Advertisements

Üreme, Büyüme ve Gelişme
Besin nedir?.
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
BAL ARILARININ SİSTEMATİKTEKİ YERİ
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
Çam Pamuklu Koşnili (Marchalina hellenica)
ADAPTASYON Bugün dünyada yaşayan tüm canlılar yaşadıkları çevreye uyum göstermişlerdir. Canlıların sahip oldukları kalıtsal özelliklerden dolayı bir çevrede.
ARI ZEHRİNİN KİMYASAL YAPISI VE İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
BESİNLERİMİZ Herkes için Her şey.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
SAĞLIK Sağlık; insanın fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır.
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
7. SINIF 1. ÜNİTE ÇALIŞMA KİTABI ETKİNLİKLERİ
FUTBOL ve BESLENME Dr. Şaban ACARBAY SPOR HEKİMİ.
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
Canlılarda madde ve enerji
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ ALİ DAĞDEVİREN
HÜCRE.
DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Ali DAĞDEVİREN- HÜCRE Ali DAĞDEVİREN-
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
HÜCRE NEDİR YAPISINDA NELER VARDIR
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
SAĞLIKLI BESLENME.
DİYABET.
BESİNLER ve SİNDİRİM SİSTEMİ
E N D O K R İ N S İ S T E M İ ( HORMONLAR ) A.Ç.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
FİZYOLOJİ BİLİMİNE GİRİŞ
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
DENGELİ BESLENME.
1. 2 Tanım: A ğzımızda bulunan, yediklerimizin tadını almamıza yarayan duyu organımıza Dil denir. Dil ayrıca konuşurken doğru sesleri çıkarmamıza yarar.
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
SUYUN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİ
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
HÜCRE NEDİR?.
CANLILARDA ENERJİ.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
BESLENME VİTAMİNLER.
Bal Dışındaki Arı Ürünleri Hazırlayan: Duygu Uygun Danışman: Prof. Dr. Mustafa Karhan.
Bal ve şekerli ürünlerin analizleri
YAĞLAR Yağlar, CHO’ lar gibi karbon , hidrojen ve oksijen atomlarından oluşur. Ancak hidrojenin oksijene oranı yağda özellikle çok yüksektir. CHO için.
A- Hücre Zarı:  Hücreyi Dış Etkilere Karşı Korur. Esnek Bir Yapısı Vardır, Üzerinde Geçitler (Por) Bulunur. Porlar Aracılığı İle Madde Alışverişi Yapar,
A.Ç. Vücudumuzun kontrol ve bütünlüğünü sağlayan yani,canlı vücudundaki yapılar arasında koordinasyonu sağlayan sistemler vardır. BU SİSTEMLER; 1. SİNİR.
Ç İ Ç E K A.Ç.
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
KARBONHİDRATLAR.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
FİZYOLOJİ BİLİMİNE GİRİŞ
Konu: 2. Ünite: BESİNLERİMİZ Kaliteli Eğitim Ayrıcalık değil, Haktır.
MUTASYON Mutasyon gen yapısının değişmesi sonucu ortaya çıkan ve kalıtsal değişikliğe sebep olan bir olaydır..
Sunum transkripti:

ARI ÜRÜNLERİ

ARI ÜRÜNLERİ :BAL Bal arıları çiçeklerden topladıkları bal özünü, bazı eşkanatlı böceklerin salgıladığı tatlı maddelerin , vücudunda kendine özgü maddelerle karıştırıp, fiziksel ve kimyasal değişime uğratarak petek gözlerine bal olarak depo ederler. Bu işlemler sonucunda % 40-60 su içeren nektar bala dönüştürüldü¤ünde % 14-20 su içerir

BAL NİÇİN ŞEKERLENİR Balın şekerlenmesi fiziksel yapısı ile ilgilidir. İçerisinde bulunan fruktoz ve glikoz oranına bağlıdır. Eğer bitkide glikoz miktarı fruktoz miktarından fazla ise balda şekerlenme daha çabuk olmaktadır. Balın süzülmesi, dinlendirilmesi ve ısıtılması şekerlenmeyi önleyen uygulamalardır.

BALIN FAYDALARI Bal vücut tarafından çabuk ve kolay özümlenir. Balın besleyici değeri yanında kan şekerini yükseltici, fiziksel ve zihinsel yorğunluğu giderici, enerji verici, canlılık kazandırıcı, cilde olumlu etkileri yanında bazı yaraların iyileştirilmesi, astım, mide, dolaşım, solunum, kanser, tansiyon, damar rahatsızlıklarını giderici yararı bulunmaktadır.  

Karakovan nedir? Çerçevede temel petek yoksa karakovandır.

POLEN Polen çiçeklerin erkek üreme organının ürünü olup çiçek tozudur. Polen 21 günlük işçi arılar tarafından koloninin protein gereksinimini sağlamak amacıyla bilinçli olarak toplanmaktadır. Polenin rengi ve şekli her bitki türüne göre değişmektedir

Polenin kimyasal yapısı bitki türleri arasında çok önemli farklılık göstermekte, %21 ham protein%32karbonhidrat, yoğun olarak A,B,C,E vitaminleri içermektedir.

Polen, sindirimi kolaylaştırıcı, hücre yenileyici, canlılık verici, iştah artırıcı, hemoglobini yükseltici, seksüel aktivite artışı yanında soğuk algınlığı, sinirsel ve ülser rahatsızlıklarında yaygın olarak kullanılmaktadır.  

ARI SÜTÜ Arı ürünleri arasında besin maddelerince en zengini olan arı sütü, 5-15 günlük yaştaki işçi arıların yavru gıda salgı bezlerinden salgılanan ve ana arı ile genç larvaların beslenmesinde kullandıkları bir gıda maddesidir. Beyaz-krem renkte, pelte kıvamında, kendine özgü kokusu ve ekşi-acı bir tadı bulunmaktadır.

Arı sütü kimyasal olarak çok karmaşık bir yapıya sahiptir Arı sütü kimyasal olarak çok karmaşık bir yapıya sahiptir. Arı sütünün yapısında %66 su, %12.34 protein, %5.46 yağ, %12.49 şeker, %0.82 mineraller, %2.84 bilinmeyen maddeler bulunmaktadır. Ayrıca B, C ve D vitaminleri yönünden zengindir

ARI ZEHİRİ Ana arı ve işçi arının iğnesi bulunmaktadır. Erkek arının iğnesi bulunmamaktadır. İğnesini kullanan işçi arı bir müddet sonra ölmektedir.

PROPOLİS İşçi arıların bitkilerin filiz, tomurcuk ve kabuklarından topladığı yapışkan ve elastik bir maddedir. Propolisin dokuları onarıcı damar büzücü, kanı pıhtılaştıcı, yaraları iyileştirici, sedef, hemoroid, egzama, gibi cilt rahatsızlıklarında; romatizma, bakteriyel, kanser gibi hastalıkların tedavisi yanında gıda, kozmetik alanlarında da kullanılmaktadır.