KISMİ İSTİSNALAR Kültür ve eğitim amaçlı istisnalar (17/1) - İlim, fen, güzel sanatlar, tarımsal amaçlı teslimler (a) - Tiyatro, konser salonu, kütüphane.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TİCARİ İŞLETMENİN REHNİ
Advertisements

TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
GELİR VERGİSİ BEYANI İ.Halil BAĞDINLI Eski Gelirler Başkontrolörü, YMM
KDV TEVKİFATI UYGULAMASI
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE SAĞLANAN DESTEK UNSURLARI
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASASI
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE VERGİLENDİRME ve KDV UYGULAMASI
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
RUS-TÜRK İŞ VE YATIRIM ZİRVESİ 'Rusya'ya Yatırımlarda Vergisel Yapılanma Alternatifleri' Ersin NAZALI, LL.M., MSc Vergi Bölümü Yöneticisi, Avukat, E.Hesap.
Menkul Sermaye İradı.
1- KİRALAMA İŞLEMLERİ 1.
Ticareti, üretilen mal ve hizmetlerin belirli bir ücret karşılığı son kullanıcılara ulaştırılmasını sağlayan alım-satım faaliyetlerinin tümü olarak.
KUR DEĞİŞİMİNİN ETKİLERİ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Bu hesap, banka kredi kartlarıyla yapılan tahsilat ve bunlara ilişkin olarak yapılan mahsup ve iade işlemlerinin izlenmesi için kullanılır. Bu hesap, banka.
Yeni Bir Finansman Kaynağı “Sat ve Geri Kirala”
KAYSERİ SANAYİ ODASI ETKİNLİKLER HAZİRAN YABANCI KONUKLARIMIZ.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
KAMU ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI (TORBA YASA)
Duran Varlık İşlemleri ve Muhasebeleştirilmesi
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Risk Merkezi Aralık 2014.
MuhaseBENİN TEMEL DENKLİĞİ VARLIK – KAYNAK DENGESİ
Finansal Tablolar Analizi (muhasebe sistemi tekrarı)
Menkul Sermaye İradı.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları’nın VERGİ MEVZUATInda KARŞIlaştıkları problemler Hazırlayan : erdaL ASLAN-FATİH ŞİMŞEK.
TRANSİT REJİMİ.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
TÜRK VERGİ SİSTEMİ 2. ÜNİTE: TİCARİ KAZANÇLAR (İŞLETME HESABI ESASI, BASİT USUL, ESNAF MUAFLIĞI) ZİRAİ KAZANÇLAR Doç. Dr. İrfan TÜRKOĞLU Zirve Üniversitesi.
TÜRK VERGİ SİSTEMİ 1. ÜNİTE:
TÜRK VERGİ SİSTEMİ Doç. Dr. İrfan TÜRKOĞLU 5. ÜNİTE: KURUMLAR VERGİSİ
TÜRK VERGİ SİSTEMİ 6. ÜNİTE: HARCAMALAR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİLER
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANI
FİNANS YÖNETİMİ.
KDV TEVKİFATI UYGULAMASI. KDV TEVKİFATI UYGULANAN İŞLEMLER 1.TEKSTİL VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNDE FASON İMALAT 2.KAMUSAL KAREKTERLİ KURUMLARA YAPILAN BAZI.
Öğr.Gör. Seda AKIN GÜRDAL
8. H AFTA İdari Sözleşmeler. H EDEFLER İdari sözleşmelerin tanımını yapacak. İdari sözleşmeleri, idarenin özel hukuk sözleşmelerinden ayıracak İdarenin.
YATIRIM FONLARI - Menkul Kıymet Yatırım FonlarıMenkul Kıymet Yatırım Fonları - Borsa Yatırım FonlarıBorsa Yatırım Fonları - Serbest Yatırım FonlarıSerbest.
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
ALACAKLAR-BORÇLAR ALACAKLAR Ticari alacaklar: Bir mal satışı,hizmet yapılması yada borç verilmesi karşılığı ortaya çıkan bedeli isteme hakkına alacak.
İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
DENETİM VE GÖZETİM
ŞEMSİYE FON Katılma payları tek bir içtüzük kapsamında ihraç edilen tüm fonları kapsayan yatırım fonudur.
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Uluslararası İşletmecilik Kısım 3 Bölüm 9 – Ödemeler Dengesi
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
II. Duran Varlıklar ( ) Duran varlıklar: işletme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılmak amacıyla edinilmiş, ilke olarak bir yıl ve.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
HESAP PLANI.
Sunum transkripti:

KISMİ İSTİSNALAR Kültür ve eğitim amaçlı istisnalar (17/1) - İlim, fen, güzel sanatlar, tarımsal amaçlı teslimler (a) - Tiyatro, konser salonu, kütüphane vb. işletmesi(b) Sosyal amaçlı istisnalar (17/2) - Hastane, organ bankası, yurt, bakımevi işletilmesi (a) - Bedelsiz eğitim, öğretim (%10), 17/1’de sayılan kurumlar ile kanunların gösterdiği gerek üzerine yapılan bedelsiz teslim ve hizmet, gıda bankacılığı (b) - Yabancı hayır ve yardım kuruluşları ile diplomatik temsilciliklerin 17/1’deki kuruluşlara bedelsiz teslim edecekleri malların alışı (c) - Kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına ilişkin teslim ve hizmetler (d) - Kamusal mesleki kuruluşlarının ruhsat, izin, onay belgesi (e) Askeri fabrika, tersane ve atölyelerin teslim ve hizmetleri (17/3-a)

KISMİ İSTİSNALAR DİĞER İSTİSNALAR (17/4) Vergiden muaf esnaf ve basit usulde vergilenenler (a) Vergiden muaf serbest meslek erbabı, gerçek usulde vergilenmeyen çiftçiler (b) GVK m.81 ve KVK göre birleşme, devir ve bölüşüm (KDVK m 30/a uygulanmaz) (c) İktisadi işletmelere dahil olmayan gayrimenkullerin kiralanması (d) BSMV kapsamına giren işlemler, KVK m.7/24’e göre kredi teminatı sağlanması (e) Darphane ve Damga Matbaasının teslimleri ile Milli Piyango İdaresinin (özelleşmesinden sonra) oynattığı oyunlar (f) Külçe altı, gümüş, değerli taşlar, döviz, para, damga pulu, değerli kağıtlar, hurda ve atık metal, kağıt, plastik, cam teslimi (g) Zirai su, köyde içme suyu, kamu kuruluşları ve çiftçi birliklerinin arazi ıslahı hizmetleri (h)

KISMİ İSTİSNALAR DİĞER İSTİSNALAR (17/4) Serbest bölgelerde verilen hizmetler (ı) Boru hattı ile yabancı petrol ve gaz taşınması (j) Konut yapı kooperatiflerinin üyelerine konut teslimi, organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinde arsa ve işyeri teslimi (k) Varlık yönetimi şirketlerinin devraldığı alacakların teminatı ile finansal yeniden yapılandırma kapsamında borçların teminatını oluşturan mal ve hakların satışı (l) Mal ve hakların TMSF’ye devri ve bu kurumca satışı, alacakların teminatını oluşturan mal ve haklar ile Fona devredilen kurumların mal ve haklarının satışı (m) Basın yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne verilen haber hizmetleri (n) Gümrük antrepoları ve gümrüklü sahalardaki mallara verilen hizmetler (o) Hazine ve Arsa Ofisinin gayrimenkul satışı, hazinenin irtifak hakkı tesisi (p) Kurumların 2 yıldır aktifinde yer alan iştirak hissesi ve gayrimenkul satışı veya borcuna karşılık bankalara devri (r) Özürlülere ait araç ve gereç teslimi (s)

GEÇİCİ İSTİSNALAR İNDİRİM HAKKI OLANLAR İNDİRİM HAKKI OLMAYANLAR Özelleştirme kapsamında satış ve kiralama (Geçici m.12) Uluslararası toplantılar (G.m.19) Eğitim amaçlı bilgisayar, donanım, yazılım bağışı (G.m.23) Türktelekom’un Türksat’a teslim ve hizmeti (G.m.24/1) Emekli sandığının gayrimenkul teslimi (G.m.24/2) Universiade oyunları düzenleme kurulunun alımları (iadeli) (G.m.22) ’den önce inşaat ruhsatı alan konut yapı koop. ve belediyelere yapılan taahhüt işleri (G.m.15) Karayolları ve Orman Genel Müdürlüğünün gayrimenkul satışları (G.m.21) Teknoloji geliştirme bölgesindeki girişimcilerin yazılım teslimi ve hizmetleri (G.m.20)