Zararlı Mikroplar Bulaşıcı Mikroplar Cevaplar Bulaşıcı Mikroplar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU ÇİÇEĞİ HASTALIĞI.
Advertisements

Enfeksiyonun Taşınması
GRİP VE KORUNMA YOLLARI SİNAY KREŞ
BEYAZ KAN HÜCRELERİ.
GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2006 OKUL EĞİTİMLERİ.
GRİP ve GRİPTEN KORUNMA YOLLARI
DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Kurum Tabipliği
TÜKÜRÜK YOLU İLE BULAŞAN HASTALIKLAR
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Mikroplar Nelerdir?.
GRİP ve GRİPTEN KORUNMA YOLLARI
Grip ve korunma yollari
Antibiyotik Nedir? Ne Değildir?
DOMUZ GRİBİ NEDİR Domuz gribi, A (H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve ABD’de.
Kızamık.
BULAŞICI HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI
KRUP-EPİGLOTİT-PULMONER ÖDEM
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
GRİP ve GRİPTEN KORUNMA YOLLARI (Lise)
Domuz gribi nedir? Domuz gribi, A (H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve.
Antibiyotikler ve Antibiyotik Direnci
Grip ve Hijyen “ /.
Hazırlayanlar ulaşıcı astalıklar 01 Amir YETKİN (Yalıntaş İÖO.)
BURÇ Genetik Tanı Merkezi
DOMUZ GRİBİ. 30 Mart 2015 Pazartesi2 DOMUZ GRİBİ NEDİR? Domuz gribi, domuzlarda görülen, oldukça bulaşıcı olan ve influenza A virusu H1N1 alt grubu ile.
Genel olarak grip hastalığı etkeni bir virüstür. Grip mevsimsel olarak genellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbaharın ilk aylarında görülür. Genel olarak.
Hastalıklar Nasıl Yayılırlar
DOMUZ GRİBİ Hazırlayan:İhsan BAŞARAN-İşyeri Doktoru
MEVSİMSEL GRİP HASTALIĞI
GRİP ve GRİPTEN KORUNMA YOLLARI
Grip ve Hijyen Alaplı Devlet Hastanesi Fatma KARAKUŞ AKIN
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Tüberküloz .
İLETİŞİM MERKEZİ. Domuz gribi nedir? Domuz gribi, yeni ortaya çıkmış bir virüsün sebep olduğu bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve ABD’de görülmüş.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Domuz gribi, yeni ortaya çıkmış bir virüsün sebep olduğu bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika.
MİKROSKOBİK CANLILAR SERRA NUR GÜRKAN.
DOMUZ GRİBİ.
INFLUENZA.
VAJİNAL ENFEKSİYONLAR
AŞI HAFTASI NİSAN.
Ortaokul Öğrencileri İçin Akılcı İlaç Kullanımı
SOLUNUM YOLU İLE BULAŞAN
GRİP ve GRİPTEN KORUNMA YOLLARI
AIDS EĞİTİMİ Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü
GRİP Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü
MİKROSKOBİK CANLILAR.
GRİP VE KORUNMA YOLLARI. GRİP NEDİR? Grip, influenza da denilen, vücudumuza solunum yolu ile giren mikroplar tarafından oluşturulan bir hastalıktır. Özellikle.
BİYOLOJİK RİSK ETMENLERİ 1. AMAÇ Sağlığı olumsuz etkileyen biyolojik risk etmenleri hakkında bilgi sahibi olmak ve bu etmenlere karşı alınması gereken.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Enfeksiyon Süreci Enfeksiyon Hastalıklarının Aşamaları Bulaşıcı Hastalık Etkenlerinin Genel Özellikleri Çocukların Enfeksiyon Hastalıklarına Yatkın Olma.
Bursa Sağlık Müdürlüğü İletişim Merkezi Dr.Halenur ALKOÇLAR
VİRÜSLER VİRÜSÜN AKRABALARI  Grip  Soğuk algınlığı  Sarılık  Kabakulak  Kızamık  Kuduz  Su çiçeği BİR VİRÜS NASIL ÇOĞALIR? HASTALIKLARDAN KORUNMA.
DOMUZ GRİBİ BİLGİLENDİRME SUNUSU. 'H1N1 virüsü' neden domuz gribi olarak adlandırılıyor? Bu virüse 'domuz gribi' denmesinin nedeni, domuzlar arasında.
ÇOCUKLUK ÇAĞI AŞILARI. Ön Test Aşı Nedir? Aşı; hastalıklarla mücadele edebilmek, hastalıklar oluşmadan önlemek, hastalıklara karşı özel koruma sağlamak.
Ateş Hastalığa karşı vücudun göstermiş olduğu bir tepkidir. Normal kabul edilen 36-37,5 derece arasındaki vücut ısısının yükselmesine ateş denir. Vücut.
KIZAMIKÇIK RAHŞAN KOLUTEK.
Rapidly Progressing Rash in an Adult
ÜST SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI
II- Doğrudan Temas ile Bulaşan Hastalıklar
Virüsler ve Solunum Yolu Enfeksiyonları
D- İNSANDAN İNSANA BULAŞAN MİKROBİYAL HASTALIKLAR
Gözle görülmeyecek kadar küçüktürler. Yalnızca mikroskopta görülebilirler Mantarlar gibi zararlı olanları ve yararlı olanları da vardır. Mikroskobik canlılar.
Akut bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonları Dr.Diyar BADEMKIRAN Prof.Dr.Mehmet ÜSTÜNDAĞ.
1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ.
MEVSİMSEL GRİP HASTALIĞI
ANNE ÇOCUK SA Ğ LI Ğ I 0-6 Yaş Çocuklarında Sık Görülen Şikâyetler KAYNAKLAR: k-saglik/cocuk-hastaliklari/ yas-cocuklarinda-sik-
BULAŞICI HASTALIKLARDAN KORUNMA YOLLARI. ENFEKSİYON: BİR HASTALIK ETKENİNİNVÜCUDA GİRİP ÜREMESİDİR.
BOĞMACA (Pertusis) NEDİR ?. Her ülkede ve her mevsimde görülen bakteri enfeksiyonudur. Çocukluk dönemi hastalığıdır. Hastalık geçirildikten sonra oluşan.
Sunum transkripti:

Zararlı Mikroplar Bulaşıcı Mikroplar Cevaplar Bulaşıcı Mikroplar Disease Bakteriler Bakterisel menenjit, Kilamidya, MRSA Virüsler AIDS, Su Çiçeği, Grip, Kızamık, Beze Ateşi Mantarlar Pamukçuk, İltihaplar

Zararlı Mikroplar Semptomlar Cevaplar Semptomlar Hastalıklar Asemptomatik Klamidiya, MRSA Ateş Grip, Kızamık, Su Çiçeği, Bakterisel Menenjit Kızarıklık Bakterisel Menenjit, Su Çiçeği, Kızamık, Boğaz Ağrısı Gri, Beze Ateşi Yorgunluk Beze Ateşi Lezyonlar AIDS Beyaz Akıntı Klamidya, Pamukçuk, İltihap

Zararlı Mikroplar Taşınması Cevaplar Taşınması Hastalık Cinsel Temas Klamidya, AIDS, Pamukçuk Kan Bakterisel Menenjit, AIDS Temas Gri, Kızamık, Su Çiçeği MRSA Soluma Gri, Kızamık, Su Çiçeği Bakterisel Menenjit Ağızdan Ağıza Grip, Beze Ateşi

Zararlı Mikroplar Enfeksiyonların Önlenmesi Cevaplar Önlem Hastalık Ellerin Yıkanması Grip, Kızamık, Su Çiçeği, MRSA, Bakterisel Menenjit Öksürük ve Hapşırığın kapatılması Prezervatif Kullanılması Klamidya, AIDS, Pamukçuk Lüzümsuz antibiyotik kullanılmaması MRSA*, Pamukçuk İltihap Aşılanma Su Çiçeği, Kızamık, Grip

Zararlı Mikroplar Enfeksiyonların Tedavisi Cevaplar Tedavi Hastalıklar Antibiyotikler Klamidya, Bakterisel menenjit, MRSA* Yatak İstirahatı Su Çiçeği, Beze Ateşi, Kızamık, Grip Mantar-Karşıtları Pamukçuk, İltihap Sıvı Alımı