Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2006 OKUL EĞİTİMLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2006 OKUL EĞİTİMLERİ."— Sunum transkripti:

1 GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2006 OKUL EĞİTİMLERİ

2 NELER ÖĞRENECEĞİZ:   Gribin nasıl bir hastalık olduğunu,   Gripten korunmak için neler yapmamız gerektiğini,   Grip aşısını ve ne zaman aşı olmamız gerektiğini öğreneceğiz.

3 GRİP NEDİR?   Özellikle sonbahar ve kış aylarında, solunum yolu ile insan vucuduna giren mikroplar tarafından oluşturulan bir hastalıktır.

4 BELİRTİLERİ : 1. 39°C üzerinde ateş 2. Halsizlik, bitkinlik 3. Titreme 4. Baş ağrısı 5. Kuru öksürük

5 BELİRTİLERİ :   Boğaz ağrısı   Burun akıntısı   Hapşırma   Gözlerin akması ve kanlanması   Bazı hastalarda da karın ağrısı, bulantı, kusma görülebilir.

6 BELİRTİLERİ :   Ateşimiz çok yüksek olduğu için, halsiz kalırız ve yataktan kalkamayız.

7 BELİRTİLERİ :   Yaklaşık bir hafta içinde iyileşiriz ama yinede halsizliğimiz devam edebilir.

8   Özellikle çocuklar ve yaşlılar daha çok Grip olurlar ve hastalığı daha ağır geçirirler.

9 Grip Nasıl Bulaşır ? 1. Öksürük ve hapşırıklarla mikrobun havaya yayılması ile 2. Hasta kişilerle aynı ortamda bulunma ile 3. Hasta kişilerin ağız-burun akıntılarıyla temas etmiş eşyalar ile bulaşır.

10 Grip Nasıl Bulaşır ?   Hasta bir kişinin bir ortama girip çıkması bile, o ortamda bulunan kişilerin hastalanması için yeterlidir.

11 Grip Nasıl Bulaşır ?   Bu nedenle grip; Evde, iş yerinde, okullarda, kreşlerde, toplu taşıma araçlarında çok kolaylıkla bulaşır.

12 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Ellerinizi su ve sabunla yıkayın: Düzenli olarak el yıkanması hastalıklardan korunmak için yapılması gereken en önemli iştir.

13 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Hasta kişilerle temas etmeyin: Grip olan hastalarla aynı ortamlarda bulunmamaya dikkat ediniz. Hasta olan kişilerle aynı ortamlarda bulunduğunuzda ise, maske takmanız, hastalanmanızı engelleyecektir.

14 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Dengeli beslenin: Vücudun ihtiyacı olan tüm besinlerden yemeliyiz.   Özellikle sebze ve meyvelerde bulunan vitaminler bizi hastalıklardan korur.

15 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Yeterli miktarda su için: Özellikle su içme ihtiyacının azaldığı kış mevsimi de dahil olmak üzere, her dönemde günde 8-10 bardak su içilmesi faydalıdır.

16 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Düzenli spor yapın: Sağlıklı yaşamın bir parçası olan spor, gripten korunmak için de çok önemlidir. Yetişkin biri için haftada 3 gün, günde 1 saat olmak üzere spor yapılması faydalıdır.

17 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Sigara içilen yerlerde durmayın: Mikroplar, sigara dumanına yapışırlar ve daha çabuk hastalanmamıza sebep olurlar.   Anne ve babalarımıza sigara içmemelerini söylemeliyiz!!!

18 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Kalabalık yerlerde kendinizi korumaya çalışın: Kalabalık yerlerde hastalık daha hızlı bulaşır. Bu nedenle kreş, okul, tiyatro, sinema gibi yerlerin temizliği çok önemlidir.

19 GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?   Düzenli uyuyun: Bir gece uykusuz kalındığında, hastalıklara karşı savaşan vücut hücreleri yarı yarıya azalmaktadır.

20 GRİP AŞISI   Hastalıktan korunmak için aşı olmalıyız!!!

21 NE ZAMAN AŞI OLALIM?   Grip aşısı olmak için, en uygun zaman Eylül - Kasım ayları arasındaki süredir.   Ancak kişi grip geçirmediyse tüm sezon boyunca aşı yaptırabilir.

22 GRİP OLUNCA NELER YAPMALIYIZ?   Yatak istirahatı yapın!

23 GRİP OLUNCA NELER YAPILMALIDIR?   Bol bol su ve meyve suyu için!

24 GRİP OLUNCA NELER YAPILMALIDIR?   Beslenmenize dikkat edin, iştahsız olsanız bile hertürlü besinden yemelisiniz!

25 GRİP OLUNCA NELER YAPILMALIDIR?   Hastalığınız düzelmeye başladığında, tam iyileşinceye kadar yorucu işler yapmayın!

26   İlaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın!!!

27 HEPİNİZE SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUZ...


"GRİP İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2006 OKUL EĞİTİMLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları