MEYVELER Çilek Ananas Üzüm

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Merhaba çocuklar ben Masallar Ülkesi’nden
HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
Besin nedir?.
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sağlikli beslenme ve zararli alişkanliklar
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Antioksidanlar Antioksidan nedir?
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
RZİRAZRZİRAZ Kirazın faydaları Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. A vitamini sağlıklı bir cilt için gereklidir. B1 ve B2 vitaminleri.
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
MEYVELERİN FAYDALARI. Portakal Bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür. Kanseri önleyici olarak bilinen.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
OBEZİTE (Şişmanlık).
Hazırlayan: Begüm TOPRAK Psikolojik Danışman
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
OKULLAR SAĞLIKTA YARIŞIYOR
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sağlıklı Beslenme.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

MEYVELER Çilek Ananas Üzüm Üzümün en güzel kısmı çekirdeğidir. Üzümde A, B, C vitaminleri vardır. Üzüm bir beyin gıdasıdır; beyin ve sinir metabolizmasını destekler. Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur. Çilekte bol miktarda demir ve fosfor bulunmaktadır. Çilek vücuda kuvvet verir. Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler.

SEBZELER Biber Acı ve tatlı çeşitleri olan, farklı renklerde sebze ve baharat olarak kullanılan bitkilerin genel adıdır. Biber, özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Marul Domates Kalsiyum minerali ile A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca Marulda B, D, E vitaminleri ve demir, sodyum, bakır, iyot, fosfor ve çinko mineralleri de bulunur. Domates, kan basıncınızı düşürmeye yarar. Domatesde A ve C vitaminleri bulunur. Aynı zamanda antiviral özellikleri bulunur.

Zararlı Yiyecekler İnsanlar günümüzde daha çok bu tür yemekleri tercih etsede bu tür yemekleri haftada 1 kez yemeliyiz.Bu tür yemeklerin çok riskli hastalıklara yol açtığını bildiren doktorlar,özellikle dısarıdan satın alınan kızartma şeyleri yemeyiniz diyor!

SAĞLIKLI YİYECEKLER Salata ve balık haftada en az 1 kere yenmelidir.Özellikle balık,beyine iyi gelir.Salatada bulunan sebzeler zeytin yağıyla birleşince vitamin deposu olur.Onun için sağlıklı yasamak istiyorsak bunları tüketmemiz gerekir…

KURU YEMiŞLER Kuru yemişler cok faydalıdır.Özellikle cevizin içerdiği B6 vitamini, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve damar sertliğini önleme açısından yardımcıdır. Kansere karşı bağışıklık kazanmada rol oynar.Doktorlarin tavsiyesi her gun 1 kase kuru yemiş yenmelidir.

Dişler Dişlerimizin sağlıklı olmasını istiyorsak, çikolatadan uzak durmalıyız. Dişler için en sağlıklı olan meyve elma dır.İçinde bulunan vitaminler dişi beyaz bir görünüm kazandırır. Cipslerin içindeki yağ oranı çok yüksektir.Sadece dişler için değil sağlık içinde çok cips tüketmemeliyiz. Jelibonlar,diş için en zararlı maddelerden biridir.İçinde çok şeker olduğu için dislere zararlıdır.

Hamur İşleri Sağlikli yaşamak için çok fazla hamur işi yememeliyiz.Aynı zamanda hamur işleri kilo problemlerine yol açabilir.