GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ 2012. İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NİDAKULE KOZYATAĞI m2 KENT GIDA FABRİKASI m2.
Advertisements

Biyolojik Çeşitlilik Nedir?
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
ISI YALITIMI.
İREM BEYZA URALCAN BERFİN ÖZDEMİR
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
TÜRKÇE DERSİ PROJE ÖDEVİ
Bilimsel Sınıflandırma
Madde ve Isı.
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
HAVA VE HAVA KİRLİLİĞİ SU VAKFI.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
ÇEVRE.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
Ülkemizin Doğal Kaynakları
GREEN MARKETING KONFERANSI
ÇEVRE DOSTU BT YAKLAŞIMLARI
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
BİYOKÜTLE.
Göl’ün Hikayesi.
RÜZGAR
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
EKO-OKULLAR.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
İNSAN VE ÇEVRE EKOSİSTEMLER.
T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ TEMİZ HAVA EYLEM PLANI ARALIK 2012 ARALIK 2012OSMANİYE.
Yeşil Teknoloji Çevreci bir Yaklaşım Onur T. KUTLU Habtekus’09
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
ISI VE SICAKLIK.
ŞİMDİ MODA KARBON YÖNETİMİ
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
Isının Yalıtımı.
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
ÇEVRE TEMİZLİĞİ.
YEŞİL BİNALAR ve MODERN SARAYLAR PROJESİ
ÇEVRE NEDİR?.
C Creating A Awareness on R Responsible E Energy.
TEPEBAŞI BELEDİYESİ İlk Altın Puan Sertifika Kamu Binası / Türkiye
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
CANLILARIN BİRBİRİNE OLAN ETKİLERİ. Canlılar sürekli bir döngü olduklarından hiç akla gelmeyecek canlıların bile en tanındık canlıları etkilemesi inkar.
Çevremiz neden kirlenir?
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
DAHA AZ ÇÖP Hikmet SIRMA. ÇEVRE NE DEMEKTİR ? İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri dış ortama çevre denir.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
ÇEVRE.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SU ISITMA
Şimdi Moda Karbon Yönetimi.
Depolanabilinen yenilenebilir enerji
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Asit Yağmuru Nasıl Oluşur? Asit yağmurları oluşumundaki temel sebep insanların duyarsızlıklarıdır. Asit yağmuru oluşumunda hava kirliliğine neden olan.
Helin su acer. C Creating A Awareness on R Responsible.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
MADDE DÖNGÜLERİ.
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ 2012

İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması

YEŞİL İSTANBUL NEDİR? YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İstanbul’un çatılarını yeşillendirip sağlıklı ve akıllı, enerjisel anlamda kendi kendine yetebilen bir kent oluşturmayı amaçlamaktadır.

NASIL?

FOTOVOLTAiK SiSTEM Fotovoltaik sistem ışık kaynağından elektrik üretme yöntemine verilen addır. Konulan güneş kollektörleri ile toplanan güneş ışığından elektrik üretimi sağlanabilmektedir. Güneşli geçen günler göz önüne alındığında Türkiye kendi enerjisini fazlasıyla üretebilecek iklim ve doğa dostu enerji üretim potansiyeline sahiptir.

Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

FOTOVOLTAİK ve YEŞİL ÇATI Yapılan araştırmalara göre, çıplak çatıların ısınma derecesi 80°C dir. Yeşil çatılarda ise ısınma 35°C olmaktadır. Böylelikle iki çatı arasındaki ısı farkı 45°C dir. Bu ciddi bir ısı farkı olup binaların aşırı ısınmasına sebep olmaktadır. Ayrıca yine araştırmalar göstermiştir ki fotovoltaik sistem, yeşil çatılarda daha verimlidir.

Sağlanacak faydalar: Atık su miktarı azalır Daha az tozlu çevreler yaratılır Çevre gürültüsünü azaltır Çevrenin iklim özelliklerini değiştirir Çatının ısı yalıtımı artar Su yalıtımının daha uzun ömürlü olması sağlanır Doğal bir çevre ve yeni kullanım alanları elde edilir

Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

Yağmur sularının muhafaza edilmesi: Yeşil çatı projemizde ayrıca yağmur suyu toplama sistemi de bulunmaktadır. Bu sular, binanın kullanım suyu olarak değerlendirilmenin yanında adyabatik soğutma sisteminin çalışmasında da kullanılabilir.

Adyabatik soğutma sistemi: Klima gibi elektrik gücü harcamaz ve içeriyi soğuturken dış havayı ısıtmaz Enerji tüketimi yok denecek kadar azdır Soğutma için doğal bir madde olan suyu kullanır, karbon emisyonunu azaltır Bu nedenle de ekolojik ve ekonomik bir sistemdir. Kullanilan suyun muhafaza edilen yağmur sularıyla yapılması sistemi daha da ekonomik duruma gelmektedir.

Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

Olası kullanım şekilleri Insanlar için yaşam alanları ve hayat kalitesinin artması Üretim alanları – gıda bitkileri Enerji üretimi Biolojik çeşitlilik imkanı Klima dengelenmesi

SADECE İSTANBUL MU? İstanbul pilot projedir Türkiye genelinde “akıllı ve yaşanabilir“ kentler yaratmayı amaçlıyoruz Ağaçlar yer ile gökyüzünü bağlar birbirine, biz de kalbimizdeki sevgiyle dünya ile cenneti… İstanbul’umuzu ve tüm ülke topraklarını cennete çevirmek bizim elimizde, harekete geçelim

Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

YEŞİL İSTANBUL PROJESİ Çatılarımızı yeşillendiriyoruz. Doğal yalıtım sağlayacak bu sistemde akıllı ve yaşanabilir, göze hoş gelen bir şehirde yaşamak istemez misiniz? Bu akıllı projede amaç günü değil, geleceği kurtarmaktır. İstanbul’un çatılarını yeşillendirip sağlıklı ve akıllı, enerjisel anlamda kendi kendine yetebilen bir kent oluşturmayı amaçlamaktadır. Yaşadığımız şehir için, güzel bir çevre için ve en önemlisi kendimiz için kampanyaya destek vermenizi istiyoruz.

SEN DE KATIL! YAŞADIĞIN ŞEHRİ GÜZELLEŞTİR!

FILM GAIA 2004 yılında Alman Federal Çevre Vakfı DBU tarafından Çevre – Teşvik Ödülü ile onurlandırılmıştır