Ana mektepleri. Karabekir Paşa’nın ana mektebi etkinlik masaları 1-Kağıt işleri masası : Kağıt bükmek, makas tutmak, kesilen kağıtlarla oyuncaklar şekiller.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1/20 Yazı Türleri “Seçilmiş bir konu üzerinde, yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunu bildiren yazılara denir.” Yukarıda hangi türün tanımı yapılmıştır.
Advertisements

Başarılı Olmanın Genel Kuralları Nelerdir?
A1 YEŞİL SINIF ‘Vücudumuz ve Mikroplar’ Projesi
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
2.SINIF OKUL HEYECANIM.
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
SINIF KİMLİĞİ OKUL KİMLİĞİ 1-D. KİMLİK? AYIRICI ÖZELLİKLERİ ÖĞRENME FARKINDALIK DÜZEYİNİ YÜKSELTME İLETİŞİM TOPU.
Doğumunun 140. Yılında Vatan Şairi
Tatilde Yapılacaklar.
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
Rol; bir işte veya ortamda bir kimsenin üzerine düşen görevdir.
5. SINIF TÜRKÇE KONU ANLATIMI
Yıl Sonu Veli Toplantısı
SERVİS PERSONELİ ÇALIŞMA PRENSİPLERİ 2
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.
 Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız.
İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI KONULU BİLGİ YARIŞMASI
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
Sümbüller.
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Dosya, Klasör ve Sürücüler
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER (SIFAT-ÖN AD)
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
Haziran, temmuz, ağustos Eylül, ekim, kasım
ÖĞRETİM YILI ARGE BİRİMİ PROJE PLANLARI.
ÇOCUĞUMLA EVDE NELER YAPABİLİRİM?
UYGULAMALI ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
Disiplin ve sorumluluk
Birlik, onluk ve yüzlüklerden oluşmuştur.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
EKRAN BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ
VAKTİN AKTIĞININ FARKINDA OLMAYANLAR HAZIRLAYAN: Burcu GÜLBAHAR Psikolojik Danışman.
YAHYA KEMAL ORTAOKULU OKULUMUZDA DEĞİŞİM BAŞLADI.
YAZ TATİLİ İÇİN ÖNERİLER 
Dosya, Klasör ve Sürücüler
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
BÖLÜM 11 YAŞLARA GÖRE OYUNCAK SEÇİMİ
İnternet Okur Yazarlığı
Ve sosyal faaliyetlerimiz… Perşembe günleri Lala İlkokulu Sinema Günleri düzenledik…
HOŞGÖRÜ VE SAYGI.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
MESLEKLER MENÜ: SERBEST MESLEKLER MEMURLAR İŞÇİLER.
SPOR.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
DOĞAL SAYILAR Selçuk DELİBAŞ.
BALKAN ÜLKELERİNDE BAŞIBOŞ KÖPEK POPÜLASYONUNUN KONTROLÜ HAKKINDA OIE BÖLGESEL FARKINDALIK KAMPANYASI BALKAN ÜLKELERİNDE BAŞIBOŞ KÖPEKLER Öğretmenler için.
ADI:CANER SOYADI.YILMAZ SINIFI:5/H NUMARASI:241 DERS:TÜRKÇE KONU:ATATÜR’ÜN SPORA VER- DİĞİ ÖNEM.
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
Sembolik Düşünce Nedir
MİSAK-I MİLLİ ORTAOKULU öğrencileri eğitimlerini ,
Dosya, Klasör ve Sürücüler
 NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?  Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Fransız Frerler Mektebi'nde,
BİR MİRAS ON VARİS: BALKANLAR
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış,
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
Günümüz çocukları teknolojinin içine doğuyor
Sebep-Sonuç (Neden-Sonuç) Cümleleri
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

Ana mektepleri

Karabekir Paşa’nın ana mektebi etkinlik masaları 1-Kağıt işleri masası : Kağıt bükmek, makas tutmak, kesilen kağıtlarla oyuncaklar şekiller yapmak vb. kağıt işleri. 1-Kağıt işleri masası : Kağıt bükmek, makas tutmak, kesilen kağıtlarla oyuncaklar şekiller yapmak vb. kağıt işleri. 2-İğne iplik masası: İğne –iplik işleri yapmak, düğme söküp dikmek vb. 2-İğne iplik masası: İğne –iplik işleri yapmak, düğme söküp dikmek vb. 3-Çamur, kum ve boya masası : Çamurdan şekiller yapmak, kumdan yığınlar dereler yapmak vb. 3-Çamur, kum ve boya masası : Çamurdan şekiller yapmak, kumdan yığınlar dereler yapmak vb. 4-Temizlik masası. Örgütsel temizliğini, nasıl yapılması gerektiğini öğrendiği bölümdür. 4-Temizlik masası. Örgütsel temizliğini, nasıl yapılması gerektiğini öğrendiği bölümdür. 5-Güzel yaşayış masası : Sofra tertibi, el öpmek, hasta ziyareti gibi uygulamalı görgü kuralları bölümü, 5-Güzel yaşayış masası : Sofra tertibi, el öpmek, hasta ziyareti gibi uygulamalı görgü kuralları bölümü, 6-Terbiye-i fikriye masası : Küçük hikayeler, sohbet, çocuklar içim şiirler. 6-Terbiye-i fikriye masası : Küçük hikayeler, sohbet, çocuklar içim şiirler.

7-Ağaç ve mukavva masası :Kibrit çöpleri kesmek, ağaç yontmak, ve mukavva işleri gibi etkinliklerin uygulandığı bölüm. 7-Ağaç ve mukavva masası :Kibrit çöpleri kesmek, ağaç yontmak, ve mukavva işleri gibi etkinliklerin uygulandığı bölüm. Yedi yaşın çok geç olduğunu 1920’li yıllarda savunan ve açtığı ana mekteplerinde uygulamalı sistemde ortaya koyan Karabekir paşa, bu yaş grubunun eğitimine özel önem sarf etmiştir. Yedi yaşın çok geç olduğunu 1920’li yıllarda savunan ve açtığı ana mekteplerinde uygulamalı sistemde ortaya koyan Karabekir paşa, bu yaş grubunun eğitimine özel önem sarf etmiştir. MEB’in okul öncesi bir yılı zorunlu eğitim kapsamına alması bu yolda altmış çok önemli bir ad adımdır. MEB’in okul öncesi bir yılı zorunlu eğitim kapsamına alması bu yolda altmış çok önemli bir ad adımdır.

Karabekir paşa neler diyor. Çocuk(ana sınıf öğrencisi) amele gibi bir önlük giymiş ve karşısında çamurla hayatla mücadele ediyor. Çocuk(ana sınıf öğrencisi) amele gibi bir önlük giymiş ve karşısında çamurla hayatla mücadele ediyor. –Çamurdan envai şekiller yapıyor.Bardaklar yapıyor.Tabaklar yapıyor.Dört yaşında bir çocuk iğneden iplik geçiriyor, teyelliyor, makasla ufak ufak muntazam şekiller kesiyor.Üstünü temizliyor.Adeta hayata lazım olan işleri yapan bir adamın ufak bir modeli şeklinde onu mücadeleye alıştırıyor. –Şu halde ana mektebinden çıkmış altı yaşındaki bir çocuk, hayatta ne lazım gelirse kendi yaşına kendi idrakine göre yapar ve faydalı bir şekilde, usulü idaresinde gelişmiş olarak çıkıyor.

Ana mektebinde suyla çamurla oynamayan bir çocuğun bu zevkini (ihtiyacını) sağlık koşulları uygun olmayan ortamlarda gerçekleştirme durumu ortaya çıkacağını savunan paşa pratik hayatın ana mekteplerine de girmesini memnuniyetle dile getiriyor. Ana mektebinde suyla çamurla oynamayan bir çocuğun bu zevkini (ihtiyacını) sağlık koşulları uygun olmayan ortamlarda gerçekleştirme durumu ortaya çıkacağını savunan paşa pratik hayatın ana mekteplerine de girmesini memnuniyetle dile getiriyor. Çocukların ana mekteplerinde fikren ve bedenen gelişmelerini hedefleyen Karabekir Paşa bu mekteplerde çocukların gündelik hayatlarında faydalanabilecekleri yedi farklı etkinlik masasını bu nedenle oluşturuyor. Çocukların ana mekteplerinde fikren ve bedenen gelişmelerini hedefleyen Karabekir Paşa bu mekteplerde çocukların gündelik hayatlarında faydalanabilecekleri yedi farklı etkinlik masasını bu nedenle oluşturuyor.

Kurduğu İrfan müesseseleri, 1-İbret Yeri ( TİYATRO) 1-İbret Yeri ( TİYATRO) 2-Müze, 2-Müze, 3-Müzik Mektebi, 3-Müzik Mektebi, 4-Muhtelif Kurslar (Elektrikçilik, sinemacılık, fotoğrafçılık gibi) 4-Muhtelif Kurslar (Elektrikçilik, sinemacılık, fotoğrafçılık gibi) 5-Spor Kulübü (Avcılık,atıcılık, binicilik, uzun yürüyüş ) binicilik 12 yaşında başlar. 5-Spor Kulübü (Avcılık,atıcılık, binicilik, uzun yürüyüş ) binicilik 12 yaşında başlar. 6-Okuma salonu, 6-Okuma salonu, 7-Okuma bilmeyenlere mektup yazma merkezi, 7-Okuma bilmeyenlere mektup yazma merkezi, 8-Bir Gazete Çıkarma, 8-Bir Gazete Çıkarma, 9-Sinema ve film kütüphanesi, 9-Sinema ve film kütüphanesi, 10- Bayramlar (Ağaç bayramı, idman bayramı, kitap bayramı ) 10- Bayramlar (Ağaç bayramı, idman bayramı, kitap bayramı )

OKUMA FAALİYETLERİ Bütün aillerin geceeri hoşça okumaları ve çocuklarımızında yükselmeleri halkı üç kitaba lüzüum görüyor. Bütün aillerin geceeri hoşça okumaları ve çocuklarımızında yükselmeleri halkı üç kitaba lüzüum görüyor. A_İçtimai, sıhhi, iktisadi, ve yanlış inanış bilişilerini terhiş ve tashih eden bir takım öğütlerdir. A_İçtimai, sıhhi, iktisadi, ve yanlış inanış bilişilerini terhiş ve tashih eden bir takım öğütlerdir. B-Fikir, ruh, beden terbiyesini bir arada yapacak müzikli hareket oyunları ve istiklal marşı, B-Fikir, ruh, beden terbiyesini bir arada yapacak müzikli hareket oyunları ve istiklal marşı, C-Makine kudretinin yarattığı fabrikaların resimleri ve yazıları, C-Makine kudretinin yarattığı fabrikaların resimleri ve yazıları, D-Evlerde ve mahalle kahvelerindeki amiyana resimler ve levhalar yerine milli gurur verecek ve birlik temin edecek resim ve yazılar asılması. D-Evlerde ve mahalle kahvelerindeki amiyana resimler ve levhalar yerine milli gurur verecek ve birlik temin edecek resim ve yazılar asılması. Bu güzel düşünceleri ortaya çıkaramak için çocukları olduğu kadar halkımızıda az zamanda yükseltecek ve istiklal davamızda bize feyizli yardımlarıda dokunacaktır. Bu güzel düşünceleri ortaya çıkaramak için çocukları olduğu kadar halkımızıda az zamanda yükseltecek ve istiklal davamızda bize feyizli yardımlarıda dokunacaktır.