Felluce‘ yim ben! Felluce‘yim ben...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin TANRIVERDİ sunar…
Advertisements

YUNUS EMRE ANMA GÜNÜNE HEPiNiZ HOŞGELDİNİZ…
Zamanla anlıyor insan:
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
CAN DOSTUM SERÜVENDİR YAŞAMAK; NE GETİRİR, NE GÖTÜRÜR BELLİ OLMAZ,
Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
Sadece bir rastlantı mı ...?
Kaslarla birlikte hareketini sağlarım.
Orhan Veli Şiirler: Müzik: Ezginin Günlüğü
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
Benim biricik Canım Babacığım
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
HAZIRLAYAN NAZMİYE TAŞER
Şerife duran bilmeceler
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
Felluce‘ yim ben! Felluce‘yim ben...Yıkık, harap, mağrur ve asi... Medeniyet denilen arsız yalanın tekzibi... İşgale uğradım, yağmalandım, kana bulandım.
Murat YETİŞİR Bilgi Koleji Rehberlik Uz.
VÜCÜDUMUZ ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUR
S İİ R ZEHRA ATASOY DÜZENLEYEN ZEHRA ATASOY. ELVEDA Bir akşam üzeriydi Güneş yüzünün yarısını gösteriyordu Tıpkı senin gibi.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 4 Aralık 2009 Cuma Kasaptaki etlerin 45 kilogramı.
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
DEĞERLENDİRME SORULARI
En son ne zaman ağladınız? Hıçkıra hıçkıra kendine engel olmadan utanmadan sıkılmadan başkalarından gizlemeden en son ne zaman ağladınız? Gözlerinize.
BAYRAKSIZLAR                                              
SORULAR.
İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ
Bir Afrika Atasözü.
G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan.
mavi Parlak, mavi bir sabah; sakin, sessiz...
Adıyla..
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
Uykuların kaçar geceleri
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAKIRKÖY İLKOKULU
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
ELEDİM ELEDİM HÖLLÜK ELEDİM.
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
CÜMLEDE ANLAM.
çılgın türkler kitabından bir alıntı..
En hızlı koşan aslandan daha hızlı
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
ASIL EKSİKLİK.
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler. Her biri başka yöne yola çıktılar.
Ben de Savaş Suçlusuyum
Aşkla, özgürlük halef seleftir; tıpkı güneşle ay gibi: 
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
Fransızca Bir Dergi.. Maria Claire… Türkiye’de de Yayınlanıyor
PAYAS KALESİ (CİN KULESİ). Hatay'ın En Önemli Kıyı Üssü "Cin (Payas) Kulesi" Payas Kalesi de denilen Cin Kulesi Hatay (Antakya) ilinin Payas ilçesinde.
Hızlı Okuma Egzersizleri
KUDÜS-Ü ŞERİF MESCİD-İ AKSA. KUDÜS-Ü ŞERİF MESCİD-İ AKSA.
Fransızca Bir Dergi.. Maria Claire… Türkiye’de de Yayınlanıyor
GÜNGÖREN KAYMAKAMLIĞI
ten okuyacağınızyazılar Gençlerin ve Eşlerin Hayal Dünyasından Gerçek Hayata Pişmanlık İçinde Uyanışları Anneler-Babalar Gençlerin.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
Sunum transkripti:

Felluce‘ yim ben! Felluce‘yim ben... Yıkık, harap, mağrur ve asi... Medeniyet denilen arsız yalanın tekzibi... İşgale uğradım, yağmalandım, kana bulandım. Evlatlarım ceset ceset yatar caddelerimde... ...dünyanın gözleri önünde... Sofrasında yer aradığınız bir ziyafetin zor lokmasıyım. Barbarların istilası karşısında Şark'ın nefs-i müdafaasıyım.

Bayramdı. Çatışma vardı. Cuma sabahı camide vuruldum Bayramdı. Çatışma vardı. Cuma sabahı camide vuruldum. Yerde can çekişirken bulundum. Yaradan'ın evinde, Yok - eden vardı o gün... Aradıklarını söyledikleri kitle - sel imha silahlarıyla geldiler. Kafama nişan alıp, beynimi deldiler. Dağıldı kafam, parçalandı yüzüm. Kızıla kesti dayandığım duvar; Kendi kanıma gömüldüm.

Tanırsınız beni... Vietnam'da beynine kurşun sıkılan da bendim; Filistin'de taşlarla kolu bacağı kırılan da... İzmir'de ilk kurşunu atan da... Hepsinde suçum aynıydı: İşgalciye karşı ülkemi savunuyordum. Ve kanlar içinde yattığım yerden dünyaya, unuttuğu bir yemini, "isyan"ı hatırlatıyordum.

Fakat ne mümkün. Katilim, benden çok önce dağıtmış dünyanın beynini Fakat ne mümkün! Katilim, benden çok önce dağıtmış dünyanın beynini... Kara bir perde inmiş Ademoğullarının gözüne... Görmüyor, duymuyor, ses vermiyor. Susuyor riyakarca... Aslan tarafından parçalanan avın artığına göz dikmiş sırtlanların iştahıyla... ...susuyor, katliama ortak olma pahasına...

Şimdi yalanlar söyleyecekler sana Şimdi yalanlar söyleyecekler sana... "Özgürlük götürdük, onun için öldürdük" diyecekler. Bir tek yüzüm var, bunun karşısına koyabilecek. Bu darmadağın, bu delik deşik, bu kanlı yüz, feneri olsun kör gözlerinizin... Felluce adını, zulmün defterine yazın. Ve asla unutmayın. Dönerim bir gün; mazlumun ahı gibi çıkar gelirim.

İsyanlarla, sandıklarla İsyanlarla, sandıklarla... olmazsa, belime sarılmış bombalar, cephane yüklü kamyonlarla... "Terörist" diye işitirsiniz manşetlerde adımı yine; büyüğüne tapar, küçüğünü lanetlersiniz. Suçlunun savcı, mazlumun sanık olduğu bu sefil mahkemede, adım adım faşizme gidersiniz. Ödersiniz bedelini sükutunuzun... Bir gün pişman olursunuz. İşte o gün hatırlayın beni: Ben, Felluce'yim. 21. asrın kabristanı, insanlığın son kalesiyim. Can DÜNDAR