Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ
TÜRKİYE UYGULAMALARI 2008 FATMA NUHOĞLU
Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin Korunması
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: Sosyal Güvenlikte Yeni Bir Dönemin Başlangıcı R.Hakan ÖZYILDIZ Müsteşar Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı “Bireysel Emeklilik.
Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı
Bankacılık Etik İlkeleri
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
KAYITDIŞI EKONOMİ VE BOYUTLARI
1 Etik Değerler ve İş Ahlakı Bülent Şenver
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ 22 NCİ YILINDA TÜRKİYE'DE "KATILIM BANKACILIĞI" TECRÜBESİ Sunum: Dr. Adnan BÜYÜKDENİZ Genel Müdür.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
FISCAL TRANSPARENCY IN TURKEY DİLEK YILMAZCAN MARMARA UNIVERSITY
TÜRKİYE’DE KAMU KESİMİ REFORMLARI
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
SON EKONOMİK GELİŞMELER
Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK
ETİK ve İTİBAR YÖNETİMİ
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
Bülent Şenver Etik Liderlik Bülent Şenver
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
RİSK YÖNETİMİ VE KARAPARA AKLANMA RİSKİ
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ ÖNLENMESİ
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
VERGİ HUKUKUNUN GENEL ESASLARI
Bülent Şenver Liderlik Oyunları Kalıcı ve her durumda geçerli olan bir yaklaşım var mı? Etik Liderlik.
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
Yolsuzlukla Mücadele Konferansı düzenleyen: tepav 7-8 Temmuz 2005, Ankara Andrew N. Vorkink Türkiye Ülke Direktörü.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Türkiye Bankalar Birliği 50. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Yönetim Kurulu Başkanı.
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
KAMU HARCAMALARININ SINIFLANDIRILMASI
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
Bankacılık sektörü 2010 yılının ilk yarısındaki gelişmeler “Temmuz 2010”
ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK
MAKROEKONOMİK ANALİZ 2 YATIRIM Doç. Dr. Yeşim Kuştepeli.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Etik Değerler ve İş Ahlakı
MAKRO EKONOMİ POLİTİKALARI VE TARIM SEKTÖRÜ İLİŞKİLERİ
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
SAYDAMLIĞIN ARTIRILMASI VE YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ STRATEJİSİ KOORDİNATÖR: R. Bülent TARHAN Başbakanlık Başmüfettişi HAZIRLAYAN : L. Cihan.
Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Hukuku Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
GİRİŞİMSEL KARAR VERME SÜRECİ GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
İGMD. Dünyada YYS Uygulamaları ve Diğer Gelişmeler.
Bankacılıkta ETİK 2017 R. Hakan ÖZYILDIZ
Bankacılıkta ETİK 2018 R. Hakan ÖZYILDIZ
MAKRO İKTİSAT II BÖLÜM 13-1 TOPLAM ARZ VE TOPLAM TALEP: MAKRO DENGE
Sunum transkripti:

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı T.C. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı Karapara Aklama ile Mücadele - Neden ve Nasıl - Dr. Genç Osman YARAŞLI Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı MUĞLA, 28-29 Nisan 2006

Kapsam Ekonomik gelişme ve suç profilindeki değişme Ekonomik suçların nitelikleri Milli gelir – Kayıtdışı ekonomi – Suç ekonomisi ilişkisi Niçin mücadele etmeli? Nasıl mücadele etmeli? Bu mücadelede MASAK’ın Rolü Sonuç

Ekonomik Gelişme ve Suç Profilindeki Değişme Ülke ekonomileri geliştikçe işlenen suçların niteliği değişmekte, klasik suçlara (cebir ve şiddete dayalı suçlar, cinsel suçlar vb.) oranla ekonomik suçlar artmaktadır. Klasik suçların birçoğunda ise suçun saiki değişmektedir.

Ekonomik Suçların Nitelikleri Çok mağdurlu suçlardır, Ekonomideki üretim, değişim, tüketim ve bölüşüm ilişkilerini düzenleyen kuralları ihlal eden eylemlerdir. Korunmak istenen menfaat; Sadece suçtan birinci derecede zarar görenin menfaati değildir, kamunun menfaatidir, Ekonomik hayatın işleyişini korumak, Devletin gelir kaynaklarını korumaktır.

Ekonomik Suçların Nitelikleri Ekonomik suçlar ülke güvenliğini zayıflatabilir, (Banka dolandırıcılığı – zimmet) Çoğu örgütlü suçlardır.

Milli Gelir – Kayıtdışı Ekonomi – Suç Ekonomisi İlişkisi

Milli Gelir – Kayıtdışı Ekonomi – Suç Ekonomisi İlişkisi

Milli Gelir – Kayıtdışı Ekonomi – Suç Ekonomisi İlişkisi

Niçin Mücadele Edilmeli? Suç ekonomisinin yaygınlık göstermesi : Haksız rekabete yol açar, Toplumsal – siyasal – mali Kamu maliyesini tahrip eder, Vergi gelirleri azalır Güvenlik harcamaları artar Borçlanma ve faiz giderleri artar Kaynak dağılımında etkinliği azaltır, Marjinal fayda = Marjinal maliyet (Özel mallarda etkinlik) Negatif sosyal fayda

Niçin Mücadele Edilmeli? Suç ekonomisinin yaygınlık göstermesi : Gelir dağılımını bozar, Vergi adaletinin bozulması yoluyla, Aşırı borçlanma, yüksek reel faiz ödenmesi yoluyla, Güvenlik problemleri sebebiyle kamusal kaynakların dağılımında etkinsizlik (Eğitim ve sağlık yerine güvenlik harcamaları) Sosyal ve siyasal kirlenmeye yol açar, Siyasetçi – İşadamı – Bürokrat üçgeni Kayıtdışı ekonomiyle suç ekonomisi arasında pozitif bir ilişki vardır. Yani birisi artıyorsa diğeri de artar.

Niçin Mücadele Edilmeli? Suç ekonomisinin yaygınlık göstermesiyle : Ticaret ahlakını çöker, Ahlak kamusal bir maldır, Suç ve suçlulukla mücadele başarısız olur. Toplumun meşru güçlerinin dolduramadıkları iktidar alanları, suç örgütleri tarafından doldurulur.

Nasıl Mücadele Etmeli? Önleyici tedbirler, Genel önleyici tedbirler, Aklamayı önleyici tedbirler, Cezalandırma (law enforcement).

Nasıl Mücadele Etmeli? Genel Önleyici Tedbirler; Gelir dağılımının düzeltilmesi, Sosyal güvenlik (işsizlik sigortası), “Kamuoyu duyarlığını arttırmak ve ahlaki davranışlara önem vermek.” (Avrupa Konseyinin yolsuzluğa karşı mücadelede kabul ettiği 20 temel prensipten birincisidir.) Tam rakamlar 2004 712.991.024 – 7.129.910.244

Mali Sektörün Sorumluluğu Nasıl Mücadele Etmeli? Mali Sektörün Sorumluluğu Mali sektörde özellikle bankacılık alanında faaliyet göstermek devletin vereceği ruhsata bağlıdır, Bu ruhsat, devlet tarafından ruhsat sahibine güvenildiği hatta bir dereceye kadar kefil olunduğu anlamına gelir, Mali sektörün kendisine atfedilen güven ve itimadı koruması gerekir.

Nasıl Mücadele Etmeli? Mali Sektörde aklamayı önleyici tedbirler Müşterini tanı prensibi, Şüpheli işlem bildirimi, Gümrük idaresince yapılacak bildirim, Yükümlülerin çalışanlarına eğitim vermesi, İç denetim- risk kontrol sistemleri.

Nasıl Mücadele Etmeli? Suç soruşturması; Klasik suçları soruşturma yöntemleri yeterli mi? (Parmak izi, DNA testi, otopsi, adli tıbbın diğer imkanları vb.) Kolluk olayların mali bağlantılarını araştırmaya ve mali nitelikli delilleri toplamaya önem vermelidir, Ulusal kurumlar arasında iş ve anlayış birliği gerekli. (bilgi paylaşımı)

Nasıl Mücadele Etmeli? Bilgi analizi gereklidir; Nüfus bilgileri, Mali nitelikli bilgiler (ŞİB, nakit işlem bildirimleri, vergi kayıtları, banka kayıtları…), Adli sicil kayıtları, Polis kayıtları, Servet unsurlarına ilişkin kayıtlar, Ticaret sicili kayıtları.

Nasıl Mücadele Etmeli? Bilgi analizinin elektronik ortamda olmasının önemi; Suçluya tedbir alma fırsatı tanımamak, Suçsuzun şeref ve haysiyetini (kişilik haklarını) korumak, Büyük hacimde bilgiyi insan gücüyle analiz etmek mümkün değildir, Zaman maliyeti ve parasal maliyet. Uzmanlaşma (kollukta, yargıda).

Nasıl Mücadele Etmeli? Mücadelenin uluslararası boyutu; Bu mücadelenin uluslararası topluma katkısı, (İyilik de kötülük de sirayet edicidir.) Uluslararası işbirliğinin önemi, Örgütlü ve sınır aşan suçlar.

Bu Mücadelede MASAK’ın Rolü Mali İstihbarat Birimi (bilgi analizi), Şüpheli işlem bildirimi, Nakit işlem bildirimi, Diğer veri kaynakları. Düzenleyici ve denetleyici birim, 23 yükümlü grubunu müttefikimiz haline getirmek. Koordinasyon birimi. Aklama suçuyla mücadele ekonomik suçlarla mücadelenin ayrılmaz bir parçasıdır.

Bu Mücadelede MASAK’ın Rolü Aklamanın Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı; ŞİB’de bulunanların korunması, gizliliğin sağlanması İstihbari nitelikte bilgi değişimi, Veri toplamayı sağlayacak düzenlemeler Yükümlülüklere aykırılık durumunda idari para cezası, Terörün finansmanının suç sayılması.

Sonuç Rekabetçi bir ekonomi, temiz bir siyaset ve kamu idaresi, sağlam bir sosyal yapı oluşturulmak için; suç gelirleriyle ve suç gelirlerinin aklanmasıyla etkin bir şekilde mücadele edilmelidir.

Sonuç Ekonomik suçlarla mücadele ederken; Önleyici tedbirler ihmal edilmemelidir. Bu bakımdan mali kuruluşların rolü kritik önemdedir. Suç araştırmasında yöntemlerimizi gözden geçirmeliyiz, Gerek kolluk ve gerekse yargı safhasında uzmanlaşma gereklidir.

Dikkatiniz için teşekkür ederim www.masak.gov.tr