ALACAKAYA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
112 Acil Sağlık Hizmetleri
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ
OSMANELİ SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
DEREBUCAK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİR.
KOCAELİ İLİ GÖLCÜK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
MEDİKOSOSYAL MERKEZİ.
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ULUDERE İLÇE BİRİNCİ BASAMAK
HASTANELER ARASI NAKİLLER
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
YENİŞARBADEMLİ. - - İlçenin tarihi M.Ö.4000 yıllarına kadar varmaktadır. - Tarih boyunca birçok uygarlığa sahne olmuştur yılında Bizanslılardan.
ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
KORUYUCU AİLE NEDİR?.
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA SAĞLIK SİSTEMLERİ
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
1. Dünya Aşı Haftası: 0-4 Yaş Çocuklarda Eksik Aşı Tamamlama Çalışması Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü
AİLE HEKİMLİĞİNDE HASTALIKLAR
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Temel Sağlık İstatistikleri Modülü TSİM Sunumu Mayıs 2013.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK NET-2 YÖNETİM PANELİ EĞİTİMİ
İL GENELİ YEŞİL KART HİZMETLERİ YILLARA GÖRE YEŞİL KART HARCAMALARI
DERBENT TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2010 YILI FALİYET RAPORU.
Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Fazlı ASLAN 2014
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTÜLEN VE PLANLANAN PROJELER.
Ş.KARAAĞAÇ İLÇESİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ 2010 YILI FALİYET RAPORU İlimizde 17 OCAK 2007 Tarihinde Aile Hekimliği uygulamasına geçilmiştir.Toplum Sağlığı.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
EVDE HASTA BAKIMI.
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
ADIYAMAN’DA ÇOCUĞUN PSİKOSOSYAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEME PROGRAMI
HEMŞİRE NE YAPAR?.
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Ali MUHÇİ Şube Müdürü 20/03/2015
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
SAĞLIK TEDBİRİ UYGULAMALARININ ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNDA ANKARA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI Tülay ERÇİN ŞAHİN, Özlem GÜLER AYDIN, A.Çiğdem.
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SİCİL İŞLEMLERİ BİRİMİ.
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
112 ACİL VE AFETLERDE SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
DİSPANSERLER
Öğr.gör.özgür ince 4.hafta
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
UŞAK ÇOCUKLARINA KORUYUCU AİLE OLUYOR
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA SAĞLIK SİSTEMLERİ
Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Abdullah Alper ERTEM Enver AYDOĞAN
Sunum transkripti:

ALACAKAYA TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

Toplum Sağlığı Merkezimiz iletişim bilgileri: Toplum Sağlığı Merkezimiz 1950’li yıllarda Guleman Köyünde Sağlık Ocağı olarak faaliyetine başlamıştır. 1993 yılında taşınarak ilçe merkezinde Karakol mevkisinde 2 yıl süreyle halkımıza hizmet verdikten sonra ilçe merkezi Site Mevkiinde Etibank SSK Hastanesi binasında Etibank SSK Hastanesi ile birlikte hizmet vermeye başlamıştır. 1998 yılında Etibank SSK hastanesinin bölgede hizmetini sonlandırmasının akabinde bölgenin tüm sağlık hizmetlerini üstlenmiştir. İlimizde Aile Hekimliği Uygulamsına geçilmesinden sonra Sağlık Ocağımızın adı Toplum Sağlığı Merkezi olarak değişmiştir.24 Kasım 2008 tarihinde İlçe merkezi Şarkkromları meydanındaki yeni hizmet binasına taşınmış ve bölgemizin Sağlık hizmetlerini en etkili bir şekilde sunmaya devam etmektedir. Toplum Sağlığı Merkezimiz iletişim bilgileri: Adres: Site Mah.Şarkkrromları Meydanı/No:15/1-ALACAKAYA/ELAZIĞ Telefon No:(0424)481 60 18

SAĞLIK GRUP BAŞKANIMIZ 1985 Malatya doğumlu olup ilk öğrenimini Malatya Melekbaba İlk Öğretim Okulunda , Lise Öğrenimini Malatya Kubilay lisesinde almış olup Üniversite Öğrenimi Elazığ Fırat Ünüversitesi Tıp Fakültesinde tamamlamıştır.2009 Şubat ayın dan itibaren ilçemizde Sağlık Grup Başkanlığı ve aynı zamanda Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimliği yapmaktadır. Dr. Özkan KENÇ Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tab.

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİMİZ VE BAĞLI BİRİMLER PERSONEL DURUM TABLOSU SAĞLIK KURULUŞU ADI Doktor Sağlık Mem. Lab.Tek Ebe Hemşire Rönt.Tek Tıbbi Sek. VHKİ Şoför Hizmetli Toplam Toplum Sağlığı Merkezi 1 4 2 15 23.11.001 Nolu Aile Hekimliği 23.11.002 Nolu Aile Hekimliği Çakmakkaya Sağlık Evi Halkalı Sağlık Evi Çataklı Sağlık Evi TOPLAM 3 22

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİMİZİN HİZMET BİRİMLERİ VE PERSONEL BİLGİLERİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ: İlçemiz dahilinde ve 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordineli olarak vatandaşlarımıza Acil Sağlık Hizmeti verilmektedir. PERSONEL BİLGİSİ Özkan KENÇ(Doktor) Aytaç TEKDEMİR(Doktor) Nihat KOÇAR(Doktor) Fuat ÇOBAN (Sağlık Mem.) Didem TÜRK(Hemşire) Uyan ALTUN(Hemşire) Kader ÇINAR(Hemşire) Özlem DİNÇER(Ebe) Hanifi YAĞIZ(Şoför) Ahmet AYDIN(Şoför) ARAÇ BİLGİSİ 1 adet tam donanımlı 112 Ambulansı 1 Adet tam donanımlı Paletli Ambulans

TEDAVİ HİZMETLERİ 23.11.001 NOLU AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ: PERSONEL BİLGİSİ Nihat KOÇAR (Aile Hekimi) Songül ERDOĞAN (Aile Sağlığı Personeli) VERİLEN HİZMETLER: Tedavi Hizmetleri Koruyucu Sağlık Hizmetleri(Aşılama) Sağlık Eğitimi hizmetleri Gezici Sağlık hizmetleri Aile planlaması Hizmetleri Gebe takip ve doğum hizmetleri Bebek ve çocukların aşılarını ,sağlıklı büyümeleri için gerekli takipleri yapmak ve gereken kalsiyum ve demir preparatlarının dağıtılmasını sağlamak. Verilen hizmetler ile ilgili kayıtları tutmak.

TEDAVİ HİZMETLERİ 23.11.001 NOLU AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ: PERSONEL BİLGİSİ Aytaç TEKDEMİR(Aile Hekimi) Ayhan ALTUN(Aile Sağlığı Personeli) VERİLEN HİZMETLER: Tedavi Hizmetleri Koruyucu Sağlık Hizmetleri(Aşılama) Sağlık Eğitimi Hizmetleri Gezici Sağlık Hizmetleri Aile planlaması Hizmetleri Gebe takip ve doğum Hizmetleri Bebek ve çocukların aşılarını ,sağlıklı büyümeleri için gerekli takipleri yapmak ve gereken kalsiyum ve demir preparatlarının dağıtılmasını sağlamak. Verilen hizmetler ile ilgili kayıtları tutmak.

LABORATUAR HİZMETLERİ: PERSONEL BİLGİLERİ: Fetullah AYDEMİR (Lab. Tekn.) VERİLEN HİZMETLER Tam Kan Tetkikleri Tam İdrar Tetkikleri ve mikroskobisi. Gaita Tetkikleri Serolojik Tetkikler Romatizmal tetkikler Hepatit tetkikleri Glukoz Tetkikler Gebelik Tetkikleri Kan Grubu tayini Verilen laboratuar hizmetlerin evrak kaydını tutmak.

RÖNTGEN HİZMETLERİ: PERSONEL BİLGİLERİ Tuğba DUMAN (Röntgen Tekn.) VERİLEN HİZMETLER: Bütün Direkt Röntgen filmlerinin çekimi yapmak Verilen Röntgen hizmetlerinin evrak kaydını tutmak

ÇEVRE SAĞLIĞI HİZMETLERİ PERSONEL BİLGİLERİ: Fuat ÇOBAN (Sağ.Mem.) Didem TÜRK (Hemşire) Ramazan TAŞDEMİR(Şoför) VERİLEN HİZMETLER: Su Sanitasyonu Çöplük ve gübreliklerin denetimi Şikayet dilekçelerinin değerlendirilmesi Piyasa denetimi Sıhhi müessese açma ruhsat başvurularının değerlendirilmesi. Çevre Sağlığı ile ilgili yazışmalar.

GENEL İDARİ HİZMETLER YEŞİL KART BİRİMİ: PERSONEL BİLGİLERİ: Aydın YILMAZER(Tıbbi Sekreter) Faruk KOÇİNKAĞ(VHKİ) VERİLEN HİZMETLER: 3816 sayılı kanuna göre ilçemizde ikamet eden ödeme gücü bulunmayan vatandaşlarımıza Yeşil Kart Sağlık Cüzdanı Verilerek tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılanmasının sağlanması. Yeşil kart talep başvurularının kabulü Dosyaların incelenmesi Dosyaların haftalık kurul toplantı gündemine alınması ve kurula götürülmesi Yeşil Kart verilmesi kurulca uygun görülen şahısların Sağlık karnelerini düzenlemek.

TIBBİ SEKRETERLİK BİRİMİ PERSONEL BİLGİLERİ: Senem YÜKSEL (Tıbbi Sekreter) Faruk KOÇİNKAĞ (VHKİ) VERİLEN HİZMETLER: Gelen giden evrakların kayıtları ve cevaplandırılması işlemleri Personel izin işlemleri ve ÇKYS’ YE girilmesi işlemleri Aylık tıbbi verilerin düzenlenmesi ve online sisteme aktarılması Vatandaşların aile hekimlerine kayıt ve hekim değiştirilmesi işlemlerini yapmak

DOĞUM VE AİLE PLANLAMASI PERSONEL BİLGİLERİ Özlem DİNÇER (Ebe) VERİLEN HİZMETLER Aile Planlaması danışmanlığı ve Ria hizmeti verilmesi Bebek topuk kanlarının kontrolü ve zamanında Ana Çocuk Sağlığı Şube Müdürlüğüne ulaştırılması Gebelikle ilgili vakaların Ambulansla doğum hastanesine bırakılması

TEMİZLİK BİRİMİ 1 PERSONEL BİLGİLERİ: Murat KILIÇ (Hizmetli) Ramazan TAŞDEMİR(Hizmetli) VERİLEN HİZMETLER: Her gün gerekli temizliğin yapılması, Kalorifer temizliği ve yakılmasının sağlanması, TSM de ki küçük onarım ve bakım işlerinin yapılması, Jeneratörün bakım ve yakıtının kontrolü, TSM binasının ısınması için gerekli olan yakıtın taşınması ve depolanması, Bahçe temizliği ve bakımı,

HALKALI SAĞLIK EVİ PERSONEL BİLGİLERİ: Sakine AÇIL (Ebe) VERİLEN HİZMETLER: Vatandaşların enjeksiyon,pansuman işlerini yürütmek Gebe ve Bebeklerin aşılarını yapmak ve takibini sağlamak Vatandaşların sağlık Eğitimi Çalışmalarını yürütmek, Aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi Doğum ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin sağlanması.

ÇAKMAKKAYA SAĞLIK EVİ PERSONEL BİLGİLERİ: Zeliha TOSUN TAŞ (Ebe) VERİLEN HİZMETLER: Vatandaşların enjeksiyon,pansuman işlerini yürütmek, Gebe ve Bebeklerin aşılarını yapmak ve takibini sağlamak, Vatandaşların sağlık Eğitimi Çalışmalarını yürütmek, Aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi, Doğum ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin sağlanması.

ÇATAKLI SAĞLIK EVİ PERSONEL BİLGİLERİ: Güler KÜÇÜKTAĞ (Ebe) VERİLEN HİZMETLER: Vatandaşların enjeksiyon,pansuman işlerini yürütmek Gebe ve Bebeklerin aşılarını yapmak ve takibini sağlamak Vatandaşların sağlık Eğitimi Çalışmalarını yürütmek, Aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi Doğum ile ilgili bilgilendirme ve yönlendirmelerin sağlanması.

HAZIRLAYANLAR Fetullah AYDEMİR Lab.Tek Sinem YÜKSEL Tıbbi Sek.