Size de olur mu bilmem ; her ölümün ardından yaşamın peşine düşerim ben... Yakın bir dostu toprağa verir vermez, kabrinin çiçekleri kurumadan daha, ihmal.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zamanla anlıyor insan:
Advertisements

Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Kedilerin görevleri 1.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Yaşamak için zaman kalmıyor
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
BEŞ TOP.
UZAKTAN UZAĞA… Öyle gülüp harap etme içimi, İçimden bir şeyler düştü, düşecek.. Bilmem, nasıl aşık ettin ki beni, Ulaşamadığım, sen kaldın bir tek..
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Aşka Dair.
BOŞANMA SEBEBİ.
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden
DOĞAN CÜCELOĞLU'NUN EĞİTİMİNDEKİ KATILIMCILARLA BİR KONUŞMASINDAN:
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
Aşk ve Evlilik Geçişler İçin Tıklayınız Tasarım: magirbas ©
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
BAHAR GETİRDİM SANA Bu yazının bana ulaşmasını sağlayan
Dünyadaki herkes için herhangi birisin ama her hangi biri için dünyalara degersin, yüregimde mahkumsun cezan sonsuza kadar sevilmek hem de sevildigini.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
AŞKLaRıM.
Yalnız sana borçluyum bugün dünyada varsam:
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
Eski Sokaklar.
Hayatın Anlamı üzerine
CÜMLENİN ÖĞELERİ ……………….
Zamanla anlıyor insan;
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
Ailem dört kişiden oluşuyor.Annem, babam kardeşim Ayla ve ben.
Benim adım Balerin Bebek.
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
Karanlıklar uzaklaştı
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
40 Yaşımda ben….
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ AİLE EĞİTİM SEMİNERİ
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
1.Soru 1-Aşağıdaki cümlelerdeki sıfat tamlamalarını bulunuz. A) Filmdeki olaylar, Bulgaristan sınırında geçiyor. B) Sanatçı, ilk sergisini önümüzdeki.
ÇOCUKLAR BU DÜNYADA SADECE SEVGİ İSTİYORLAR… SEN İSTEMEDİN Mİ…?
ASIL EKSİKLİK.
BOŞANMA SEBEBİ.
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
DOSTLAR Zaman geçer. Hayat uçup gider. Mesafeler bizi uzaklaştırır. Çocuklar büyürler. İşler, şöyle böyle olur.
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR HAZIRLAYAN MİNE AKTAŞ
BEŞ TOP.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
BENİM YAŞLARIM.
Sunum transkripti:

Size de olur mu bilmem ; her ölümün ardından yaşamın peşine düşerim ben... Yakın bir dostu toprağa verir vermez, kabrinin çiçekleri kurumadan daha, ihmal edilmiş kapıları çalar, özlenip gidilmemiş adresleri ararım; eski dostlukların tozunu alır, cam gibi parlatırım. İşi gücü boşlar, gecikmiş hal hatır sormaların, dar günde omuz omuza durmaların kapısını aralarım. Hele erken ölüm... Tuhaftır, yitirilmiş  ortak dostların ardından 'sesini duymak istedim' telefonları gelir eş dosttan da... 'hadi kaçıp bir şeyler içelim' davetleri, 'sana gecen gün haksızlık ettim' itiraflarına dönüşür; gecikmiş günah çıkarmalar, samimi özeleştiriler, sıcak dokunuşlar getirir ardı sıra... Anlarım ki herkes benim gibi paniktedir.

Bir musalla taşının soğukluğuyla ürperir yalnız kalpler ve ısınmak için hayırsız sevdalara koşulur, gündelik telaşta kırıp döktüklerini tamire çıkarır insanoğlu... Ölüm, yaşamı öğretir bize; döverek sevmeyi belleten hoyrat bir anne gibi... sevgi doğurur ecelinden...

Joe Black filmi, 65. Yaş gününün arifesinde kendi ölümüyle tanışan zengin bir işadamının öyküsünü anlatıyor. Ölüm önce derinlerden yankılanan tok bir ses olarak, sonra da yakışıklı bir genç adamın bedenine girerek çıkıp geliyor ve işadamına sayılı günü kaldığını söylüyor. Adam son günlerini eceliyle bir arada geçiriyor. Gider ayak asılıyor hayatın daha önce asılmadığı iplerine... İş yemeklerinin yerini aile sofraları alıyor, dostunu düşmanını daha iyi tanıyor. Bu arada 'ecel', 'iş için' geldiği evde 'hayatı ve 'sevgiyi tanıyor, o da neredeyse 'işini unutup aşkın peşine düşüyor. Ecel bir ölüye hayat verirken, hayat ölümü bile dize getiriyor.

Barış Mançonun ardından yıllardır birbirini görmemiş hatta sevmemiş barış 'severlerin nasıl kenetlenip, hızla kirlenen dünyaya temiz hava saçan, tek tük kalmış birkaç çınara sımsıkı sarıldıklarını görünce ölümün yine hepimize hayat taşıdığını farkettim. Ecel Joe Black filmindeki gibi küçük oyunlar oynuyor bize... Barışa son demecinde 'INSAN YAPTIKLARIYLA YASAR' dedirtiyor. Ve biz her ölümde bir kez daha anlıyoruz ki, ecele karşı tek direniş noktamız hayata sarılmaktır. Bir musalla taşının ne kadar soğuk olduğunu görünce anlıyoruz, bunca hırsın, onca itişmenin saçmalığını...

Ölüm, anlamsızlığıyla hayatı anlamlandırıyor Ölüm, anlamsızlığıyla hayatı anlamlandırıyor. 'Hayatın havaya attığımız 5 topla oynanan oyun olduğunu düşünelim' 'Bu toplar işimiz, ailemiz, sağlığımız, dostluklarımız ve benliğimizdir. Bu 5 top içinde bir tek ismimiz lastik bir toptur. Düşürürsek zıplatabiliriz. Ancak diğer 4 top camdan yapılmıştır. Düşerse kırılır, yerine konulamazlar. Bunu farketmeli ve hayatımızı bu dengeye göre kurmalıyız.' Oysa hepimiz o ilk lastik topu tutabilmek uğruna diğerlerini kırıp dökmüyormuyuz?

Kalbinize yakın bulduklarınızı çantada keklik sanmayın Kalbinize yakın bulduklarınızı çantada keklik sanmayın. Sıkıca asılın onlara, tıpkı hayata asıldığınız gibi... Çünkü onlarsız hayat da anlamsızdır. Hayatınızı asla aşka kapatmayın. Aşkı bulmanın en kısa yolu, aşık olmaktır, korumanın en iyi yolu ise ona kanat takmak... Hayatı çok hızlı koşmayın, nereden geldiğinizi ve nereye gittiğinizi unutmayın. Hayatın bir yarış değil, her saniyesinin tadı çıkarılması gereken güzel bir yolculuk olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Dün tarih oldu... Yarın bir sır... Bugünün kıymetini bilin. Can Dündar