11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
Advertisements

Zehra KORUK Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU
Lisansüstü Eğitimde Burs Kaynağı Geliştirme
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDE ENSTİTÜLERİN TEMSİLİYETİ: Genel Bakış
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ (KABİ)
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
HASTANELER ARASI NAKİLLER
HASTA HAKLARI UYGULAMALARI
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
HASTANE ETİK KURULLARI
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU
7. HASTANE YÖNETİM KURULU
ÜNİVERSİTELERDE AKADEMİK TEŞKİLÂT YÖNETMELİĞİ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAŞHEKİMLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
İLERİDE OLMAK İSTEDİĞİM MESLEK
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
6. HASTANE ORGANİZASYONU.
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
ÜNİVERSİTEMİZDEKİ YÜKSEKOKULLAR Yıldız Meslek Yüksekokulu
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
SAĞLIK TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2011.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
E.Ü.T.F. ÇALIŞAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
ORGAN NAKLİNE İLİŞKİN ETİK SORUNLAR
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
SPİNA BİFİDA DERNEĞİ EDİRNE TEMSİLCİĞİ Yrd. Doç. Dr. Neşe ÖZKAYIN Trakya Üniversitesi, Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı, EDİRNE.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ F A K Ü L T E L E R. Filiz MAYAKON İnşaat Fakültesi Fakülte Sekreteri.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
DİSPANSERLER
Hastalıklar ve Hastaneler
Üniversite Hastaneleri Organizasyonları
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
YÜKSEKÖĞRETİM TEŞKİLATINA İLİŞKİN ESASLAR
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
YÖNETİM KURULU GENEL DİREKTÖR
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
İÇERİK Hasta dosyaları arşiv komitelerinin çalışma alanları
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu

Amaç Üniversite hastanelerinin amacı; muayene, teşhis ve tedavi için hastaneye başvuran hastaların ayakta veya yatırılarak tedavisi ile sağlık hizmetleriyle ilgili tüm alanlarda eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yapmak, her düzeyde yetkili tıp ve sağlık personeli yetiştirmektir.

kuruluş Üniversite Hastaneleri Rektörlüğe bağlı olarak 2547 sayılı Yasa’nın 7/d maddesine göre kurulur ve kurulan Üniversite Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin/Merkezi’nin yönetimi ile ilgili organların tespiti, çalışmaların düzenlenmesi ve hizmetlerin yürütülmesinde Üniversite Hastanesi’ne ilişkin işletme yönetmeliği uygulanır.

Yönetim organları Hastane Kurulu, Hastane Yönetim Kurulu, Hastane Eğitim Öğretim Kurulu Hastane Etik Kurulu Başhekimlik.

Hastane kurulu Rektör veya rektör yardımcısının başkanlığında Tıp Fakültesi Dekanı, Başhekim, Dahili Tıp Bilimleri Bölümünden öğretim üyeleri, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümünden öğretim üyeleri Temel Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyeleri Hastane başmüdürü, İşletme müdürü (döner sermaye) Hemşirelik hizmetleri müdüründen oluşur.

Hastane yönetim kurulu üyeleri Başhekim, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Dahili Tıp Bilimleri Bölümüne bağlı Anabilim Dalı Başkanlarından seçimle 1 öğretim üyesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümüne bağlı Anabilim Dalı Başkanlarından seçimle 1 öğretim üyesi, Temel Tıp Bilimleri Bölümüne bağlı Mikrobiyoloji, Biyokimya ve İmmünoloji Anabilim Dalı Başkanlarından seçimle 1 öğretim üyesi, Hastane Baş Müdürü, Döner Sermaye İşletme Müdürü, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü

Hastane Eğitim Öğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Kurulu, Tıp Fakültesi Dekanı başkanlığında, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Başhekim, Başhekim Yardımcıları, Başkoordinatör, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve sağlık ile ilgili Enstitü Müdürlerinden oluşur. Tıp, tıpta uzmanlık ve diğer sağlık personelinin eğitimi ile ilgili önlemleri alır ve uygular.

Hastane Etik Kurulu Hastane Etik Kurulu, Dahili ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümlerinden üç, Farmakoloji Anabilim Dalından bir, Biyokimya Anabilim Dalından bir, Patoloji Anabilim Dalından bir, Tıbbi Deontoloji Anabilim Dalından bir öğretim üyesinden oluşur. Kurul, hastane içerisinde verilen hizmetler ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin hasta ve hekim haklarına, etik değerlere, yürürlükteki mevzuata uygun olarak yürütülmesi için gereken ilkeleri belirler ve uygulamak üzere Hastane Yönetim Kuruluna sunar. Kurul yılda dört kezden az olmamak üzere gerektiğinde toplanır.

Hastane yönetim ekibi Başhekimlik Başmüdürlük Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü Hastane Teknik Koordinatörlüğü Eczacılık Hizmetleri Müdürlüğü Enfeksiyon Kontrol Komitesi Kalite Kontrol Komitesi Sağlık Kayıtları Komitesi