SAYAÇ OTOMASYONU. SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Okyanus Zincir Mağazacılık Yönetim Sistemini tercih etmek için 5 NEDEN !.. Perakendeciler için.
Advertisements

İZMİR GÜNEY KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
BİLGİLENDİRME BİM OTOMASYONU e-KURUM PROJESİ.
2.Nesil CL300 serisi Kesintisiz güç kaynakları
KURANPORTÖR SİSTEMİ MEHMET ŞENLENMİŞ ELEKTRONİK BAŞ MÜHENDİSİ.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ.
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
AUTOGUARD ARAÇ TAKİP KONTROL VE YÖNETİM SİSTEMİ
Bilişim Teknolojileri ve Yönetim Dersi (IYO 713) Sunumu
Решения нового поколения коммуникаций
DAMACANA - TÜPGAZ.
Gömülü Sistemler İçin Kullanıcı Ara Yüzü Tasarımı
AKÇAM BİLGİSAYAR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ
TT2 / 7,2kW Denetleci (UZDENETİM)
Akıllı Şebekelerde Örnek Uygulamalar
NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?
Mustafa KARABAĞLI Genel Müdür.
DS|POWER DS300 serisi Yeni nesil DSP kontrollu Kesintisiz güç kaynakları 1.
CL100D serisi DSP kontrollu Kesintisiz güç kaynakları.
YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ
PANO TASARIMI VE MONTAJ
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
CBS/GIS Destekli Akıllı Altyapı Çözümleri
Yüksek Voltaj Koruyucu
TRAFOLARIN KULLANIM ALANLARI ve ÇEŞİTLERİ
Yüksek Gerilim Dersi Koruma Röleleri
MERKEZİ TV DAĞITIM SİSTEMLERİ
ELEKTRİK TESİSLERİ KOMPANZASYON.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
ONLINE ELEKTRİK SAYAÇ OKUMA UYGULAMASI
YÜK YÖNETİM SİSTEMİ VE ŞEBEKE UYGULAMALARI
ÖRNEK FABRİKA RAPORU ENERJİ TASARRUFU ÇALIŞMASI RAPOR FORMATI
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
İş sağlığı ve güvenliğiniz için vazgeçilmez çözüm. Elektrik kesintilerinde, çalışanlarınızı ve iş yerinizi riske atmayın.  Elektrik kesintilerinde otomatik.
FOTOVOLTAİK PANELLE BESLENEN GSM 1800 BAZ İSTASYONU SİSTEMİ
Profil Uygulamaları.
Akıllı Şebekelerde Örnek Uygulamalar
Akıllı Şebekeler Cengiz Bozbey | Enerji Otomasyon Satış Yöneticisi
THERMOCHRONLAR VE UYGULAMALARI THERMOCHRON DATALOGGERLAR Thermochron iButton, birçok pratik uygulaması olan ve nakliye sırasında ısıya hassas ürünlerin.
Assessed to ISO 9001 LPCB ref. no. 926
ESKİ YENİ.
AKIM ÖLÇME Öğr.Gör. Ferhat HALAT.
MAXLOGIC Konvansiyonel Yangın
Endüstriyel Otomasyon Mekatronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik Enerjisi Üretimi
TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN İLİ ELEKTRİK SORUNLARININ TESPİTİ İÇİN DÜZENLENEN ANKET SONUÇLARI.
ÖLÇÜ TRAFOLARI.
S UNULAR EN GEÇ 09/12/2014 TARIHINE KADAR GÖNDERILECEKTIR DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Okul isimlerini kendi okulunuza göre uyarlayınız. Okulun ön cepheden.
Trafo Denetim Sistemi.
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
Kontakt | Version © 2012 Güç Kalitesi Ölçümü Nano Enerji Elektrik Ölçü Sistemleri Ergenekon Mah. Karabük Sok. No: 60 / A-B Yenimahalle Ankara T +90.
EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )
İSTASYONLARDA HABERLEŞME YÖNTEMLERİ
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ve Yönetim Sistemleri.
GÜÇ ÖLÇME Gücün Tanımı Elektrik enerjisi ile çalışan alıcıya elektrik enerjisi uygulandığında ısı, ışık, hareket vb. şekilde iş elde edilir. Elektrik enerjisi.
GEZER ELEKTRİK- MÜHENDİSLİK
Uygulama ile İlgili Hükümler REAKTİF ENERJİ TARİFESİ.
STANDART VE STANDARDİZASYON SORULAR  1-Yaoı karakterine göre standarrtlar nelerdir  2-Standardizasyon amaçlarından 3 tanesini yazınız  3-Standardizasyonun.
DÜZ BAĞLANTıYA GÖRE DAĞıTıLMıŞ OTOMASYON TEKNOLOJISI.
ŞİRKET VE ÜRÜN PREZANTASYONU HAZIRLAYAN ŞAHİN KESKİN
  Pano montajı yapılırken; elektrik panosuna yerleştirilecek malzemelerin yerleri önceden hazırlanır. Pano malzemelerine montajı yapılacak parçalar.
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
Felaket Merkezi Berk Aydoğdu
KOMPANZASYON.
Araç Takip ve Güzergah Planlama Sistemi
PROJE SUNUMU TEK FAZ MOTOR KONTROLÜ
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
A.Ü. GAMA MYO. Elektrik ve Enerji Bölümü
Sunum transkripti:

SAYAÇ OTOMASYONU

SİSTEM ÇALIŞMA MİMARİSİ

MCR102 GPRS Sayaç Okuma Modülleri CLİENT Modunda çalışacak olup istediğiniz zaman aralıklarında, bağlı bulundukları lokasyonlardaki sayaç bilgilerini kurulacak merkezdeki SERVER’a gönderilecek. Enerji sektörünün hızla büyüdüğü günümüzde, enerji maliyetlerimizi en alt seviyede tutabilmek için enerjimizi kontrol altında tutabilmemiz gerekmektedir, bu nedenle Sayaç otomasyon projeleri üretim, dağıtım ve tüketici tarafında ciddi önem kazanmaktadır.

S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Sayaç Kimlik Bilgileri Seri No Tip Üretim Tarihi Saat Tarih Pil Durumu

S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Endeks Bilgileri Aktif Reaktif Kapasitif Endeksler Demant

S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Yük Profil Bilgileri Belirlenmiş ölçüm aralığındaki harcama değerleri

S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER -Sayaç Müdahale Bilgileri Kapak açılmaları Fazlardaki enerji durumları Akım gerilim polarizasyon terslikleri gibi bilgiler olarak sıralanabilir.

S AYAÇLARDAN OKUNABILECEK BILGILER Sayaçların okuma sıklıklarını ihtiyaç duyulacak raporlara göre ayarlama imkânına sahibiz. Sağlıklı bilgi alabilmek için saatlik okuma yapmak en ideal çözüm olarak düşünebiliriz, isterseniz 5 dk kadar çekebiliriz.

S ISTEMIN KURULMASININ FAYDALARI Haberleşme maliyetini azaltmak için okuma aralıklarını istediğiniz şekilde ayarlayabiliriz. Okunacak bilgileri seçebilirsiniz. Sayaçtan alacağımız saatlik yük profili, endeks bilgileri, müdahale bilgileri, serbest tüketici olup özel şirketlerden enerji alımı söz konusu olduğunda daha iyi fiyata enerji temin edilmesine katkı sağlayacaktır.

S ISTEMIN KURULMASININ FAYDALARI Reaktif veya Kapasitif cezaya girmeden mail yada SMS ile ilgilinin uyarılmasını sağlar Şubelerin, günün hangi saati ne kadar enerji tükettiğinin tespit edilip, tasarruf edilmesine katkı sağlar, Bölgesel, il ve ilçe bazlı analizler yapılmasına yardımcı olur Arıza ve bakımlar için iş emri üretilmesine katkı sağlar. ( enerji kesintileri, kompanzasyon arızaları gibi)

REAKTIF GÜÇ RÖLESI MI ? ELEKTRIK SAYAÇI MI ? Kompanzasyon sistemlerini takip etmek için Reaktif Güç Kontrol Rolesini okumak mantıklı gibi gözüksede zaman içinde çok fayda sağlanamadığını gözlemlemekteyiz. Doğru yapılmış bir Kompanzasyon panosu ortalama ay boyunca bakım gerektirmez Doğru kurulmamış bir sistemi uzaktan okuma ve kontrol için sistem kurmak mevcut durumunu izlemekten başka bir katkı sağlamaz.

REAKTIF GÜÇ RÖLESI MI ? ELEKTRIK SAYAÇI MI ? Uzaktan erişip kompanzasyon sistemine müdahale etmenin riskleri oldukça fazla; örnek vermek gerekirse,Müdahale edilecek panodaki kondansatör veya kontaktör de elektriksel bir arıza olduğunda sizin devreye almaya çalışmanız büyük risk taşımaktadır. Daha büyük arızalara sebep olabilir. Kompanzasyon pano arızalarında yerinde müdahale en mantıklı olanıdır. Uzaktan yapılacak müdahalelerle günü kurtarmış olabiliriz ama sorunu çözmek için mutlaka panonun yanına gitmemiz gerekir.

REAKTIF GÜÇ RÖLESI MI ? ELEKTRIK SAYAÇI MI ? Sayaçlardan alınacak bilgilere göre fatura kesildiğinden Röleden alınan bilgileri esas kabul etmek yanlış olur. Roleler ile Sayaçlar arasında klas seviye farkı yüzünden tüketim ve kalite ölçümlerinde farklılıklar oluşacağından alınacak bilgiler bizim yanlış yorum yapmamıza sebep olacaktır. Sayaçlardan alacağınız bilgiler ile Kompanzasyon sisteminizin ne kadar doğru veya yanlış çalıştığını izleyebilir, arızaları gözlemleyebilirsiniz. Arıza oluşan lokasyonlar için iş emri üretip müdahale edebilirsiniz

MCR102 GPRS S AYAÇ OKUMA M ODÜLÜ T EKNIK Ö ZELLIKLERI Modem port üzerinden gelen bilgileri kaybetmemesi için 64KB-128KB-256KB opsiyonel ile silinmez hafızaya sahiptir. Min yazma yapılabilir. Farklı GSM Operatörleri ile çalışabilme imkanı GSM/GPRS 900/1800/1900 Haberleşme bandlarında çalışabilme imkanı 1200 bps – bps baudrate hızlarında isteğe bağlı haberleşme hızına geçebilme imkanı Client / Server veya her mod’da çalışabilme imkanı

MCR102 GPRS S AYAÇ OKUMA M ODÜLÜ T EKNIK Ö ZELLIKLERI TCP/IP,http,ICMP,ARP Protokollerinde haberleşebilme imkanı RS232 Haberleşme girişinden hiper terminal ekranına ulaşıp ayar yapma ve izleme imkanı IEC Standardına sahip sayaçlarla haberleşme imkanı RS485-RS232 Haberleşme çıkışı

MCR102 GPRS S AYAÇ OKUMA M ODÜLÜ T EKNIK Ö ZELLIKLERI I/0 Çıkışı (opsiyonel) Kuru kontak çıkışı (opsiyonel) 57 V – 500V AC. Besleme IP 54 bina dışı Çalışma sıcaklığı -40, +85 derecedir.