Terörle Mücadelede İnsansız Hava Araçlarının Kullanılması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Sorular ve Cevaplar.
PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE
Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
TSK VE MİLLİ SAVUNMA tskvemilisavunma.wordpress.com.
Sinan Doğan, Esra Beyoğlu
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
2 3 ÜST YÖNETİMİN LİDERLİĞİNDE, TAKIM HALİNDE BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA, İŞLETME PROBLEMLERİNE GÖRE ÇÖZÜM BULUNMASIDIR. 4.
◦ Siyasi ◦ Ekonomik ◦ Askeri ◦ Sosyokültürel ◦ Çevre.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
Veri Toplama Analiz Veri Güvenliği
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
Sunum Planı Hakkımızda Grup Şirketlerimiz Faaliyet Alanlarımız
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
4 Kare Problemi 4 Kare Problemi Hazır mısın? B A Bu şekle iyi bak
GELECEĞİ TAHMİN ETMENİN EN İYİ YOLU ONU YARATMAKTIR…
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket YETİŞ’in Takdimi , İstanbul.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
BTN Elektronik Güvenlik
BASINÇ SORULAR.
Gece Yarısı Güneşi.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
1 AQAP-110 Bakanlıklararası Harita İşlerini Koordinasyon ve Plânlama Kurulu’nun Olağan Toplantısı (27 MART 2003) Bakanlıklararası Harita İşlerini Koordinasyon.
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR
Uzaktan Eğitim ve e-Öğrenme İçin Açık Kaynak Kodlu Çözüm Önerileri
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
OTOMATİK KONTROL SİSTEMLERİ
İNSANSIZ HAVA ARACI SİSTEMLERİ
22 Eylül 2006 TBB BANKACILIK ALT ÇALIŞMA GRUBU Nurhan Aydoğdu
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Stratejisi &
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Öğretim Materyallerinin Tasarlanması, Hazırlanması ve Seçimi
TEST – 1.
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
(Radio Frequency Identification) (Radyo Frekansları ile Tanımlama)
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
NÜKLEER ENERJİ.
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ
Ek-2 Örnekler.
Ayhan TÖZER Bilişim Baş Uzmanı, BTK
NATO Kuruluşundan Bugüne Stratejik Konsept Evreleri.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ekim GENEL TANITIM.
YILI BÜTÇE ÇALIŞMALARI HAZIRLAYAN: CEVDET AKÇAKOCA.
Bilgi ve Yenilik İktisadı
AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ (AUS) Ali Rıza YÜCEULU Karayolu Düzenleme Genel Müdürü.
AYNALAR TUĞÇE ÇINARLI.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Belirlilik Koşullarında Sermaye Bütçelemesi
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ( SHANGHAI COOPERATION ORGANISATION )
İleri Teknolojiler ÇalıştayıUluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi ETKİNLİKLER.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
YER KABUĞUNUN GİZEMİ CEREN PARLAK FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
Şirketimiz, 2016 yılından beri insansız hava araçları ve gömülü sistem yazılım çözümleri ile sektörde yer almaktadır. Eskişehir merkezli start-up şirketimiz.
Sunum transkripti:

Terörle Mücadelede İnsansız Hava Araçlarının Kullanılması

TAKDİM PLANI Terörle Mücadele İnsansız Hava Araçları Alan Hakimiyeti Konsepti ve Haber Almanın Önemi İnsansız Hava Araçları Nitelikleri Tarihi Faydaları Kullanımları Türkiye’nin Terörle Mücadele Tecrübesine Yönelik Öneriler

Terörle Mücadele Terörle Mücadelede Boyutlar Küresel ve Bölgesel Hamleler Siyasi Restorasyonlar İktisadi Açılımlar Kültürel Atılımlar Güvenlik Boyutu – Teröristle mücadele Alan Hâkimiyeti Stratejisi Özel kuvvet ve komando unsurlarının bölgede üslenmesi / taarruzu esas alan dinamik çalışmalar İnsan odaklı hakimiyetten Teknoloji merkezli hakimiyete Anlık istihbarata ve teknolojiye dayalı operasyonlar

Terörle Mücadele Alan hakimiyeti tesis edilirken teröristle mücadelede askeri ve teknik imkânlardan istifade edilerek etkin bir haber alma sağlanmasında İnsansız Hava Araçlarının kullanılması

İnsansız Hava Araçları Tanımı En basit tabirle içinde insan olmayan, uzaktan kumanda ile yönlendirilebilen veya otonom olarak kendisini yönlendiren veyahut ikisi bir arada işleyebilen, faydalı yükleri ana gövdesine yüklenip çıkarılabilen, görev sonu geri dönerek iniş yapabilen araçlardır.

İnsansız Hava Araçları Tarihi Gelişimi 20. yüzyılın başlarına kadar götürülmektedir. Gerçek zamanlı veri aktarımı ölçüt alındığında bugünkülere benzer ilk örnek 1970’li yıllarda İsrail tarafından üretilmiştir. İsrail, Arap-İsrail savaşlarında aldatma amacıyla da bu araçlardan istifade etmiştir.

İnsansız Hava Araçları Nitelikleri Temel mekanizmaları, görüntüleme sistemi ve radar sss

İnsansız Hava Araçları Sistemler bütünü olarak İHA’nın bileşenleri: Hava aracı Yer kontrol istasyonu Veri terminali

İnsansız Hava Araçları Dolayısıyla İHA’lar, birden fazla bileşenin uyumlu ve eşgüdümlü çalışmasını gerektiren sistemlerdir. Hava aracı platformu bu mimarinin odağındadır ancak sağlıklı çalışması için diğer unsurların tam ve etkin desteğine ihtiyaç duymaktadır.

İnsansız Hava Araçları İHA’lardaki esas süreç, araçların uçurulması ve görüntü elde edilmesi kadar verilerin aktarımı, değerlendirilmesi ve ihtiyaçları karşılanması olarak düşünülebilir. Bir başka ifade ile bilgiyi diğer bilgilerle birleştirmek, ortak bir taktik ve stratejik resim elde etmek, bu resmin ilgili kısmını ilgili unsurlara en hızlı şekilde iletmek ve unsurların hızlı bir şekilde eyleme geçmesi ile arzulanan başarı mümkün olabilecektir.

İnsansız Hava Araçları Faydalı yük, uçağın çıplak gövdesinin taşıyabileceği görev sistemlerinin azami ağırlığı olarak belirtilebilir. Buna göre görüntüleme sistemi ve radar, füze ve bombalar, elektronik sinyal yakalayıcı ve karıştırıcı, uydu haberleşme sistemi gibi faydalı yüklerden bahsedilebilir.

İnsansız Hava Araçları Sınıflandırma sınıflandırmaların başlıcaları şu şekilde özetlenebilir: Havada Kalış Süresine Göre: Uzun: 24 saatten fazla Orta: 5 ila 24 saat arası Kısa: 5 saatten az Görev Yapılan İrtifaya Göre: Yüksek: 10,000 m’den yukarı irtifalar HALE Orta: 1000 m ila 10,000 m arası irtifalar MALE Alçak: 1000 m’ye kadar

İnsansız Hava Araçları Göreve Göre: İstihbarat, Gözetleme, Keşif (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance; ISR) Muharebe (İnsansız Muharip Hava Aracı; İMHA) Ağırlığa Göre: İmkan ve Kabiliyetlere Göre: Stratejik Taktik Operatif

İnsansız Hava Araçları Sıralanan sınıflandırma kriterleri ve kapsam ve sınırları kesin sınırlarla ayrılmadığı gibi başka özelliklere göre de İHA sınıflandırmaları yapılabilir. Şüphesiz ki bu kategorilerin içerikleri, kullanıcı ve/veya geliştirici ülkenin ihtiyaçları ile doğrudan ilişkilidir.

İnsansız Hava Araçları Faydaları / Avantajları Zaiyat maliyeti düşük. Gerek insan kaybı, gerek pilot ve uçak kaybı açısından insanlı araçlara göre kesin bir üstünlük sahibidir. Fark edilebilme ve vurulma ihtimali daha düşüktür. İnsanlı araçlardaki gibi insana bağlı yorgunluk ya da çalışma saati gibi sınırlara sahip değildir.

İnsansız Hava Araçları Keskin manevra ve riskli hareketler yapması daha elverişli görülmektedir. İnsanlı araçların sahip olması gereken sıcaklık, basınç gibi ayarlamaları yapan hiçbir yaşamsal sistem insansız araçta bulunmaz. Dolayısıyla büyüklüğü ve maliyeti daha düşüktür.

İnsansız Hava Araçları Kullanımları Amerikalılar Irak’ta IED’lere karşı ve Afganistan’da İsrail, Filistin’de 2004’te suikast ve 2006’da Lübnan’da ve 2008’de Gazze’de Hindistan-Pakistan sınırında Gürcistan Osetya’da ABD, Arizona’da Meksika sınırında

Türkiye’nin Terör Tecrübesi ve İHA’LAR Hava, kara ve deniz unsurları artık harekât icra etmek için anlık istihbarat bilgisine ihtiyaç duymaktadırlar. Tehditlerin nitelik ve nicelikleri neredeyse anlık ölçekte değişmektedir. Kırsal alanda faaliyet gösteren terör örgütü ile mücadele için de anlık istihbarat oldukça önemli görülmektedir.

Türkiye’nin Terör Tecrübesi ve İHA’LAR Alan hakimiyeti stratejisi Bölgede üslenme ve üslerin korunması Dinamik ve taarruz odaklı hareket esnasında pusu ve sair saldırı planlarından haberdar olunması Elektrik ile etkisiz kılma Helikopter ya da uçaklara İHA’lar entegre edilmesi suretiyle kontrol istasyonunun İHA ile beraber hareket edebilmesi – yeni bir konsept olabilir.

Muhabbetlerimi sunar, Teşekkür ederim

Türk Yapımı İHA’lar

Türk Yapımı İHA’lar

Türk Yapımı İHA’lar

Türk Yapımı İHA’lar