BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
Advertisements

BEP NASIL HAZIRLANIR ?.
EĞİTSEL DEĞERLENDİRME VE BEP
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
BEP UYGULAMALARI.
BEP NEDİR ?.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI
BEP HAZIRLAMA.
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI
NEDEN BEP?.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
ERCİŞ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI Hazırlama Komisyonu Zeliha ER Ü
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı KAYNAŞTIRMA BEP.
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Özel eğitim gerektiren bireylerin,yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte eğitim-öğretimlerini resmi okullarda sürdürmesi esasına.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
ÖZEL EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI
KONU BAŞLIKLARI Özel eğitimin tanımı ve önemi
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
BEP GELİŞTİRME BİRİMİNİN GÖREVLERİ
BEP MERZİFON REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ BEP HAZIRLAMA SEMİNER PROGRAMI PSK. DAN. PSK. DAN. SELÇUK ALKOÇ YASEMİN KABAL.
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
TAHSİN TEMİZER SİLVAN R.A.M. MÜDÜRÜ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı.
YÜKSEKOVA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
eğitim programı ve özel eğitim hizmetleri 2015
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
ÖZEL EĞİTİMDE TANILAMA
Yöneltme/Yerleştirme
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
Destek Eğitim Odaları.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
EYYÜBİYE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP)
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlama Kılavuzu
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI.
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
TANILAMA.
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
DESTEK EĞİTİM ODASI NEDİR?
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
TEMEL KAVRAMLAR, TARİHÇE VE İLKELER
Aile katılımının artırılması
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
BE BEP NEDİR ?.
AHMET KELEŞOĞLU İLKOKULU
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMLARI (BEP)
Sunum transkripti:

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

YASAL DAYANAK İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 32. MADDE h) Kaynaştırma yoluyla eğitim-öğretimlerine devam eden öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler, programında yer alan amaçlara göre değerlendirilir.

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Madde 68: Eğitim programları: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin devam ettiği okul ve kurumlarda Bakanlıkça hazırlanan genel ve mesleki eğitim programları ile özel eğitim okul, kurum ve sınıflarında içerikleri öğrencilerin özelliklerine göre hazırlanmış özel eğitim programları da uygulanır.

bireyselleştirilmiş eğitim programlarına ihtiyaç var demektir. Eğer öğrencinin; a- Aynı yaş grubundaki çocuklara sağlanan eğitim olanaklarından yararlanmasını engelleyen özel eğitim gereksinimi varsa, b- Engeli ya da yetersizliği eğitimsel performansını olumsuz etkiliyorsa, c- Gereksinimlerinin karşılanması için özel düzenlenmiş destek eğitime gereksinim duyuyorsa, bireyselleştirilmiş eğitim programlarına ihtiyaç var demektir.

BEP’ İ KİM HAZIRLAR ?

Bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi, BEP’ İ KİMLER HAZIRLAR ? Bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi, Okul müdürü yada görevlendireceği müdür yardımcısı( BAŞKAN) Rehber Öğretmen Sınıf Öğretmeni yada hazırlanan programın içeriğine uygun branş öğretmeni Gerektiğinde eğitsel tanılama, izleme ve değerlendirme kurulundan görevli bir kişi.

BEP Dosyası Nasıl Hazırlanır? Bap in hazırlanmasında izlenen yol 1-Çocukla ilgili diğer uzmanlardan ve aileden çocuğun yapabildiklerini önceden belirlemeye yönelik görüşme yapılır. 2-Bu görüşmeler sonucunda çocuğun yapabildiklerini belirlemeye yönelik gelişim, akademik ve davranış alanlarına yönelik kontrol listeleri geliştirilir..

BEP Dosyası Nasıl Hazırlanır? 3-Geliştirilen kontrol listesiyle çocuğun yapabildikleri belirlenir. 4-Çocuğun eğitimi ile ilgili bütün kişilerle görüşme yapılarak (uzman-aile) çocuğun öncelikli ihtiyaçları belirlenir

Bep nasıl yapılır? 5- Bep dönemi sonunda her alanla ilgili ulaşılmak istenen Uzun dönemli amaçlar belirlenir. UDA-Uzun dönemli amaç KDA-Kısa dönemli amaç Matematik becerileri UDA KDA Ahmet 2’şerli 100 e kadar ritmik sayar. * 1’erli 100 e kadar ritmik sayar. *10’arlı 100 e kadar ritmik sayar. *5’erli 100 e kadar ritmik sayar. *2’şerli 100 e kadar ritmik sayar.

Tüm hizmet planı belirlenir. Öğrencinin hangi zamanlarda hangi hizmetlerden faydalanacağı planlanır.

DEĞERLENDİRME Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğrenci için hedeflenen amaçların gerçekleşme düzeyi doğrultusunda değerlendirilir. Birey için hazırlanacak yeni bireyselleştirilmiş eğitim programında ve bireyin yönlendirilmesinde BEP’e ilişkin değerlendirmeler esas alınır.

Bireyselleştirilmiş Aile Hizmet Planları ve Geçiş Planları 3 yaşından daha küçük çocuklar için Bireyselleştirilmiş “Aile Hizmet Planları” geliştirilir. Plan çocuğun hem de ailenin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.

Anne babalar BEP’in evdeki uygulanmaları konusunda en etkili destekçiler olarak görülmektedir. Çünkü BEP sadece çocuğun okuldaki etkinlikleriyle sınırlı değildir. Dolayısıyla BEP’in önemli bir boyutu olan ev uygulamaları için anne baba katılımı önemli olmaktadır.

Bireysel eğitim programının geliştirilmesi sürecinde gereksinimlerini iletir. Çocuğu ile ilgili hedeflerini ve planlarını belirtir. Eğitim programının uygulanması sırasında çalışmalara etkin bir şekilde katılır, gerektiğinde eğitim araç-gereç desteği sağlayabilir.