BT Destek Hizmetleri (Akademik Sistemler) Eylül 2006.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILLI FAKS.
Advertisements

• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Ses Kayıt Sistemi.
DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
Teknik Servis Programı
SANALLAŞTIRMA Dr. Cevat Şener ODTÜ BMB
BİLGİ VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ
Göz Hareketlerini İzleme Yöntemiyle Üniversite Web Sayfalarının İncelenmesi Yaşadığımız çağda insanların elektronik ortamda sunulan bilgileri bulma ihtiyaçlarını.
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
İNTERNET.
İNTERNET.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
BİL Temel Bilgisayar Bilimleri
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
Hazırlayan: Emin BORANDAĞ
 Yapılan işler  Yapılan işlerin süreci  Personel.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
Mete Özay, Tuğba Taşkaya Temizel Enformatik Enstitüsü ODTÜ ODTÜ Kampüs Izgara Hesaplama Uygulaması.
Proje yönetiminde başarının yeni formülü. Daha başarılı projeler Daha ekonomik çözümler Daha özelleşmiş hizmetler için… Neden ?
Bilgisayar Uygulamaları
Bilgi İşlem Müdürlüğü Güz Dönemi Oryantasyon Sunumu.
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
İŞLETİM SİSTEMLERİ EYLÜL 2012.
BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ KULLANICI/KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUBU Kullanıcı/Kütüphaneci Eğitimi Grubu ANKOS çatısı altında 2002’de.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI VE UYGULANMASI
.NET Teknolojileri .NET mimarisi VB.NET, C.NET, C#.NET
Sistem ve Ağ Yönetiminde Parola Yönetim Zorlukları
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Tanışma Toplantısı 07 Ekim 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
Osman SAKA- Bilişim 2000 Prof.Dr. Tanju Aktuğ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Doç.Dr. Ziya Alkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Murat Sincan Hacettepe.
ŞİŞECAM’DA BİLGİ GÜVENLİĞİ
DELL Workstation İş İstasyonu Teklifi Paflima Bilişim Teknolojileri.
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Göz Hareketlerini İzleme Yöntemiyle Üniversite Web Sayfalarının İncelenmesi Erol ÖZÇELİK, Engin KURŞUN, Y.Doç.Dr. Kürşat ÇAĞILTAY Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
DELL Workstation İş İstasyonu Teklifi Paflima Bilişim Teknolojileri.
Anahtarlama Cihazları ile Laboratuvarların Internet Bağlantısının Etkin Kullanımı Fatih Ertam Akademik Bilişim 2013 Akdeniz Üniversitesi.
BULUT BİLİŞİM İKRAM DARA BİLEM
BTÖ 306 Bilgisayar Ağlarına Giriş Dr. Şirin Karadeniz Çelebi Uluyol.
YAZILIM.
DELL Workstation İş İstasyonu Teklifi Paflima Bilişim Teknolojileri.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
Ağlar ve Veri İletişimi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Nuri BİNİCİ Proje SANALLAŞTIRMA Nuri BİNİCİ Proje
YAZILIM 2.Hafta Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Yakın Doğu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ne aittir. Bu ders içeriğinin bütün hakları.
Kasım Webinarı Ü. Esra KÖROĞLU - Alparslan MESRİ.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Hukuku Öğr. Gör Mehmet Akif BARIŞ.
Bilgisayar Ağı (Network) ? ? ? ?
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ Fatma tekin no:
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
MUHASEBE YEDEKLEME.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.
Sunum transkripti:

BT Destek Hizmetleri (Akademik Sistemler) Eylül 2006

Amaç & Hizmetler Araştırma ve derslerde kullanılan yazılım ve donanımlar için destek sağlamak İhtiyaç ve ürün saptamada yardım ve danışmanlık sağlamak, gerekli durumlarda teklifler almak, değerlendirmek ve Üniversite’nin ilgili süreçlerini takip etmek Envanter, garanti ve destek hizmetlerini temin ve takip etmek ve bu konularda ilgili program yetkilileri ile yakından çalışmak Mevcut olanakların etkin kullanımı için tanıtım/eğitim sağlamak BT birimi standart servisleri, altyapı ve mevcut olanaklar ile ilgili konularda koordinasyonu sağlamak On-line ders destek uygulamaları için destek sağlamak (WebCT, Turnitin) Sınıf içi elektronik araçlarını araştırmak, kurmak ve destek sağlamak

Sayılar, SU Geneli (Akademik) Akademik yazılım : 117 adet, MS kampus anlaşması Toplam sunucu : 26 adet Akademik lab. : 62 adet Akademik lab. bilgisayar : ~300 adet

Akademik Amaçlı Sunucular & İş istasyonları (MDBF) Toplam 22 adet sunucu 8 Adet BT’ de, 16 adedi sahada 23 Adet Unix, 1 adet Windows Performans ölçüm Yedekleme Destek, bakım, garanti vb. hizmetler SU-Net hesabından erişim T: diske bağlantı

Akademik Amaçlı Yazılımlar (MDBF) Toplam 78 adet yazılım Lisans sunucularından lisans servisi Yazılım envanteri Yıllık bakım anlaşması Kiralama Destek

Kod yazmak, uygulama geliştirmek Web sayfası hazırlamak Projelerde uzun süreli görevler almak Envanterde olmayan sistemlere destek Lab. özel donanım ve yazılımları için destek (Mikroskop, terazi, CNC, analiz cihazları vb.) Kapsam Dışı Hizmetler

Kullanıcılar MDBF Call Center (9988) HEAT HelpDesk (BT) HelpDesk (MDBF) Destek Şekli

BT Destek Hizmetleri (Akademik Sistemler) Yer : MDBF L-017 Tel. : 3333 e-posta : Personel : BT Serkan Keskin, Aras Seddigh, Onur Şirin, Barış Tümer (Dönüşümlü)

Devam Eden Çalışmalar Online sınav sistemleri Terminal (merkezi) sunucu sistemleri Lab sistemleri iyileştirme çalışmaları Lab sistemleri için online envanter sistemi Sınıf içi teknolojiler

Kolay Gelsin & Teşekkürler…