Japon Balıkları ve Felsefesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yaşam kalitesini korumak Alkol hakkında faydalı bilgiler
Advertisements

Hayran Olunuz !.
MIT503 Veri Yapıları ve algoritmalar Algoritma Oluşturma – Açgözlü algoritmalar ve buluşsallar Y. Doç. Yuriy Mishchenko.
“Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez”
Yerde yuvarlanan topun bir süre sonra durmasının sebebi nedir ?
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
Göl Suyu ve İribaşlar Bayan Shapiro’nun Sınıfı. Kurbağa yumurtaları yetiştiriyoruz, böylece kurbağaya dönüşebiliyorlar. Sınıfımızda yumurtaların yaşadığı.
4 Kare Problemi 4 Kare Problemi Hazır mısın? B A Bu şekle iyi bak
her zaman çözümün bir parçasıdır,
PROGRAMLAMA.  Hepimiz çok işi biliyoruz ki, bilgisayarlar günümüzde yaşamımızın kaçınılmaz birer parçası haline gelmiştir. Akıllı cep telefonlarımızdan,
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN EN BASİT KURALLARI…
ÇOCUK EĞİTiMİ.
ATEŞ BÖCEĞİ TEKNOLOJİSİ
HOŞ GELDİNİZ MUTLULUK SEMİNERİNE UZMAN REHBER ÖĞRETMEN
tüm öğrencilere başarılar dileriz.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
SORUNLARIM VE ÇÖZÜMLERİM
Zihninizin takılmaması dileğiyle
Bir zamanlar bir ağaç varmış
BüyüyünCE NE OLSAM? Berin BÜYÜKBODUK
EYŞAN ALTIOK  Bir mal ya da hizmeti para karşılığı alma ve satma işidir..
HAYVANLARDA SOLUNUM
HAYVANLAR VE İNSANLAR ARASINDAKİ FARK NEDİR?
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
GELİŞİM PİSKOLOJİSİ.
AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM.
Boş ver be yaşı başı! Gönlün ne kadar şık sen ondan haber ver?..
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN  8 BASİT KURALI
PEER SUPPORT TEAM.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
MADDE VE ISI.
İHTİYAR BALIKÇI İhtiyar balıkçı, Karayibler'de 85 gün olta salladıktan ve eve eli boş döndükten sonra bir gün iyice açılıp "büyük balık"ı yakalar. Lâkin.
Derslerini seviyor musun?
1.Yaş, kilo ve boy dahil tüm işe yaramaz rakamları unut. Bırakın bunlara doktorlar üzülsün. Onlara bunun için para ödemiyormusun?
Hazırlayan: Kubilay AĞBAL AYDIN MYO
SINAV KAYGISI.
JAPONYA 2008 ERKAN ÇAKIROĞLU DAİRE BAŞKANI T (ESKİ TOKYO TİCARET BAŞMÜŞAVİRİ)
MEHMET EKİCİ REHBER ÖĞRETMEN
SESLİDİR Beyin, insan vücudunun %2'si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98'i yönetiyor. Başarının da mutluluğun da kaynağı beyin. Öğrenirken,
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
SORUNLARIM VE ÇÖZÜMLERİM
TÜRKÇE Birey ve Toplum.
BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Aşağıda modellerle yapılan çıkarma işlemini inceleyiniz.
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
1 2 Kısa süreli belleğin kapasitesi çok düşüktür. Ortalama 7 Bittir. Bilgiler burada 2 ila 400 mili saniye arasında tutulabilirler. Uzun süreli belleğin.
SEVGİLİ ANNE-BABALAR. Gençlerimizin sorumluluk sahibi, başarılı, mutlu,olumlu,kendilerini ve yaşamayı seven insanlar olarak yetişmelerini istiyorsak;onlara.
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM.
Hazırlayan : Tarık ÇETİN
Zıt Anlamlı Kelimeleri Tahmin Edelim
FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir.
 Sorunu soyuttan somuta indirgeyin  Zihinde film yapılabilir hale getirin.  Dili 8-9 yaşında çocuğun anlayacağı basitliğe getirin.
BENİM GÜZEL EVİM.
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
BURUŞUK GÖMLEĞİN HİKÂYESİ
GÜNDEM 1.Açılış 2.Yeni müfredat programı 3.Öğrencilere evde yapılacak rehberlik çalışmaları 4.Eğitim öğretim çalışmalarının ailede de desteklenmesi 5.Ailede.
TASARRUF Hikmet SIRMA.
AH,ŞU BASIT HAYAT! AH,ŞU BASIT HAYAT! -- ANONIM -- ANONIM.
DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
Japon Balıkları ve Felsefesi.
DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
Nasıl Genç Kalırsınız?.
13. Hafta: Pax Americana Pax Americana küresel kapitalizmin savaş sonrası ihtiyaçlarına uygun olarak doğdu. Öncelikle Sovyet Sosyalizmi coğrafi ve siyasal.
Basit Çözümler.
Hedefler ve Değerler Prof. Dr. Hasan Bacanlı.
Sunum transkripti:

Japon Balıkları ve Felsefesi

Japonlar taze balığı hep çok sevmişlerdir. Fakat Japonya sahillerinde bol balık bulmak mümkün olmamaktadır. Balıkçılar, Japon nüfusu doyurabilmek için daha büyük tekneler yaptırıp daha uzaklara açılabilmişlerdir. Balık için uzaklara gidildikçe, geri dönmesi de daha çok vakit alır olmuştur. Dönüş bir-iki günden daha uzarsa, tutulan balıkların da tazeliği kaybolmaktadır.

Japonlar tazeliği kaybolmuş balığın lezzetini sevmemişlerdir. Bu problemi çözebilmek için balıkçılar teknelerine soğuk hava depoları kurdurmuşlardır. Böylece istedikleri kadar uzağa gidip, tuttuklarını da soğuk hava deposunda dondurulmuş olarak saklayabileceklerdi.

Ancak Japon halkı taze ile donmuş balık lezzet farkını hissedebiliyordu. Ve donmuş olanlara fazla para ödemek istemiyorlardı. Balıkçılar bu defa teknelerine balık akvaryumları yaptırdılar. Balıklar içeride biraz fazla sıkışacaklardı, hatta, birbirlerine çarpa çarpa birazda aptallaşacaklardı, ama yine de canlı kalabileceklerdi. Japon halkı canlı olmasına rağmen bu balıkların da lezzet farkını anlayabiliyorlardı. Hareketsiz, uyuşmuş vaziyette günlerce yol gelen balığın, canlı, diri hareketli taze balığa göre lezzeti yine de etkilenmişti.

Balıkçılar nasıl olacakta Japonya'ya taze lezzetli balığı getirebileceklerdi? Siz olsaydınız ne yapardınız ? Hedeflerinize ulaşır ulaşmaz, mesela mükemmel bir eş buldunuz veya çok başarılı bir firmaya girdiniz, borçları ödediniz v.s. Heyecanınız kaybolmaya başlamaz mı? Aşırı çalışmanız gerekmiyorsa rahatlamaz mısınız? Lotoda büyük ikramiyeyi kazananlar parayı savurmaya başlamaz mı?

Japonların taze balık probleminde olduğu gibi çözüm aslında basittir. 1950’lerde L.Ron Hubbart’ın gözlemlediği üzere: İnsanoğlu ancak hırs iddiası içinde bulunursa anormal çabalar sarfeder. Ne kadar akıllı, uzman, inatçı iseniz iyi bir problemle uğraşmaktan o kadar zevk alırsınız. Problem sizi ne kadar zorluyorsa ve siz onu adım adım çözebiliyorsanız bundan da o derece mutluluk duyarsınız, heyecan duyarsınız ve enerji dolu, canlı, ayakta kalırsınız.

Japonlarda balıkları yine teknelerindeki akvaryumlarda tuttular, ancak içine küçük bir de köpekbalığı attılar. Bir miktar balık köpekbalığı tarafından yutulmuştu, ama geride kalanlar son derece hareketli ve taze kalabilmişlerdi. Buradan da görüleceği üzere problemlerden, uzaklaşmaktansa içine atlamak, boğuşmak ve onları yenmek gerekir. Problemimiz çok ve çeşitli olabilir. Ümitsiz olmayın. Onları tanıyın, organize edin, kararlı olun, daha çok bilgi ve yardım desteği ile onlarla savaşın. Beyninize bir köpekbalığı atın ve nelere ulaşabileceğinizi o zaman görün...