Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Göl Suyu ve İribaşlar Bayan Shapiro’nun Sınıfı. Kurbağa yumurtaları yetiştiriyoruz, böylece kurbağaya dönüşebiliyorlar. Sınıfımızda yumurtaların yaşadığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Göl Suyu ve İribaşlar Bayan Shapiro’nun Sınıfı. Kurbağa yumurtaları yetiştiriyoruz, böylece kurbağaya dönüşebiliyorlar. Sınıfımızda yumurtaların yaşadığı."— Sunum transkripti:

1 Göl Suyu ve İribaşlar Bayan Shapiro’nun Sınıfı

2 Kurbağa yumurtaları yetiştiriyoruz, böylece kurbağaya dönüşebiliyorlar. Sınıfımızda yumurtaların yaşadığı bir akvaryumumuz var. Suyun kurbağaların sağlıklı yaşaması için uygun olduğundan emindik ve bu habitat doğal ortamındakine benziyordu. Her gün neler olduğuna bakacağız ve defterlerimize bunları yazacağız. Kurbağa Projemiz

3 Sağlıklı Habitat İribaşların şunlara ihtiyacı var: –Yüksek su kalitesi. –Uygun su sıcaklığı. –Algler ve yosun. –Biraz güneş ışığı ve biraz gölge. Kurbağaların şunlara ihtiyacı var: –Yüksek su kalitesi. –Uygun su sıcaklığı. –Yiyecek olarak böcek. –Sudan çıkarken tırmanacakları kayalar. –Biraz güneş ışığı ve biraz gölge.

4 Ne Yaptık Bir akvaryum temin ettik. Akvaryumumuza koymak için gölden su aldık. Yumurtaları suya koyduk. Akvaryumun biraz güneş ışığı aldığından, biraz da gölgesi olduğundan emin olduk. Yumurtaları her gün yakından izledik.

5 Ne Gördük Yumurtalar açıldı ve kuyrukları olan bebek balıklara benzeyen küçük iribaşları gördük. Onları kaynatılmış marul ile besledik. Ayrıca habitatı değiştirdik ve ön ayakları geliştiğinde tırmanmaları için bir grup kaya ekledik. Sonra iribaşların ayakları gelişti ve kurbağa olmaya başladılar! Onları kurtçuklarla ve bazı sineklerle beslemeye başladık. Sonra kuyruklarını kaybettiler ve gerçek birer kurbağa gibi göründüler. Artık onları göle geri koymanın vakti geldi.

6 Doğal ve Yapay Habitatlar Doğal Habitat: –Yüksek su kalitesi –Güneş ışığı –Gölge –Geniş alan –Kayalar –Yosun –Algler –Böcekler –Diğer hayvanlar Yapay Habitat: –Yüksek su kalitesi –Biraz güneş ışığı –Biraz gölge –Küçük akvaryum –Birkaç kaya –Biraz yosun –Birkaç böcek

7 Ev Gibisi Yoktur Yumurtaların açılmasını, iribaşlara ve sonra da kurbağalara dönüşmesini izlemekten hoşlandık. Bazı iribaşlar öldüler, ama pek çoğu kurbağaya dönüştüler. Kurbağalar sınıfımızdaki evlerini sevdiler fakat büyüdüklerinde onlar için yeterli alan kalmadı. Onları yüzmek ve zıplamak için bolca alan bulabilecekleri göl evlerine geri koyduğumuzda mutlu oldular.


"Göl Suyu ve İribaşlar Bayan Shapiro’nun Sınıfı. Kurbağa yumurtaları yetiştiriyoruz, böylece kurbağaya dönüşebiliyorlar. Sınıfımızda yumurtaların yaşadığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları