KRİTİK (ELEŞTİREL) DÜŞÜNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER TEMEL İNSANİ ENGELLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Okumada Anlamaya Engeller (Metin)‏
Advertisements

ELEKTRONİK KAYNAKLAR İÇİN KATALOG TARAMASI
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
Eleştirel Düşünme Tahir BENEK S
Mail açarken dikkat edilmesi gerekenler
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
KRİTİK (ELEŞTİREL) DÜŞÜNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER-4 PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK ENGELLER Bu Sunum, çevirisi KAD ( Kritik – Analitik Düşünme)
KRİTİK (ELEŞTİREL) DÜŞÜNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER-2 DİLİ YANLIŞ KULLANMAKTAN KAYNAKLANAN ENGELLER Bu Sunum, çevirisi KAD ( Kritik – Analitik Düşünme) Platformu.
KRİTİK (ELEŞTİREL) DÜŞÜNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER-3 MUHAKEME HATALARINDAN KAYNAKLANAN ENGELLER Bu Sunum, çevirisi KAD ( Kritik – Analitik Düşünme) Platformu.
Gözlem Yoluyla Öğrenme Süreçleri Ali ÇOBAN AKIN
Yaratıcı Düşünme.
Düşünme Becerileri ve Eleştirel Düşünme
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ.
DENEME Yiğit İlkkutlu.
Geometrik Cisimler.
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
Müşteri İlişkileri Yönetimi Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
Ram’ı temsil eder. Bu veri tiplerine StackPointer yoluyla ula ş ıldı ğ ı için verinin ba ş langıç adresi, biti ş adresi ve kapladı ğ ı alan bilinmelidir.
Öğrenme Nasıl Gerçekleşir?
IFBO5520-Bilimsel acıklamalar ve argumanlar 03/04/2015
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
SANAT FELSEFESİ Sercan KALKAN Felsefe Öğretmeni.
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Düşünme Becerileri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Yaratıcı Düşünme Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Akıcılık.
Çalışmanın adı Yazarlar (sunum yapan kişi belirtilmeli) Kurum.
LİKİDİTE DURUMU ANALİZİ Likidite değerlendirmesi ile işletmenin dönen varlıkları ve kısa vadeli yabancı kaynakları arasındaki ilişkileri analiz edilir.
USING A DICTIONARY. Sözlük kullanırken ilk olarak dikkat etmemiz gereken şey KISALTMALAR (Abbreviations) dır.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
Kritik ve Analitik Düşünebilir miyiz? Neden Olmasın! Biz insanız. Bizim işimiz bu! İşimizi iyi yapıyor muyuz? Yoksa başkalarına mı bırakıyoruz? Neden Olmasın!
Özdeğerler ve özvektörler
1 ZAMİRLER Dil, kısa, öz anlatımı sever. Konuşurken, yazarken gereksiz, sevimsiz tekrarlardan kaçınmak için, daha önce anılan bir ismin yerine, onu karşılayacak.
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
 HİZMETİN AYIPLI OLDUĞUNUN KABUL EDİLMESİ KOŞULLARI  HİZMETİN AYIPLI OLDUĞUNUN KABUL EDİLMESİ KOŞULLARI TÜKETİCİNİN HAKLARI AYIPLI HİZMETTE SORUMLULUK.
İrem BAYSAN Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık 1.Sınıf
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
BİLİŞSEL GELİŞİM.
BURDUR ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015.
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
Metinlerin Sınıflandırması
GÖKADALAR (GALAKSİLER)
TİTUBB - ÜTS GEÇİŞİ.
HİPOTEZ TESTLERİ VE Kİ-KARE ANALİZİ
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
7.SINIFLAR TEKNOLOJİ TASARIM
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Türk Edebiyatında Anı Ve Anı Türünde Yazılan Önemli Eser Ve Yazarları * * * *
DRAMA UYGULAMALARI DRAMANIN ÖNEMİ
BEBEKLİK DÖNEMİNDE GELİŞİM DERSİ
DIGIKENT Kent Yönetim Platformu Elektronik Belge Yönetimi
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.

Abdülaziz Kaya, Yazar2 ve Yazar1,2
SINIF KURALLARIMIZ.
Analitik Düşünme Analitik düşünmek  sofistike bir problemi/durumu/konuyu  alt problemlere/durumlara/konulara ayırdıktan sonra her bir alt konunun ana.
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
SLAYT.
I. Hafta Dil Nedir? Dilin Kökeni
ERASMUS+KA229 PROJESİ İÇİN ÖN TEST ANALİZİ
Yazar 1a, Yazar 2a, Yazar 3b and Yazar 4a
Sunum transkripti:

KRİTİK (ELEŞTİREL) DÜŞÜNMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER-1 TEMEL İNSANİ ENGELLER Bu Sunum, çevirisi KAD ( Kritik – Analitik Düşünme) Platformu Tercüme Birimi tarafından yapılıp Türkçeye kazandırılan “Kritik Düşünme Üzerine Pratik Bir Kılavuz” adlı eserden KAD Komisyonumuzca derlenmiştir. Eser Kritik (Eleştirel) Düşünmeye özet niteliğinde giriş sağlama özelliğinde olup, yazarı Greg R. Haskinstir. Slayt gösterisinde örnek kısmından 15-20 sn sonra kritik düşünme kısmı kendiliğinden gelmektedir. İsteğe göre bu süreyi beklemeden aşağı yön oku ile kritik düşünme yazısının gelmesi sağlanabilir.

TEMEL İNSANİ ENGELLER

ÖRNEK:1. FİZİKSEL VE DUYGUSAL ENGEL ÖRNEK:1 FİZİKSEL VE DUYGUSAL ENGEL Hava trafİğİ kontrolörlerİ uzun süren çalIşma saatlerİnden sonra bİr müddet doğru muhakeme yapma konusunda sorun yaşarlar. KRİTİK DÜŞÜNME ÇOK YORGUN VE STRESLİ OLDUĞUNUZDA ÖNEMLİ KARARLAR VERMEKTEN KAÇININ.

ÖRNEK:2. YETERSİZ BİLGİ ENGELİ ÖRNEK:2 YETERSİZ BİLGİ ENGELİ Bİr sİhİrbazIn nesnelerİ yerİnden kaldIrabİldİğİne İnanIrken kullandIğI İnce tellerİn farkInda olmamak. KRİTİK DÜŞÜNME BİR SONUCA VARMADAN ÖNCE KONU HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPIN.

ÖRNEK:3. ALGILAMA SINIRLARI ENGELİ ÖRNEK:3 ALGILAMA SINIRLARI ENGELİ gece yıldızlara bakıp onların ay ve güneş kadar yakın olduğunu ya da onlardan küçük olduğunu düşünmek. KRİTİK DÜŞÜNME DUYULARIMIZIN SINIRLARI OLDUĞUNU UNUTMAYIN.

ÖRNEK:4. HAFIZA HATALARI VE BİR OLAYI. ANLATIRKEN İÇİNE HAYAL GÜCÜNÜ ÖRNEK:4 HAFIZA HATALARI VE BİR OLAYI ANLATIRKEN İÇİNE HAYAL GÜCÜNÜ KARIŞTIRMA ENGELİ Polİs bİr cİnayet sanIğInIn resmİnİ tanIklardan bİrİne göstermeden önce onun şahİtlİğİnİ dİnlemelİdİr. KRİTİK DÜŞÜNME HAFIZADAKİ HATIRALARA VEYA BAŞKALARININ ŞAHİTLİKLERİNE İTİBAR ETMEK YERİNE, İSPATLANMIŞ GERÇEKLERE GÜVENİN VE DAYANIN. HAFIZANIZIN SINIRLI OLDUĞUNU BİLİN.

BAŞKALARININ ŞAHİTLİĞİNE GÜVENME ENGELİ BAŞKALARININ ŞAHİTLİĞİNE GÜVENME ENGELİ Van gölü canavarInI gördüğünü söyleyenlerİn olmasI Van gölünde canavar olduğunu göstermez. ÖRNEK:5 KRİTİK DÜŞÜNME SADECE BAŞKALARININ DENEYİMİNE BAKARAK KARAR VERMEKTEN KAÇININ.

ÖRNEK:6. KİŞİSEL ÖN YARGILAR. VE. PEŞİN HÜKÜMLÜLÜK ENGELİ ÖRNEK:6 KİŞİSEL ÖN YARGILAR VE PEŞİN HÜKÜMLÜLÜK ENGELİ “POLİTİKACILAR YALAN SÖYLER ”, GİBİ. KRİTİK DÜŞÜNME VERİLERİ VE KAYNAKLARI SORGULAYARAK KENDİ ÖN YARGILARINIZLA SAVAŞIN.

ÖRNEK:7. DOĞRULAMA AMAÇLI ÖN YARGILAR. VE SEÇİCİ DÜŞÜNME ENGELİ ÖRNEK:7 DOĞRULAMA AMAÇLI ÖN YARGILAR VE SEÇİCİ DÜŞÜNME ENGELİ Dolunay olduğunda daha fazla cİnayet İşlenİyor varsayImIna İnanan kİşİ bunu doğrulayacak verİler bulmaya çalIşIr. KRİTİK DÜŞÜNME BİR YARGIYA VARMADAN ÖNCE İLGİLİ TÜM VERİLERİ GÖZ ÖNÜNE ALMAK VE KONUNUN TÜM BOYUTLARINI DEĞERLENDİRMEK GEREKİR.