NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SILMO Paris –Tanıtım Toplantısı İstanbul – Grand Hyatt Oteli
Advertisements

Üretici firma sayısı 30 Sektörde istihdam edilen kişi sayısı yılı üretim miktarı Ton İhracatın üretime oranı %45-50 Üretim kapasitesi.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü
İNŞAAT SEKTÖRÜ: MAKRO BAKIŞ
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
KOMŞU ÜLKELERLE TİCARETTE GAZİANTEP’İN ÖNEMİ
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
Selda Aydın Seyhan Kamçı
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Türk Tekstilinin Rekabet Gücü Mehmet Arif ÖZER.
REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği REACH AB Yeni Kimyasallar Politikası Registration, Evaluation,
Global Su Ürünleri Trendleri
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Türkiye’nin Rekabet Gücü Üzerine Gözlemler
Tarihi, geçmişi ve amaçları Üretim süreçleri ve yöntemleri
SANA KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR… Date1 BAZILARI KIRMIZI SEVER / TGSD 8 MAYIS 2014.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
PAZAR RAPORLARI_2013.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
SÜT ÜRÜNLERİNİN DIŞ TİCARETİNDE FIRSATLAR VE MÜCADELE ALANLARI SÜT ÜRETİM VE TÜKETİMİNDE DEĞER ZİNCİRİ 20 MAYIS 2014.
TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Krizin gelişimi 2000’li yılların başında Yunanistan Ekonomisi Avrupa Bölgesinin en hızlı gelişen ekonomilerinden biriydi yılında Küresel krizYunanistan’ı.
DIME - EIB - AEA 2008 Workshop ‘Turkey: A Model for Organic Products’ April , Izmir Turkey “ORGANİK TARIMA DAYALI SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ” ÜZERİNE.
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
Mevcut Durum ve Gelecek Vizyonu 18 Temmuz 2012 Sakarya
IAB Türkiye Basın toplantısı Büyük dönüşüm Dijital akıl.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (ABİGEM) Mustafa BAYBURTLU, TOBB AB Daire Başkanı 21 Eylül 2014.
Öğrenci sayıları ve verilen dereceler Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Program Kayıtlı öğrenci sayısı Mezun sayısı Tekstil.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
İzmir İktisat Kongresi 31 Ekim 2013 Mehmet Şimşek Maliye Bakanı.
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Yumurtayı Nasıl Kırmalı ?. Lezzeti ve Besin Değerleri Fonksiyonel özellikleri.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
VAKKO’NUN TARİHÇESİ 1934 yılında Vitali Hakko’nun “Şen Şapka” adlı küçük dükkanıyla ortaya çıkmıştır. Vakko'nun tarihi, bir bakıma, Cumhuriyet sonrasındaki.
ÖZEL SEKTÖR GÖZÜYLE SAĞLIK ALANINDA ÜRETİM VE GELECEĞE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER SEİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin DEMİR.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
KOYUN&KEÇİ PAZAR DURUMU 22 Eylül DG AGRI C3 Forecast working group 22 Eylül 2014 Ağır ve Hafif Kuzu Karkasları için AB Ortalama Pazar Fiyat Gelişimi.
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ ÜNİTE 5 Prof. Dr. Necdet SAĞLAM.
ALMANYA ÜLKE SOHBET TOPLANTISI
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UTİB) 2015 DEĞERLENDİRME 2015 FAALİYETLER 2016 TAKVİMİ.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10/04/09. AKSA STRATEJİK PLANININ ŞİRKET KARLILIĞINA ETKİSİ 1.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
10- İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI Ekonomik İşlevleri (Faaliyet Alanları) Açısından İşletmeler Mal ve hizmetlerin üretilmesi, depolanması, taşınması.
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
FUAR ORGANİZASYONU.
TEKSTİL VE HAMMADDELERİ
Kumaş Nedir?.
Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Mersin Üniversitesi
ÖRME KONFEKSİYON KÜMESİ
SUNUM
Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü
TEMSAD GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU 2017 TEKSTİL MAKİNE SEKTÖR RAPORU
Sunum transkripti:

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Özer GÖKTEPE 18 Kasım 2014 NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi

Her türlü elyaftan yüzey elde etme sanatı ve teknolojisidir. Tekstil Her türlü elyaftan yüzey elde etme sanatı ve teknolojisidir.

Tekstil Nano’dan makro boyutlara kadar uzanan geniş bir yelpazede Hafif Esnek Sağlam İleri malzeme üretim tekniklerinden en önemlisidir.

Teknik Tekstil* Estetik ve dekoratif özelliklerinden ziyade, sahip oldukları teknik ve performans özellikleri için imal edilen tekstil malzemeleri ve ürünleridir * :The Textile Institute, Textile Terms and Definitions

Teknik Tekstillerin Sınıflandırılması* *:Techtextil Fuarı, Messe Frankfurt

Teknik Tekstil Ürünlerinin Dağılımı

Neden Teknik Tekstil ? Yüksek katma değer Daha yüksek kâr marjları Moda ve sezondan bağımsız rutin üretim Büyük partiler halinde rahat çalışma Ekonomik krizlerden daha az etkilenme Yüksek pazar istikrarı

Bazı Örnekler…

Teknik Tekstilin Pazar Büyüklüğü

Dünya teknik tekstil pazarı artış trendi Kaynak: David Rigby Associates

Dünya Teknik Tekstil Pazar Yapısı-2011 DÜNYA TEKNİK TEKSTİL PAZAR YAPISI - 2011 2011 Mt Billion USD EU-Share Growth rate Teknik tekstiller 25.0 133 20% +3.0% Dokusuz yüzeyler 7.6 26 25% +6.9% Kompozitler 8.0 94 33% +6.0% Toplam 40.6 253   Kaynak: INDA, Freedonia Group, IFAI, JEC

Ülkemiz dünyanın 8. büyük tekstil ihracatçısıdır. 2010 DTÖ verileri: Dünya Konfeksiyon ihracatı 351 milyar $ (Çin, AB27, Hong Kong, Bangladeş, Türkiye) Dünya Tekstil ihracatı 251 milyar US$ Dünya tekstil ihracatında Türkiye'nin payı yaklaşık %3,5, hazır giyimde %5, ev ve mekân tekstillerinde %4,5 ve teknik tekstillerde %1,5'tir (2013 verileri). Ülkemiz dünyanın 8. büyük tekstil ihracatçısıdır.

Ülkemizin Başlıca Teknik Tekstil Ürünleri İhracatı (1000 US$)* *Kaynak: EB Bilgi Sistemi

AB Pazarında Teknik Tekstillerin Payı EURATEX e göre teknik tekstiller, AB tekstil cirosunun %30’unu (yaklaşık 30 milyar EUR) teşkil etmektedir. Bu oran Almanya (%50), Avusturya (%45) ve Fransa(%40) gibi ülkeler için daha yüksektir. Hazır giyim, kord bezi ve yol ve binalarda kullanılan jeo-tekstil benzeri teknik tekstil ürünleri dahil edildiğinde Pazar büyüklüğü 50 milyar avroya ulaşmaktadır.

Tekstilde Dönüşüm Yol Haritası İstekli firmaların tespiti Firma makine parkı ve üretim yeteneklerine uygun teknik tekstil ürünlerinin belirlenmesi Firma sahibi ve ilgili birim (satış, pazarlama, fabrika müdürleri vb.) yöneticileri ile birlikte potansiyel ürünler arasından hedef teknik tekstil mamulünün kararlaştırılması Prototip geliştirme için firmaya uygun proje hazırlanması (Kosgeb, Tübitak Teydeb, Santez, Kalkınma Ajansı vb.) Prototip geliştirilmesi Seri üretim

ilgi ve katılımınız için tesekkürler…