“Bugün batılı ülkeler, tek bir ülkeye, tek bir topluma dönüşme aşamasında. Doğu’da aynı ırktan gelen, aynı dini benimseyen ülkeler ise bölük pörçük, kanlı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZAMİRLER.
Advertisements

Aşağıdakilerden hangisi “vermek” kelimesinin zıt anlamlısıdır? ? ? ? ?
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Ankara’da açılacak olan meclis için seçimler yapıldı
A)Kitapları soruları defterinize yazınız.
1 ? Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde karşıt
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
ANLATIM BOZUKLUKLARI.
ANLATIM BOZUKLUKLARI Ali Burak YOLAŞAN.
1. İnönü Savaşı’nda Türk Milleti aşağıdaki devletlerden hangisine karşı savaşmıştır? A)İtalya B) Rusya C) Yunanistan D) Almanya.
1/27 GEOMETRİ (Kare) Aşağıdaki şekillerden hangisi karedir? AB C D.
ZAMİRLER.
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
SIFATLAR ÖN AD.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kısaltılmış sözcüklere gelen eklerle ilgili bir yazım yanlışı vardır? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kısaltılmış sözcüklere.
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ZAMİRLER.
1 ? “Dünyanın her yerinde gözyaşının
Homozigot Yuvarlak tohum bezelye…………..
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt
EKLER.
ATATÜRK İLKELERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ.
KALITIM.
Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
1)Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, ayrılma durumundadır? A)Uğurcan eve girdi. B)Onur ekmeğini de getirdi. C)Bana doğruları kim öğretecek. D)Elif kitabı.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK
Amacımız bu konuyu da hemen çözümleyip bilgilerimize bilgi eklemek.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi
Yüksek Türk!Senin için yüksekliğin sınırı yoktur.İşte parola budur.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur? A) Köydeki çocuklara okumayı Fatma Hanım öğretti.
Anayasa Devletin yönetim biçimini gösterir.
Metin’in yaşı kardeşinin yaşının 3 katı kadardır
Toplama-Çıkarma-Çarpma-Bölme
FİİLDE ÇATI Fiillerin özne ve nesne ile olan ilişkisine çatı denir.
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
Milli Eğitim programımızın, Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir.
=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=
FİİL ÇATISI.
HAYAT BİLGİSİ SORULARI.
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
yazdı. Annesinin yanında da iyi yazı yazıyor. Ziya
4.SINAV BAŞARILAR Başarı, kazanacağım diyebilenlerindir.
2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
TÜRKÇE SORULARI.
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
1-Aşağıdaki atasözlerinden hangisi gerçek anlamlı düşünülebilir? A) Güneş balçıkla sıvanmaz. B) Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. C) Damlaya damlaya.
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca.
1) Yiğit bu yıl 7 yaşına girdi. Yiğit 5 yıl sonra kaç yaşında olacaktır?
TOPLUMSAL ALANDA YAPILAN İNKILAPLAR
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
FİİLLERDE ÇATI. Çocuklar ben Dedektif Gadget. Ama Siz bana kısaca Hasan Abi diyebilirsiniz. Önemli bir görev için Türkiye’ye getirildim. Burada sizinle.
ONUR ÜNLÜ.
ATATÜRK’ÜN İLKELERİ.
Türk Medeni Kanununun Kabulü (17 Şubat 1926): Evlenme, boşanma, miras ve aile hukuku ile ilgili kanunlar medeni hukuk kapsamındadır. Avrupa devletlerinde.
ATOMUN YAPISI.
Fiilde Çatı Öznesine Göre Etken Edilgen Dönüşlü İşteş
SOY AĞACI (PEDİGRİ) -Kalıtsal bir özelliğin nesiller boyu nasıl aktarıldığını gösteren şemaya soy ağacı denir. - Kalıtsal bir özelliğin ya da bir kalıtsal.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XII
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MAHMUT ŞEVKET ZIRH İLKÖĞRETİM OKULU BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ…
1 ATATÜRK’ÜN İLKELERİ 2 1. Cumhuriyetçilik Cumhuriyet bir devlet biçimidir. Geniş manası ile halkın kendi kendisini yönelmesidir. Cumhuriyet, devlet.
Sunum transkripti:

“Bugün batılı ülkeler, tek bir ülkeye, tek bir topluma dönüşme aşamasında. Doğu’da aynı ırktan gelen, aynı dini benimseyen ülkeler ise bölük pörçük, kanlı bıçaklı. Bu duruma bir günde gelinmedi. Şu andaki yöneticiler de bu durumun sorumlusu değil. Sanattır belirleyici olan. Batı sanatı tüm Avrupa’da ortak bir anlayış yarattı. Oysa doğuda bugün bile sanat gayri ciddi bir iş olarak sayılmaktadır.” Bu paragrafın anlatım yöntemi nedir? “Bugün batılı ülkeler, tek bir ülkeye, tek bir topluma dönüşme aşamasında. Doğu’da aynı ırktan gelen, aynı dini benimseyen ülkeler ise bölük pörçük, kanlı bıçaklı. Bu duruma bir günde gelinmedi. Şu andaki yöneticiler de bu durumun sorumlusu değil. Sanattır belirleyici olan. Batı sanatı tüm Avrupa’da ortak bir anlayış yarattı. Oysa doğuda bugün bile sanat gayri ciddi bir iş olarak sayılmaktadır.” Bu paragrafın anlatım yöntemi nedir? C) Tanık gösterme B) Açıklama A) Karşılaştırma D) Örneklendirme

“Benim kendisiyle ilgilendiğimi görür görmez(1) ‘Ne o (2) Beni birine mi benzettiniz (3)” diye sordu (4) Yukarıdaki parçada numaralandırılmış yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir? “Benim kendisiyle ilgilendiğimi görür görmez(1) ‘Ne o (2) Beni birine mi benzettiniz (3)” diye sordu (4) Yukarıdaki parçada numaralandırılmış yerlere sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir? C) (;) (,) (?) (.) A) (;) (?) (?) (.) B) (:) (?) (?) (.) D) (.) (?) (?) (.)

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gerçek özne vardır? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gerçek özne vardır? B) Küçük kardeşi dün de dövülmüş. B) Küçük kardeşi dün de dövülmüş. A) Ders kitapları yeniden yazılıyor. C) Bu çocuk, her gün buraya gelir. D) Ne yapacağı, ona dün söylendi.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde geçişli bir fiil vardır? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde geçişli bir fiil vardır? B) Ev kirası, bankaya yatırıldı. C) Yeni giysileri iyice kirlenmişti. A) Çalışkan insanları ben de severim. D) Niyeti, iki gün önce gitmekti.

a = 7 ve b = 2 için, a 3 - 3a 2 b + 3ab 2 – b 3 işleminin sonucu kaçtır? a = 7 ve b = 2 için, a 3 - 3a 2 b + 3ab 2 – b 3 işleminin sonucu kaçtır? B) 81 A) 64 C) 125 D) 216

denklem sistemini sağlayan a kaçtır? denklem sistemini sağlayan a kaçtır? D) 8 A) 3 B) 4 C) 6

B) 12 A) 144 C) D) ile sayılarının geometrik ortası A, ile sayılarının geometrik ortası B dir. Buna göre, A ile B nin geometrik ortası kaçtır?

işleminin sonucu kaçtır? işleminin sonucu kaçtır? B) 1 A) 0 C) 2 D) 3

Kalıtsal karakterlerin nesilden nesile aktarılmasını sağlayan yapılar nelerdir? Kalıtsal karakterlerin nesilden nesile aktarılmasını sağlayan yapılar nelerdir? C) Çekirdek Zarı A) Çekirdekçik B) Kromozomlar D) Lizazom

Annesi A kan grubu olan Özlem’in babası ise B kan grubudur. Aşağıdakilerden hangisi Özlem’in kan genotipi olamaz? Annesi A kan grubu olan Özlem’in babası ise B kan grubudur. Aşağıdakilerden hangisi Özlem’in kan genotipi olamaz? C) AB A) AO D) BB B) BO

“I. Dünya Savaşı başlarında, savaşın başını çeken Almanya ve İngiltere, Osmanlı Devleti’ni kendi yanlarında savaşa çekebilmek için yoğun çaba harcamışlardır.” Aşağıdakilerden hangisi bunun bir nedeni olarak gösterilebilir? “I. Dünya Savaşı başlarında, savaşın başını çeken Almanya ve İngiltere, Osmanlı Devleti’ni kendi yanlarında savaşa çekebilmek için yoğun çaba harcamışlardır.” Aşağıdakilerden hangisi bunun bir nedeni olarak gösterilebilir? D) Mandacılığı yaymak. A) Savaş sonrası yapılacak barışın kalıcı olmasını sağlamak. B) Osmanlı Devleti’nin jeopolitik ve siyasi gücünden yararlanmak. C) Kendi rejimlerini kabul ettirmek.

T.B.M.M kendisine karşı başlatılan isyanları önlemek amacıyla bir dizi tedbirler almıştır. Aşağıdakilerden hangisi T.B.M.M’nin aldığı tedbirlerden biri değildir? B) İstanbul Hükümeti ile her türlü ilişki kesilmiştir. A) Hiyanet-i Vataniye Kanununu çıkarılmıştır. D) Tekalif-i Milliye Kararları çıkarılmıştır. C) İstiklal Mahkemeleri kurulmuştur.

Aşağıdakilerden hangisine zekat verilebilir? Aşağıdakilerden hangisine zekat verilebilir? A) Anne B) Baba C) Kardeş D) Dede

2008 yılında Euro vizyon şarkı yarışmasında ülkemizi temsil eden müzik grubunun adı nedir? 2008 yılında Euro vizyon şarkı yarışmasında ülkemizi temsil eden müzik grubunun adı nedir? A) Grup Athena C) Ceza B) Mor ve Ötesi D) Kargo

Aşağıdaki takımlardan hangisi sezonu sonunda Süper Lige yükselen takımlardan değildir? Aşağıdaki takımlardan hangisi sezonu sonunda Süper Lige yükselen takımlardan değildir? C) Kocaelispor A) Eskişehirspor B) Malatyaspor D) Antalyaspor

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır? B) Elinden gelse bizi bir kaşık suda boğardı. C) Yolculardan biri, ona hemen yardımcı oldu. A) Hiçbirimiz onu üzmez, her zaman yardımcı olurduk. D) Evleri denize bakıyordu, burayı onun için seviyordu.

Koordinat düzleminde A ( 2, p ) noktası y = -2X + 7 doğrusunun üzerinde ise, p sayısı kaçtır? Koordinat düzleminde A ( 2, p ) noktası y = -2X + 7 doğrusunun üzerinde ise, p sayısı kaçtır? C) 2 B) - 2 A) - 3 D) 3

Kütle numarası 56, proton sayısı 20 olan atomun izotopunun nötron sayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz? C) 37 B) 35 A) 36 D) 38

Aşağıdakilerden hangisi Türk Medeni Kanunu kapsamında yer almaz? C) Resmi nikah mecburiyeti D) Mirasta kadın erkek eşitliği A) Kadınlara siyasi haklar tanınması B) Kadın erkek eşitliği

“Yaşamın Kıyısında” filmi ile 2007 yılında düzenlenen 60. Cannes Film Festivalinde en iyi senaryo ödülü kazanan filmin yönetmeni kimdir? “Yaşamın Kıyısında” filmi ile 2007 yılında düzenlenen 60. Cannes Film Festivalinde en iyi senaryo ödülü kazanan filmin yönetmeni kimdir? C) Osman SINAV A) Yüksel AKSU D) Fatih AKIN B) Julian SCHABEL