Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VOLEYBOLDA PLONJON.
Advertisements

14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
ERGONOMİ 1 1.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Computer Related Repetitive Strain Injury (Cumulative Trauma Disorder)
Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı
Şınav Çekerek Forma Gir
ESNETME EGZERSİZLERİ Cemal KOLAY & Ceyhun İRİŞİK
Dr. Onur FISTIKOĞLU 2013 ARALIK
Servis Çeşitleri : Alttan atılan servis Önden alttan atılan
Güçlendirme Egzersizleri
BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.
OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
Hava yolu tıkanıklığı nedir?
İSKELET.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
İyi İş Güvenliği Uygulamaları Araca Binerken
FEN VE TEKNOLOJİ İSKELET HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI.
Hızlı yürüyüşlere başlayınız.
Ellerinizi alnınıza yerleştirin. Başınızı öne doğru iterken ellerinizle başınıza engel olun. 5’e kadar sayın ve gevşeyin.
BEL EGZERSİZLERİ.
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
HASTA POZİSYONLARI VE MOBİLİZASYONU
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Omuz ve Dİrsek Radyolojİk Anatomİk YapIsI ve İncelenmesİ
ERGONOMİ 1 1.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Eğitimimizin Amacı elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi edinmek Öğrenim Hedeflerimiz Elle kaldırma ve taşıma işlerinden.
BASKETBOL.
KLAVYE TEKNİKLERİ SBY Hafta Öğr. Gör. Doygun DEMİROL.
3Ekim /3/2015 BREZİLYA KALÇASI İÇİN EGZERSİZLER.
İLKÖĞRETİM Bilgisayar ve Sağlık.
OMUZ EGZERSİZLERİ.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
DİZ EGZERSİZLERİ.
VÜCUDUMUZUN BÖLÜMLERİ
Bilgisayar ve Sağlığımız
VÜCUMUZ VE BÖLÜMLERİ Coşkun Koleji İSTANBUL.
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 4.SINIF KONU: DESTEK VE HAREKET
DİRSEK VE OMUZ YARALANMALARI SONRASI EGZERSİZLER
İSKELET Sağlık Slaytları
KELEBEK YÜZME TEKNİĞİ VE ÖĞRETİM BASAMAKLARI
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
İSKELET SİSTEMİ
Temel Cimnastik Duruşları
SOLUNUM YOLU TIKANIKLIĞI NEDİR? Solunum yolunun, solunumu gerçekleştirmesi için gerekli havanın geçmesine engel olacak şekilde tıkanmasıdır.
BİLGİSAYAR VE SAĞLIĞIM
Eklemlerimiz.
ON PARMAK KLAVYE (F KLAVYE)
Servis Çeşitleri : Alttan atılan servis Önden alttan atılan
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
Basit Hareketler Bilgisayar kullanıcılarını uzun bir zaman sonra bekleyen tehlikelerden bazıları: - Disk Kayması - Bilek,Diz ve Dirsek Kireçlenmesi - Omuz.
NAMAZIN KILINIŞI.
İSKELET SİSTEMİ
Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
Every Wednesday and Sunday
VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
İSKELET SİSTEMİ
3Ekim2013.
3Ekim2013.
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
LOHUSALıK DÖNEMI. LOHUSALıK DÖNEMINDE BAKıM DO Ğ UM SONRASı EVE DÖNEN KADıN, DO Ğ UM ŞEKLI NE OLURSA OLSUN MÜMKÜN OLDU Ğ U KADAR DINLENMELIDIR. DINLENME.
İSKELET SİSTEMİ
Sunum transkripti:

Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri Aracın kapı kolunu ya da ayna demirini tutun ve omuz ve göğsünüzdeki gerilmeyi hissedene kadar kendinizi ters yönde çekin. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. Resimdeki gibi kollarınızı başınızın arkasında birleştirmeye çalışın. Diğer elinizle dirsekten kolunuzu çekin.

Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri Aracın kapı kolunu ya da ayna demirini kolunuz göğsünüzün üzerinde çapraz duracak şekilde tutun ve çekin. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. El avuçlarınızı aracın üzerine dayayın, kollarınızı gergin tutun, dirsekten kolunuzu katlamayın. Bu şekilde dizlerinizden eğilmeye çalışın. Göğüs, omuz ve kollarınızdaki gerilmeyi hissedin.

Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri Elinizde uyuşukluk, titreme başlarsa bu egzersizi uygulayın. Avuç içinizi aracın yan yüzüne dayayın, sırtınızı ve yüzünüzü araca doğru dönün, boynunuzu sabit tutun. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. Bir elinizle diğer elinizin parmaklarını tutun ve gerdirin. 2-3 saniye bu şekilde bekleyin ve rahatlayıncaya kadar hareketi tekrarlayın.

Gövde ve Sırt için Gerdirme Hareketleri Ellerinizle belinizden tutun, sırtınızı geriye doğru gerdirin. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. İki elinizi de aracın üzerine koyun ve vücudunuzu öne doğru iterken kollarınızla kendinizi geriye doğru itin.

Gövde ve Sırt için Gerdirme Hareketleri Bir yere oturun, ellerinizle bileklerinizden tutun. Ayağa kalkmaya çalışın. Bacaklarınızdaki gerilmeyi hissedin. 5 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. İki elinizle de ayak bileklerinizden tutun, sırtınızdaki gerilmeyi hissedin. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın.

Gövde ve Sırt için Gerdirme Hareketleri Ellerinizi aracınızın kenarına yerleştirin, vücudunuzu ileriye geriye doğru hareket ettirin. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. Aynı hareketi resimdeki gibi ters tarafla da tekrarlayın.

Bacak İçin Gerdirme Hareketleri Bir yere oturun, bir elinizle bir ayağınızın ucundan tutun, diğer bacağınızı gergin tutun. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. Bacağınızı bir yere dayayın, diğer elinizle bacağınızın üzerine bastırın. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın

Bacak İçin Gerdirme Hareketleri Ellerinizi aracın yanına dayayın, bir yandan kendinizi ellerinizle ileriye doğru iterken ellerinizle de geriye itin. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. Elinizi aracın yanına dayayın, ayaklarınızı resimde gördüğünüz gibi çapraz yapın ve gerin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın

Bacak İçin Gerdirme Hareketleri Elinizi aracın yanına dayayın, diğer elinizle bacağınızı tutun ve gerilmeyi hissedinceye kadar çekin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın. Bacağınızı basamak, vb. dayayın, elinizle bacağınızı tutun ve ileriye doğru vücudunuzu gerdirin. Aynı hareketi diğer bacağınızla da tekrarlayın. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin ve 2-3 kere hareketi tekrarlayın