Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
KANSER VE BESLENME.
Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Şubesi
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
Eğitim Şube Müdürlüğü Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü Y
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Başkanı
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ KALP-DAMAR SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI RİSKLERİNDEN KORUNMA.
SAĞLIKLI BESLENMEDE 10 TEMEL ADIM
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
MENOPOZ VE BESLENME.
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
HİPERTANSİYON NEDİR Kenan KARAKAŞLI Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mediko Sosyal Merkezi Sağlık Slayt Arşivi:
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) ve HAREKETLİ YAŞAM
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
Besin ve İçerikleri.
BESLENMENİN ÖNEMİ
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIKLI BESLENME.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
SAĞLIKLI BESLENME Diyetisyen Eda YILDIZ.
KALP-DAMAR HASTALIKLARINDA BESLENME
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Kadın Sağlığı Tacettin İnandı. Kapsam Kadın sağlığı düzeyi ölçütleri Kadınlarda sık gözüken sağlık sorunları Sadece kadınlarda görülen sorunlar.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZDA BESLENME.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sağlıklı Beslenme.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
KALP DAMAR HASTALIKLARINDA
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sağlık Slaytları
ANT 311 Beslenme İlkeleri ve Beslenme Antropolojisi
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme DYT. ÇAĞLA YÜKSEK www.diyetisyenara.com www.gencdiyetisyenler.com

Bu sunum için bir teşekkürü çok görmeyiniz www.diyetisyenara.com www.gencdiyetisyenler.com

Kalp Damar Hastalıklarına Sebep Olanlar Yüksek Tansiyon Yüksek Kolesterol Aşırı Yağlı Besin Tüketimi Şeker Hastalığı Hareketsiz Yaşam Şişmanlık Yaşılılık Cinsiyet ( erkeklerde ve menapoza girmiş kadınlarda )

Beslenmeye Yönelik Sebepler Aşırı çay şekeri tüketimi ; Yükselmiş kan yağ oranı Yüksek kolesterol Kalp ve Damar Hastalıklarına Sebep Olur

Beslenmeye Yönelik Sebepler Protein kaynağı olarak hayvansal gıdaların sürekli tercihi, doymuş yağ alınacağı için kolesterol düzeyini yükseltir. Kalp ve Damar Hastalıklarına Sebep Olur

Beslenmeye Yönelik Sebepler Günlük enerji gereksinmesinin % 30 ’ undan fazlası yağdan gelirse ; Damar sertliği etkisi göstererek kalp ve damar hastalıklarına sebep olur.

Beslenmeye Yönelik Sebepler Doymuş yağ ( hayvasal yağ ) : Yüksek tüketimi Kolesterol düzeyini artırarak kalp ve damar hastalıklarına sebep olur.

Beslenmeye Yönelik Sebepler Olumlu Etkisi Gözlenen Besinler : Balık Yağı : Kan basıncısını, kolesterolu düşürür.

Beslenmeye Yönelik Sebepler Olumlu Etkisi Gözlenen Besinler : E vitamini : Kolesterolü düşürür, kan basıncını düşürür.

Beslenmeye Yönelik Sebepler Olumlu Etkisi Gözlenen Besinler : Diyet Posası ( Sebze Meyve Tahıl ) : Kolesterolü düşürür, kan basıncını düşürür.

Beslenmeye Yönelik Sebepler Olumsuz Etkisi Gözlenen Besinler : Demir : Kan demir düzeyinin yüksek olması Kalp ve Damar hastalıkları riskini artırır.

Beslenmeye Yönelik Sebepler Olumsuz Etkisi Gözlenen Besinler : Kahve : Kalp kasını yorar, kan basıncını artırır, kalp ve damar hastalıklarına sebep olur.

Beslenmeye Yönelik Sebepler Olumsuz Etkisi Gözlenen Besinler : Alkol : Aşırı tüketimi, kan yağ düzeyini artırır, aritmiye sebep olur, kan basıncını artırır.

Beslenmeye Yönelik Öneriler Vücut Ağırlığı Normal Düzeylerde Olmalı; Bunun için; Enerji gereksinmesine göre, uygun karbonhidrat, yağ, protein oranında beslenme tedavisi ayarlanır.

Beslenmeye Yönelik Öneriler Bir günde 2-4 porisyon pişmiş sebze, çiğ sebze ve meyve serbest olarak yiyiniz. Kabuklu yenebilecek meyveleri soymayınız.

Beslenmeye Yönelik Öneriler Yemeklerde kepekli ekmek tercih ediniz. Haftada 2-3 kez kuru baklagil ( kuru fasülye, nohut, mercimek, barbunya ) yemeye çalışınız

Beslenmeye Yönelik Öneriler Günlük kolesterol alımını normal düzeylerde tutmak için belirli besinleri kısıtlamak gerekir.

Beslenmeye Yönelik Öneriler Tüketilen Tuz Miktarı ; Tuz tüketimi tansiyonu artıracağı için kısıtlanmalı. Günlük 4-6 gramı geçmemeli.

Genel Olarak Yaşam Tarzı Değişiklikleri -Sigara bırakmak, -Normal vücut ağırlığını korumak, -Alkol tüketimini makul ölçülere indirme, -Düzenli fiziksel aktivite, -Tuz tüketimi azaltmak, -Sebze ve meyve tüketimini arttırmak, kolesterol ve magnezyum alımını arttırmak, -Kalsiyum ve magnezyum alımını arttırmak, -Stresi azaltmak,