SİGARA VE ALKOL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİGARA VEYA SAĞLIK TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

İÇİNDEKİ MADDELER VE BAĞIMLILK
SİGARA BİLGİLENDİRME AMAÇLI QUIZLER SERİSİ QUIZ 2 QUIZ’İ BAŞLAT
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Sigaranın zararlarını hepimiz biliriz. mi?
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
SİGARA VE ÖLÜM Alaaddin Attar DEBGİCİ Psikolojik Danışman
Toraks Derneği Tütün ve Sağlık Çalışma Grubu
Tütün ve alkole karşı önlem. Tütün Psihoaktiv sübstans olan tütün,insanların ruh halini ve davranışlarını etkilemektedir. Sigara 4000 farklı kimyasal.
İSTANBUL, 31 MAYIS ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE GELECEĞİMİZ.
ALKOL Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden elde edilen aklı, şuuru etkilemek suretiyle sarhoşluk veren maddelerdir.
SİGARA VE ALT SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI
Sigara içmeyi deneyen her 4 kişiden 3’ü sigara tiryakisi olmaktadır.
Hazırlayan:Yunus Başaran
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Yrd. Doç. Dr. Yasemİn ÇAYIR
SİGARANIN ZARARLARI GÜNEŞ ORTAOKULU.
Volkan Kanat Sercan Şener
Tütün dumanında bulunan diğer bazı zararlı maddeler
Bilgidagi.com.
KÖTÜ ALIŞKANLARIN BAŞLAMA NEDENLERİ
ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 2
Bu sunudaki içeriğin daha ayrıntılı hâline Yeşilay tarafından ilkokul çağı öğrencilerine ve çocuklara yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan ulaşabilirsiniz:
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Dumansız Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Itır Tarı Cömert, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE MADDE BAĞIMLILIĞI
NEDENLERİ SONUÇLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI
ALKOL VE SİGARA Azize YILDIRIM.
Sigaranın Zararları.
Sigara ve sigara dumanı çok miktarda ve değişik özellikte zararlı madde içermektedir.
SİGARANIN ZARARLARI.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
KONU: SAĞLIĞA ZARARLI MADDELER
SİGARANIN ZARARLARI.
Hazırlayan: Niymet YAKAR
RAKAMLAR ÜLKEMİZDE SİGARA BAĞIMLI SAYISI 17 MİLYON
FEN VE TEKNOLOJİ.
SİGARANIN SAĞLIĞA ZARARLARI
Günün konusu Alkol Alkolün beden üstüne etkileri 1.
DOLAŞIM SİSTEMİ.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE KORUNMA YOLLARI
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Günün konusu Sigara. Günün konusu Sigara 1 Ağızda sigara…
Recep ŞAHAN /Viyana 1 SİGARA Ve ZARARLARI SİGARA Ve ZARARLARI.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR ve BAĞIMLILIK YARATN MADDELER
Bağımlılık Nedir? Bağımlılık Nedir? Bağımlılık kişinin bir şeye aşırı bağlanmasıdır. O şey olmadan yaşayamayacağını düşünen, o şey olmadığında aşırı.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE.
BAŞLIKLAR KULAK BURUN DERİ GÖZ DİL.
Zararlı Alışkanlıklar Ve Madde Bağımlılığı
Tütün Ne Kadar Bağımlılık Yapar? Bu soruya verilebilecek en kısa cevap "eroinden daha fazla"dır. Sigaradaki nikotin, ciddi bağımlılık yapan bir.
Sigara Neden Zararlıdır? Sigara dumanında nikotin, katran ve zehirli gazlar bulunmaktadır. Katran maddesinin içerisinde yaklaşık olarak 4000 kimyasal.
SİGARA VE ALKOL’ÜN ZARARLARI
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE GELECEĞİMİZ
HAZIRLAYAN REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ ENDER YILDIRIM-ERSİN SAF
Sİgara ve alkol’ün zararlarI
MADDE BAĞIMLILIĞI.
BAĞIMLILIK YAPICI MADDELER VE ETKİLERİ
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
Yeşilay, sigara, alkollü içki  ve diğer uyuşturucu madde gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve gençlerin korunması.
Sigara sağlığa zararları
BAŞLIKLAR KULAK BURUN DERİ GÖZ DİL.
TEMEL DİNİ BİLGİLER SİGARA İÇMENİN ZARARLARI. Sigara ve insan Sigara ve Zararları Sigara bağımlılık yapıcı bir madde olması ve serbest satılabilmesi nedeniyle.
Sunum transkripti:

SİGARA VE ALKOL

SİGARA NEDİR? Sigara, kağıda sarılmış tütün içeren ve genellikle 85-100 mm uzunluk ve 4-8 mm genişliklerinde üretilen keyif verici madde.

ALKOL NEDİR?  Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden bilinen yöntemlerle elde edilen maddelerdir. Alkollü içkiler, aklı, şuuru etkilemek sûretiyle sarhoşluk veren maddelerdir.

SİGARANIN ZARARLARI Ağız kokusu yapar, diş ve diş eti hastalıklarına yol açar. Dudak, yanak ve gırtlak kanserine neden olur. Hatta sigarayı yakmadan dudağında taşıyan yada tütün çiğneyenlerde de ağız için kanserleri görülür. Dilde, tat alma duyusunda bozulmalar olur. Beyin hücrelerinin ölümüne yol açar. Öğrenme bozuklukları, hafıza zayıflığı ve erken bunama görülür. Göz merceğinin saydamlığının azalmasına yani katarakta sebep olur.

Cildin yapısının bozulmasına neden olur. Leke ve kırışıklık oluşur Cildin yapısının bozulmasına neden olur. Leke ve kırışıklık oluşur. Selülitlere sebep olur. Burunda koku alma duyusu azalır. Sinüzit, farenjit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu hastalıklarına yol açar. Damar sertliğini hızlandırır. Beyin ve kalpte damar tıkanıklığına neden olur. Kalp krizi ve tansiyon yükselmesi görülür. Erkeklerde iktidarsızlığın başlıca sebeplerindendir. Ayrıca mesane kanserinin önemli nedenlerindendir. Akciğerlerde çeşitli hasarlara, astım ve kronik bronşit gibi hastalıklara neden olur. Bronşlarda ve akciğerlerde birçok çeşit kanserin oluşmasına neden olur.

ALKOLÜN ZARALARI Aşırı alkol kullanımı önemli bir sosyal ve tıbbi sorundur. Bir çok toplumda orta düzeyde alkol kullanımı kabul edilebilir. Ancak aşırı alkol kullanımı karaciğer,pankreas,beyin ve dolaşım sistemine büyük hasarlar verir. Beyin ve Sinir Sistemi Aşırı alkol kullanımının beyin ve sinir sistemi üzerine önemli etkileri vardır. Alkol geçici bir bellek kaybına da neden olabilir. Gerek yeni içmeye başlayanlarda gerekse aşırı kullananlarda içtikleri dönemin tümünü ya da bir bölümünü unutmak sık görülen bir durumdur. Aşırı alkol kullananlarda,içki bırakıldıktan sonra birkaç hafta süren geçici bellek kayıpları da görülebilir. Ancak alkolden uzak durulduğunda bellek sorunları ortadan kalkabilir.

Sigara kadınları erkekleştiriyor.! Sigara kullanan kişiler üzerinde yapılan araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı. Her yıl milyonlarca kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyen sigara ile mücadelede araştırma yapan kuruluşlar vardır.kuruluşlardaki çalışmalar sırasında sigaranın ana hammaddesi nikotinin beyindeki etkileri üzerine ilginç sonuca ulaşıldı;

nikotin, östrojen hormonu üzerinde etki yaparak kadınları erkekleştiriyor. Merkezin yaptığı araştırmalar, kadınların nikotinden daha çok etkilendiğini ve sigara kullanan kadınların davranışlar konusunda erkeklere benzemeye başladığını ortaya koydu.