Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALKOL Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden elde edilen aklı, şuuru etkilemek suretiyle sarhoşluk veren maddelerdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALKOL Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden elde edilen aklı, şuuru etkilemek suretiyle sarhoşluk veren maddelerdir."— Sunum transkripti:

1 ALKOL Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden elde edilen aklı, şuuru etkilemek suretiyle sarhoşluk veren maddelerdir.

2 SEBEPLERİ Arkadaş ve aile çevresi
İçki içmenin toplumda kendisine saygınlık kazandırdığını bu yolla dost ve çevre edineceğini düşünme Üzüntüyü yalnızlığı kaygıları unutmak için Sevinçlerini paylaşmak için

3 ALKOLÜN SAĞLIĞA ETKİLERİ
Alkol mideden emilerek sindirilmeden kana karışır beyin karaciğer kaslar akciğer ve diğer organlara ulaşır. Alkolün bir kısmı akciğerlerden buharlaşarak bir kısmı ise ter ve idrarla atılır. Alkolün etkisiyle kılcal damarlar genişler ve ısı kaybı olur. Bu nedenle çok üşümüş veya donmak üzere olan bir insana kesinlikle alkol verilmemelidir. Alkol karaciğere de olumsuz etki eder. Bunu sonucunda karaciğer görevini yapamaz duruma gelir. Karaciğerin görevini yapamaz duruma gelmesi SİROZ denilen hastalığı ortaya çıkarır.

4 Alkol, sindirim sistemini etkileyerek ülser, gastrit gibi rahatsızlıklara
Meze olarak tüketilen fındık, fıstık vs. sonucunda dengesiz beslenmeye B vitamini kaybına bağlı olarak sinir harabiyetine Merkezi sinir sistemini etkileyerek kendini kontrol edebilme yeteneğinin azalmasına, kas kontrolünün zayıflamasına, baş dönmesine, görme bozukluklarına, hafıza kaybına ve derin uykuya neden olur.

5 Kişinin ruhsal durumu üzerinde de etkili olup hızlı araba sürmeye, çabuk sinirlenmeye, kavgaya eğilim gibi davranış bozukluklarına neden olmaktadır. Alkol vücuttaki B vitaminlerinin tükenmesine, B vitamininin eksikliği ise vücudun savunma sistemini zayıflamasına neden olur. Genel olarak alkol kullanımına bira ile başlanır. Kişiler biranın böbreklere iyi geldiğini düşünerek tüketimi artırırlar. Ancak biranın böbreklerin çalışmasına etkisi yoktur, aksine böbreklerin yapısında deformasyona neden olmaktadır.

6

7 Gebelikte Alkol Kullanımı
Hamileliği süresince alkol tüketen kadınlar fetüsü iyi besleyemediği için ve kan yoluyla birçok zararlı madde anneden fetüse geçtiği için fetüsün gelişimi olumsuz yönde etkilenir.

8 Bu durum sakat ve erken doğuma, Düşük doğum ağırlıklı bebeklerin doğmasına bebeğin zeka yönden geriliğine, Kalp anormalliklerine neden olur.

9

10


"ALKOL Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden elde edilen aklı, şuuru etkilemek suretiyle sarhoşluk veren maddelerdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları