Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Günün konusu Alkol Alkolün beden üstüne etkileri 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Günün konusu Alkol Alkolün beden üstüne etkileri 1."— Sunum transkripti:

1

2 Günün konusu Alkol

3 Alkolün beden üstüne etkileri 1

4 Eşleştirme çalışması

5 Karaciğer: Bedenimize aldığımız yiyecek ve içecekleri fabrika gibi işler. Mide: Bedene giren yiyecek ve içecekler oradan geçer. Kalp: Kanımızı damarlar aracılığıyla bedenimize pompalar. Beyin: Bedenin kontrol merkezidir, ruhsal durumlardan ve duyu organlarından gelen mesajlardan sorumludur. Bazı organlarımızın işlevleri

6 Bunlar nedir? 2

7 Bu resimler neyi anlatıyor?

8 Polinöropati Alkol sinir uçlarını tahrip eder, bunun sonucu uyuşma, hissizlik ve daha sonra da felçler meydana gelir.

9 Karaciğer sirozu Alkol karaciğer sirozuna yol açar. Soldaki resim normal, sağdaki ise alkol sonucu siroz olmuş karaciğerdir….

10 Kalpte büyüme (kardiyomiyopati) Alkol kalp büyümesine yol açar. Sağdaki kalp bir alkoliğe ait. Kalbin okta görülen kısmı alkole bağlı yavaş yavaş büyür…Çarpıntı, tansiyon ve damar tıkanıklığı gelişir.

11 Beyin fonksiyonlarında azalma Alkol beynin fonksiyonlarını bozar. Soldaki resimdeki kırmızı noktalar aktifliği göstermektedir, soldaki beyinde kırmızı noktaların azalması dikkati çekmektedir. Unutkanlık ve dikkat eksiliğine yol açar. Sonunda bunama gelişir…

12 Bebek alkol sendromu Hamile kadınların alkol içmesi sonucu “bebek alkol sendromu” ortaya çıkar. Bu bebeklerin zekası düşüktür ve özel bir yüz biçimleri vardır (Basık burun ve dudaklar,küçük çene)

13 Gastrit Alkol midede gastrite yol açar. Bunun sonucu midede yanma, mide suyunun ağza gelmesi yaşanır. Alttaki resim midenin gastrit olmuş halidir.

14 Damarlarda tıkanıklık Alkol Damarları bozduğu için felce, bunamaya, kalp krizine yol açabilir.

15 Alkol ve bağımlılık 3

16 16 ALKOL BAĞIMLILIK YAPAR Alkol sağlıklı bir içecek değildir. İnsanlar ilk başta alkolün kendilerine zarar vermediğini düşünürler. Ama bağımlılık yavaş yavaş ve sinsice gelişir. Kişi bağımlı olduğunun farkına varmaz.

17 17 Alkol İnsanı Arkadan Vurur! Alkol insanı arkadan vurur. İnsanların kendilerine zarar vermediğini düşündükleri alkol bir sürü hastalığa yol açar. Tüm bunları yavaş yavaş; hissettirmeden yapar.

18 18 Alkol insanı arkadan vurur, çünkü yavaş yavaş bir canavara dönüşür İlk başta masum gibi görünen alkol yavaş yavaş aslan kesilir. Giderek insanı ele geçirir ve kendisine köle yapar. Alkolün kölesi olan insan alkolden başka bir şey düşünemez hale gelir.

19 Aklınızda neler kaldı?


"Günün konusu Alkol Alkolün beden üstüne etkileri 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları