KOŞULSUZ KABUL Kazanım: İnsanları olduğu gibi kabul eder.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZAMİRLER.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
NİÇİN ÖFKE VEYA BU KONFERANS NİYE? ACABA ÖFKELENMEMEYİ ÖĞRENSEK;
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
DEĞİŞİK YERLER VE FARKLI YAŞAMLAR
e) Tanışma ve Tanıştırılmada Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Kendisine ve çevresindeki kişilere değer verir
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
? ? ? Bugünlerde şu soruları kendinize soruyor musunuz?
Duygularımızı Nasıl Kontrol Edebiliriz?
Hz. Muhammed'in Aile Büyüklerini Tanıyalım
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
(ses düğmesini açabilirsiniz) ihtiyar mısırcı ve sürpriziniz.
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
ÖZGÜRLÜK VE SORUMLULUK
SEVGİ Kazanım: Sevginin insan hayatındaki önemini belirtir.
NASIL GÖRÜNÜYORUM? Kazanım: Başkalarının kendisi ile ilgili görüşlerinin bireyin kendini algılama biçimini nasıl etkilediğini fark eder. 10 sınıf 23 nolu.
ÖFKENİN ETKİLERİ Kazanım: *Öfkenin yarattığı fiziksel, duygusal ve düşünsel etkileri açıklar. 9. Sınıf 31 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi.
MALTEPE ÜNVERSİTESİ İlköğretim Matematik Öğretmenliği TUFAN ÇOLAK.
Osmanlı Devleti Ho ş görü Anlayı ş ı II. BAYEZiT Yahudilerin Osmanlı’ya Sığınması 1492’de İspanya tarafında sürgün edilen 200 binden fazla Sefarad Yahudisinin.
KİŞİLER ARASI İLETİŞİM -2-
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
HOŞGÖRÜ Kazanım: *Kişiler arası ilişkilerde esnek ve hoşgörülü olur.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
KİM KİMİ YENECEK? Kazanım: *Öfke ile baş etmede yapıcı yollar kullanır. 9. Sınıf 33 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği.
ÖZEL HAYAT Kazanım: İnsanların özel hayatına saygı gösterir.
BAŞARI Kazanım: Başarı ve başarısızlığa neden olan etmenleri belirler.
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI ÖĞRENCİ ÇALIŞMA SAYFASI ADI VE SOYADI: …………………………………………………… 14 Ocak 2011 Cuma ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 3/A SINIFI.
TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.
12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği
EĞİTSEL ALANLAR Kazanım: Eğitsel alanlardaki güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirir. 9. Sınıf 8 nolu kazanım etkinliği.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
YEREL ÇEVREDE İŞ VAR MI? Kazanım: Bulunduğu çevredeki meslekleri değerlendirir. 12. Sınıf 102 nolu kazanım etkinliği.
ARKADAŞIM Kazanım: Karşı cins ile sağlıklı arkadaşlık ilişkileri geliştirmenin önemini kavrar. 10. Sınıf 43 nolu kazanım etkinliği.
Derslerini seviyor musun?
DEĞERLERİM VE MESLEĞİM
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
HALK EDEBİYATI DERLEME SUNUMU
Arkadaşlar trafikte araba kullanırken hangi trafik ışığında neler yapmamız gerektiğini biliyor musunuz?
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
SINAVIM VE KAYGIM Kazanım: Sınav kaygısının akademik başarıya etkisini açıklar. 9. Sınıf 7 nolu kazanım etkinliği Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi.
Güvenin yitirilmesi.
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
1937. Tarsus. Topçu Alayı tatbikat için dağılmıştı. Çadırlar henüz kurulmuştu ki, şiddetli bir yağmur başladı. Her taraf çamur kesildi.
YAŞLILAR İLE EL ELE PROJESİ VERİ ANALİZLERİ Proje Sorumlusu: Yahya KARACA- Murat OTURAKLI Proje Yürütücüleri: Neslihan TÜRKÇÜER-Gamze ÖZBEDEN.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Bir Çokluğun Kesİr KadarINI Bulma
AİLELERİN KABUL SÜREÇLERİ Nazim DUMAN Müdür Yardımcısı Maltepe Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kasım 2012.
ALAY ETME İLE BAŞEDEBİLME
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
SIFATLAR.
CÜMLENİN ÖGELERİ.
SOSYAL KABUL SINIF İÇİ ETKİLEŞİMİN ARTTIRILMASI
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
ZAMİR (ADIL).
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
DEDE KORKUT Maltepe Askerî Lisesi.
ÇOCUKLARIN DİL GELİŞİMİNE YÖNELİK ETKİNLİKLER PLANLAMA
TÜRKÇE DERSİ TÜRKÇE DERSİ ANLATIM BİÇİMLERİ PARAGRAFTA 6.Neden-sonuç ilişkisi kurma... 5.Nesnel verilerden yararlanma 4.Karşılaştırma 4.Betimleme 3.Örnekleme3.Öyküleme.
Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Erasmus + Projeleri K219 Global Learning For Mind And Heart 2016/2019 Hibe Miktarı: Avro.
DEDE KORKUT. DEDE KORKUT KİTABI Kitabın asıl adı "Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan" dır. Anlamı Oğuzların Diliyle Dede Korkut Kitabı’dır.
DEDE KORKUT Maltepe Askerî Lisesi. DEDE KORKUT KİTABI Kitabın asıl adı "Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan" dır. Anlamı Oğuzların Diliyle.
Yazalım-okuyalım ö ö l l öl.
DEDE KORKUT Maltepe Askerî Lisesi. DEDE KORKUT KİTABI Kitabın asıl adı "Kitab-ı Dede Korkut Ala Lisan-ı Taife-i Oğuzan" dır. Anlamı Oğuzların Diliyle.
KEMIKLER BY: ZEHRA MASUME ADıGÜZEL. KÜÇÜK BILGILER  VÜCUTTA BULUNAN EN UFAK KEMIK 3 MM UZUNLUĞUNDA OLAN 'ÜZENGI KEMIĞI'DIR.  VÜCUTTAKİ DIĞER KEMİKLERLE.
Sunum transkripti:

KOŞULSUZ KABUL Kazanım: İnsanları olduğu gibi kabul eder. 12. Sınıf 49 nolu kazanım etkinliği

ÖYKÜ’yü okuyalım… ÜÇ ÇADIR Oğuz Beylerinden Bayındır Han her sene kendisine bağlı beyleri konuk eder, onları ağırlardı. Bir yere ak çadır, bir yere kırmızı çadır, bir yere de kara çadır kurdururdu. Kimin oğlu varsa beyaz çadırda, kimin kızı varsa kırmızı çadırda, kimin çocuğu yoksa da kara çadırda ağırlardı.

ÜÇ ÇADIR Dirse Han isminde bir Oğuz Bey’i vardı. O yıl düzenlenecek şenliğe gelmişti. Bu beyin ne kızı ne oğlu vardı. Bayındır Han’ın adamları Dirse Han’ı kara çadıra koyduklarında Dirse Han: “Bayındır Han benim ne eksiğimi gördü, bir ihanetimi mi gördü? Diğer insanları sadece çocukları var diye neden benden üstün tutuyor?” dedi. Bu uygulama Dirse Han’ın çok ağırına gitmişti. Kendi kabilesine döndüğünde ant içti ve dedi ki: “Benim topraklarımda yaşayan hiç kimse bir eksikliğinden dolayı ayıplanmayacak, her kim ayıplarsa beni karşısında bulur”. Dirse Han’ın topraklarında kimse kimseyi ayıplamadı ve herkes huzur içinde yaşadı. *(Bu hikâye Dede Korkut hikâyelerinden “Boğaç Han” isimli hikâyeden uyarlanmıştır).

Birlikte aşağıdaki sorulara cevap bulmaya çalışalım… Siz herhangi bir özelliğinizden dolayı “Kara Çadır” a oturtuldunuz mu? (Olumsuz davranışa maruz kaldınız mı?) Cevabınız evet ise neler hissettiniz? Başkalarının aynı biçimde kara çadıra oturtulduğuna tanık oldunuz mu? Onlar sizce neler hissetmiştir? Siz başkalarını farklı bir özelliğinden dolayı farklı çadırlara gönderdiniz mi? Nasıl? Acaba o kişi neler hissetmiş olabilir? Şimdi o durumu değiştirmek mümkün olsaydı neler yapardınız?

Koşulsuz kabul? İnsanlar arasındaki farklılıklar onları küçümseme, aşağılama nedeni olmamalıdır. Tüm farklılıklarına rağmen insanları olduğu gibi kabul etmenin, kişilerarası iletişimimizi kolaylaştırma, daha sağlam ilişkiler kurmamızı sağlama ve hoşgörü duygusunu geliştirme gibi yararları vardır.

Katılımlarınız için Teşekkürler…