2012 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SORULAR.
Advertisements

31 Aralık 2008 Tarih ve sayılı (7
İLGİLİ MEVZUAT 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU YURTDIŞI GÜNDELİKLERE DAİR
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
HARCIRAH Ercan SONGUR İç Denetçi Mayıs 2014.
MTA BALIKESİR KUZEYBATI ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU
Strateji geliştirme daire başkanlIĞI
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU DERS NOTLARI
Kurum Hissesi 1.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Harcırah Kanunu Hasan SABIR
MUHASEBE EĞİTİMİ.
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU (18. 02
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
YOLLUK - HARCIRAH MEVZUATI
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
Harcama Yetkilileri.
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU UYGULAMA ESASLARI VE ÖRNEKLERİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI hacettepe.edu.tr 2008 FAALİYET RAPORU.
Harcama Süreci VE ÖN MALİ KONTROL
PERSONEL MAAŞ İŞLEMLERİ ve say2000i UYGULAMASI
EĞİTİM GRUBU MART AYI ÇALIŞMASI Fikri GÖZÜYUKARI Cevahir SALİHOĞLU Hakan DİNÇER Leyla KALELİ Ufuk ÖZKAN.
HARCIRAH EĞİTİMİ Abdul Kerim KARA İç Denetçi 12 Ağustos 2015.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı
TKHK - FİNANSAL PLANLAMA
DÖNER SERMAYE BÜTÇE, MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT BİRİMİ MUSTAFA KARAKAYA.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
4924 SAYILI KANUN KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MALİ HAKLARI
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU VE UYGULAMALARI
GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN KULLANILMA ESASLARI Emine ŞAHİN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
(Harç = Masraf ; Rah = Yol )
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
MERKEZİ YÖNETİM HARCAMA BELGELERİ YÖNETMELİĞİ
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HARCAMA.
MERKEZİ YÖNETİM HARCAMA BELGELERİ YÖNETMELİĞİ. Dayanak 5018/33 Giderin gerçekleştirilmesi Bütçelerden bir giderin yapılabilmesi için gerçekleştirme belgelerinin.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU MEHMET EM İ N ARPACIK MAL İ H İ ZMETLER UZMANı.
HARCAMA BELGELERİ.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Harcırah Uygulaması
MERKEZİ YÖNETİM HARCAMA BELGELERİ YÖNETMELİĞİ. Dayanak 5018/33 Giderin gerçekleştirilmesi Bütçelerden bir giderin yapılabilmesi için gerçekleştirme belgelerinin.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU
Harcırah Nedir? Harcırah asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI PRATİK BİLGİLER
Sunum transkripti:

2012 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI 07.04.2017 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI imidb @ hacettepe.edu.tr TAHAKKUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TAHAKKUK ŞEFLİĞİ SUNUMU 2012

TAHAKKUK ŞEFLİĞİNİN GÖREVLERİ TAHAKKUK ŞEFLİĞİNİN GÖREVLERİ Mali Yılı Bütçe Kanunu ve Bütçe Uygulama Talimatları ile Serbest bırakma oranları dahilinde, Başkanlığın sorumluluğu altındaki harcamaların ve ödeneklerin takibini yapmak. 07.04.2017

TAHAKKUK ŞEFLİĞİ Taşıt Kiralama. Personel Servis Kiralama. Temizlik ve Güvenlik Hizmetleri. Akaryakıt ve Yağ Giderleri. Satınalma Müdürlüğü ve Sermaye Giderlerine ait İhale İşlem Dosyası Faturalarının Tahakkuklarının Yapılmasını Sağlamak.

TAHAKKUK ŞEFLİĞİ Telefon, Su, Elektrik, ve Doğalgaz Faturalarının incelenerek Ödeme Emri Belgesinin Düzenlenmesini Sağlamak. Üye Olunan Uluslararası Kuruluşların Üyelik Aidatları. Temsil Ağırlama Giderleri. Memurların Öğle Yemeğine Yardım Giderleri için Ödeme Emri Belgesinin Düzenlenmesini Sağlamak.

TAHAKKUK ŞEFLİĞİ Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi ve Basın İlan Kurumu Aracılığı ile Resmi ve Çeşitli Gazetelerde Yayımlanan İlan Giderleri Faturalarının Takibini yapmak Harcama Yetkililerinden Onayının Alınması ve Ödeme Emri Belgesinin Düzenlenmesini Sağlamak.

TAHAKKUK ŞEFLİĞİ Avans ve Kredilere Muhasebe İşlem Fişi Hazırlamak ve daha sonra Ödeme Emri Belgesi Düzenlemek. Rektörlük Makamı tarafından belirlenen Personelin Yurtiçi Geçici, Sürekli ve Yurtdışı Görev Yollukları ve Kurslara Katılma Giderleri Ödeme Emri Belgesinin düzenlenmesini sağlamak.

İLGİLİ MEVZUAT 6245 Sayılı Harcırah Kanunu. Yurtdışı Gündeliklerine Dair Bakanlar Kurulu Kararı. K.K.T.C. Verilecek Gündeliklere Dair Bakanlar Kurulu Kararı.

Y O L L U K L A R Yurtiçi Gündelikler her yıl yürürlükte bulunan Bütçe Kanunun (H) Cetvelinde 6245 Sayılı Harcırah Kanunu 33.Maddesi Hükümlerince belirtilen tutarlara göre hesaplanarak verilir. Memur ve Hizmetlilerden Ek Göstergeli ve Kadro Derecelerine Göre Yolluk Ödemesi Yapılır. Onaylarda belirtilen (Yolluk ve Yevmiye Uçak Bileti dahil ) ödeme yapılır.

2012 Yılında Verilecek Gündelik ve Tazminat Tutarları

GEÇİCİ GÖREV HARCIRAHI Bir görevin yerine getirilmesi amacıyla geçici olarak yurt içinde veya yurtdışında başka bir yere gönderilenlere, Yeni ve eski memuriyetleriyle ilgili olarak bu kanuna tabi kurumlarca açılan bir dava sebebiyle sanık veya davalı olarak (İşten el çektirilmiş olsun veya olmasın) başka bir yere gönderilenlerden lehinde karar çıkanlara , Memuriyet merkezlerinin dışındaki bir göreve vekaleten gönderilenlere, Geçici mahkeme kararı ile gönderilenlere yolluk ödenir.

GEÇİCİ GÖREV GÜNDELİĞİNDE AZAMİ SÜRE Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla yevmiye verilemez. İlk 90 gün için tam, takip eden 90 gün için 2/3 oranında ödenir. 90 veya 180 günlük süresi içinde başka bir görevlendirme olması durumunda, söz konusu görevlendirmede yevmiye ödenmez. Yolluk Ödemelerinde 6245 Sayılı Harcırah kn.56.maddesi uyarınca 6ay içinde müracaat edenlere harcırah ödenir.

YURTİÇİ GEÇİCİ GÖREVLE KONAKLAMA BEDELİ 6245 Sayılı Harcırah Kanununun 5335 sayılı Kanunla değişik 33 üncü maddesinin (d) bendinde; “Bu Kanun hükümlerine göre gündelik ödenenlerden yurt içinde yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak ve her defasında on gün ile sınırlı olmak üzere gündeliklerinin %50 arttırımlı miktarı ayrıca ödenir.” hükmü yer almıştır. Buna göre, 6245 sayılı Harcırah Kanununun 33 üncü maddesinin (b) ve (d) fıkrasına göre gündelik ödenen denetim elemanları hariç olmak üzere, bu Kanuna göre gündelik ödenenlerden yurt içinde yatacak yer temini için ödenecek ücretlerin hesabında ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, gündeliklerinin % 50 artırımlı miktarı esas alınır, Ancak bu miktar, belge bedelini aşamaz ve her görevlendirme için ilk on gün ile sınırlıdır.

SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU 6245 sayılı Kanunun 9 uncu maddesine göre, sürekli görev yolluğu; Bulunduğu yerden başka bir yere atananlara, eski görev yerinden, Geçici görevle ve vekaleten başka yerde bulundukları sırada asıl memuriyet mahallerinden başka yere atananlara, eski görev yerinden itibaren yolluk ödenir.Emekli olan kişiler kamu görevlileri kararı 9. maddesi uyarınca 375 sayılı kan.hük.kar.1.mad.(D) fıkrası kapsamında ödenmekte olan tazminat memur aylık katsayı hesaplanarak ödeme yapılır. 2012 emekli yolluğu 970,60 TL.dir.

YURTİÇİNDE YER DEĞİŞTİRME MASRAFI 6245 sayılı Kanunun 45 inci maddesine göre; Yurt içinde yer değiştirme masrafı memur veya hizmetlinin; Kendisi için yurt içi gündeliğinin yirmi katı, Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurt içi gündeliğinin on katı ödeme yapılır. Her kilometre veya deniz mili başına, yalnız kendisi için yurt içi gündeliğinin yüzde beşi olarak hesaplanır.

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME Yurtdışına veya sürekli görevle yurtdışında iken başka ülkelere geçici görevle gönderilenlere, Türkiye’den veya sürekli görevle bulundukları ülkelerden her çıkışlarında, seyahat ve ikamet süresinin ilk on günü için ödenecek gündelikler, Gündelik miktarları % 50 artırılması suretiyle hesaplanır. Gideceği ülkenin para cinsinden ,Merkez Bankası Kuru baz alınarak TL. cinsinden yevmiye ödenir.İsteklere göre Avans veya dönüşte kişilere ödeme yapılır.

YURTDIŞI GEÇİCİ GÖREVLENDİRMELERDE YATAK ÜCRETİ Türkiye’den yurtdışına geçici görevle gönderilenlerden, seyahat ve ikamet süresinin ilk on günü ile sınırlı olmak kaydıyla, yurtdışında yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri fatura ile belgelendirenlere, faturada gösterilen günlük yatak ücretinin artırımlı olarak hesaplanan gündeliklerinin % 40’ını aşması halinde aşan kısmın % 70’i ayrıca ödenir.

YOLLUK ÖDEMELERİNDE İSTENEN BELGELER Yurtiçi,Yurtdışı ve Sürekli yolluklarının ödenmesinde duruma göre aşağıdaki belgeler aranır. Görevlendirme onayı, Yönetim Kurulu Kararı, Yurtiçi / Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu Bildirimi Kişinin doldurması gereken harcama Beyannamesi Emekli onayı, Ayrılış Bildirimi. Yatacak yer temini için ödenen ücretlere ilişkin fatura. Harcırah Kanununda aksine hüküm bulunmadıkça gidip gelmeye en uygun ve kullanılması uygun yol ve taşıt araçları üzerinden verilir.(örnek) Uçak,Taksi,Otobüs biletleri istenir.

ELEKTRİK, SU ve DOĞALGAZ - Üniversitemiz Merkez ve Beytepe kampusleri’ne ait elekrik,su,doğalgaz faturaları üst yazı ekinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından Başkanlığımıza gelmesi. –Faturaların takibinin yapılması ve Ödeme Emri Belgesi düzenlenerek ilgili Kurumlara Ödemesini sağlamak.

TELEFON - Üniversitemiz Merkez ve Beytepe Kampuslerine ait Telefon Faturalarının Ankara İl Telekom Müdürlüğünden elden alınması. zarfların açılması ,Birimler bazında kontrol edilerek üst yazı ile fatura fotokopileri ile birlikte bölümlere gönderilmesi. -Bölümlerden gelen yazılara istinaden resmi görüşmelerin ödenmesi için tahakkuk aşamasına getirilmesini sağlamak ilgili kuruma ödemesini yapmak.

TEMSİL AĞIRLAMA GİDERLERİ MEMURLARIN ÖĞLE YEMEĞİNE YARDIM, - Üniversitemiz resepsiyon ve kuruluş kutlamalarında yapılan harcamaların tutar faturası ve katılan kişi listesi S.K.S. Dairesi Başkanlığından , Başkanlığımıza gelmesi. - Ödemelerin yapılabilmesi için Başbakanlıktan müsaade alınması (Strateji Gel.Dai.Başk.)alınır. Yemek yardımı 3 er aylık serbest bırakma oranında Harcama Yetkilisince onayları alındıktan sonra yılda 4 defa ödeme yapılır.

Çeşitli Birimlerden gelen evrakların Başkanlığımız kanalı ile şefliğimize havale edilmesi, yapılan tetkik ve araştırmalar sonucuna istinaden bölümlere yazı ile cevap verilmesi. Örnek -Hacizler-Mahkeme Kararları-Kişi Alacakları (Hukuk Müşavirliği)

Teşekkür ederiz. Saygılarımızla