BAL VE TARÇIN Kuyil’den çeviren ve uygulayan Mete ÖZER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZENCEFİL.
Advertisements

Enfeksiyonun Taşınması
Sağlık ve Hijyen.
GRİP VE KORUNMA YOLLARI SİNAY KREŞ
BEYAZ KAN HÜCRELERİ.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
TÜKÜRÜK YOLU İLE BULAŞAN HASTALIKLAR
MİKROPLAR Mikroplar nasıl ve nerede yaşar ? Gülnur GÜR Sağlık Slayt
•Göz bebeğiniz çocuklarınızı ne kadar seviyorsunuz? •Onların sağlığı ve gelişimi her şeyden önemli değil mi? •Peki ya ebeveynleriniz? •Onların sağlığını,
KANSER NEDİR ?.
NEDEN ATIK İLAÇ PROJESİ
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
C vitamini Sağlık ve İş Güvenliği Bölümü.
GRİP DEYİP GEÇMEYİN.
SU TERAPİSİ AMA ŞAŞIRTICI.
SİGARA VE ALT SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI
MAKYAJ MALZEMELERİNİN
Kızamık.
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Mayıs 2011 Petra Kristali. Tuzlu gerçekler… Vücudumuz ve Tuz. Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN? Yaşam kaynağımız olan.
Geri ileri.
PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
BESLENME, HAREKETLİ YAŞAM VE HİJYEN Dyt. MELTEM MUTLU İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
Yard.Doç.Dr.Ü.Seçil BABAOĞLU FTR AD
KÜTAHYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
Ağız ve Diş Sağlığımız Dt. Zeynep CANVERDİ.
KONSTİPASYON (KABIZLIK)
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
ARI ÜRÜNLERİ.
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
06-12 OCAK VEREM HAFTASI HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Verem SAVAŞ Haftası (1-7 OCAK).
YAĞ YAKMAK İÇİN Ramazan Akdağcık.
SPOR.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
FAYDALI BESİNLER.
SAĞLIKLI BESLENME.
SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN GENEL ÖNERİLER
Meyveleri mide boş iken yemeli. Dr. Víctor Javier Chávez Sánchez Traduction LB avec l’aide de
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BESLENME
MADDEYİ TANIYALIM.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
SAĞLIKLI BESLENME Diyetisyen Eda YILDIZ.
Dışarıdan eve gelince, Tuvaleti kullandıktan sonra, Oyundan sonra,
DİABET (ŞEKER HASTALIĞI)
Bilimsel Bilgiye Erişim ve Sunma
SUYUN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİ
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DİŞ HEKİMİ EMİNE ORUÇ.
Sindirim Sistemi Nedir ?
AİLE SAĞLIK ÖYKÜSÜ “GEÇMİŞE KISA BİR BAKIŞ GELECEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÇOK ŞEY SÖYLEYEBİLİR” Dr.Metin Okucu Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi.
Kanser Nedir? Nasıl Önlenir?.
Bilinç Bozuklukları Bölüm 8.
Sağlıklı Beslenme / 32.
Öğr.Gör. Dr. Songül DOĞANAY
Sunum Planı Çocuklarda görülen kanserler Görülme sıklıkları Nedenleri
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
KİŞİSEL TEMİZLİK. SAĞLIK Yalnızca hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

BAL VE TARÇIN Kuyil’den çeviren ve uygulayan Mete ÖZER

BAL VE TARÇIN ÖNSÖZ Bal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır. Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal,asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir. Bal hertürlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir. Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 OCAK 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır.

ARTRİT Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz. Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler. Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce Bir yemek kaşığı Bal ve ½ çay kaşığı toz Tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ Hergün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur. Araştırmacılara göre Bal,birçok Vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Balın düzenli kullanılması, Akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla savaşan,korpuskülleri de kuvvetlendirir.

DİŞ AĞRISI Bir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

HAZIMSIZLIK & GRİP Toz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.

İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI İki kaşık toz Tarçın,bir tatlı kaşığı Bal, ılık su içerisinde eritilip içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

KANSER Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık Tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

KALP HASTALIKLARI Bal ve Tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır. Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

KISIRLIK Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır. Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir. Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar Gebe kalamıyan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çığnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır. Amerika Meryland’da evli bir çiftin 14 yıldır çocuğu olmamış ve ümitlerini de kaybetmişlerdir.Bu uygulamalar kendilerine anlatılmış ve yukarıda belirtilen kürün uygulamasına başlandıktan birkaç ay sonra ikiz çocuklarının olacağı tesbit edilmiştir.

KOLESTEROL İki kaşık Bal, Üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450 gr.demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir. Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

MİDE AĞRILARI Bal ve Tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır. GAZ : Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

SAÇ DÖKÜLMESİ Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır. 5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

SİVİLCELER VE DERİ 3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır. Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır. Egzama,mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.

SOĞUK ALGINLIĞI Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir. Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

YAŞLILIK Bal ve Tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler. 4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

YORGUNLUK Araştırmayı yapan Dr.MİLTON, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.

ZAYIFLAMA Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır.Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verilir. Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde ,yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.