Saygılı Olma Konusunda...

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
1/20 Yazı Türleri “Seçilmiş bir konu üzerinde, yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunu bildiren yazılara denir.” Yukarıda hangi türün tanımı yapılmıştır.
ÜLKEMİ SEVİYORUM SORUMLULUĞUMU YERİNE GETİRİYORUM.
HÂL EKLERİNİN YABANCILARA ÖĞRETİMİ
3. kısım Madde ve Özellikleri.
ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
HOŞGÖRÜ VE YARDIMLAŞMA Hazırlayan CANAN DURAN
İNSAN HAKLARI
e i ADIN DURUMLARI den yalın de Aşağıdaki iki tümceyi okuyalım.
DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI (SEVGİ).
1.TEMA HER İNSAN DEGERLİDİR.
ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ……………………………… !
Saklı objeleri Bulun.
SIFAT (ÖN AD) Varlıkları (isimleri) renk,biçim, hareket durum gibi değişik yönlerden niteleyen ; işaret,sayı,soru,belgisizlik gibi yönlerden de belirten.
3. ULUSLARARASI ANTRENÖR GELİŞTİRME SEMİNERİ HAZİRAN 2007 HAKEM-ANTRENÖR/OYUNCU İLİŞKİLERİ A.KADİR ÖZÇELİK-RECEP ANKARALI.
12 sınıf 59 nolu kazanım etkinliği
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
1)Aşağıdakilerden hangisinde bir ad, ayrılma durumundadır? A)Uğurcan eve girdi. B)Onur ekmeğini de getirdi. C)Bana doğruları kim öğretecek. D)Elif kitabı.
Etkinlik : Aşağıdaki yaptığımız çalışmaları inceleyiniz.
Geometri dersine hoşgeldiniz... GİRİŞ Merhaba! Bu dersimizde üçgen ve üçgen çeşitlerini öğreneceğiz. İstediğiniz konu başlığına tıklayarak derse başlayabilirsiniz.
KİM KİMİ YENECEK? Kazanım: *Öfke ile baş etmede yapıcı yollar kullanır. 9. Sınıf 33 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1945 SONRASI İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ
SORULAR.
RASYONEL SAYILAR.
İyi ve etkili bir vatandaş yetiştirmektir.
Beni hatırlamak için
BİR ÖYKÜ.
YÜREKLER YOLDA Hikaye tamda böyle başlıyor işte günlerden 16 mayıs 2010 pazar.
ÜÇGENDE AÇI - KENAR BAĞINTILARI ÖZELLİKLERİ
DEĞERLERİMİZ SELAMLAŞMA SEVGİ HOŞGÖRÜ. DEĞERLERİMİZ SELAMLAŞMA SEVGİ HOŞGÖRÜ.
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
Mehmet AYDOĞAN Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi
MERHAMET …sevgidir..
VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ
MOMO.
Adı: Soyadı: Sınıfı: Numarası: Fakirlere yardım edelim Öğretmenin adı: Yusuf Ziya Öğretmenin soyadı: Kınacı 1.
DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYININ KONUSU
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
Resimlere baktığınızda ne gözlemlersiniz ?
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
GÖRÜŞ GELİŞTİRME.
Çıkarma İşleminin Sağlaması
İSTANBULUN TRAFİK SORUNU. Dünya navigasyon pazarının ilderlerinden TomTom’un 5 kıtada 160’tan fazla şehrin trafik yoğunluğunu belirleyen en son ‘Trafik.
Patron merak ederek Saate bakıyor, çünki yanında çalışan işçi hala ortada yok……… ve 10 dakika sonra önemli bir toplantıda olmaları gerekiyor.. Bu yüzden.
MERHAMET VE ADALET.
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
 Öğrencinin; 1. Adı:Ahmet Fatih 2. Soyadı:Seven 3. Sınıfı:9/C 4. Numarası:1339  Öğretmenin; 1. Adı:Ramazan 2. Soyadı:  Okul:Ali Güral Lisesi.
DEĞERLER EĞİTİMİ Okulumuzda Öğrencilerimize ve Velilerimize 2015 Yılı Kasım ve Aralık Aylarında, Değerler Eğitiminin Önemli ve Vazgeçilmez Bir Parçası.
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
TAM SAYILARIN KUVVETİ.
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
Saklı objeleri Bulun.
İSRAF VE İKTİSAT.

Atatürk’ün Çocukluk Anıları
Matematik 3 Geometri.
TİTAN HOTELLERİ ÇEVRE ETKİNLİKLERİ 2017
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
Sebep-Sonuç (Neden-Sonuç) Cümleleri
Küp – Silindir – Koni - Küre
Sunum transkripti:

Saygılı Olma Konusunda...

Profesör Üstün Dökmen, "Hayvan" dergisinde yayımlanan röportajında, "Yere düşen ekmeğin üstüne basan insan görmedim ama yere düşen insanı tekmeleyen çok kişi gördüm" diyor...

- Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel hatamız var... Saygılı olmaktaki kusurlarımızı şöyle anlatıyor: - Birbirimize saygılı olma konusunda 3 tip temel hatamız var...

- Kendi fikri olmayan insanın, duruma göre hareket etmesidir bu. Avrupa'da yaşayan vatandaşımız, orada yerlere çöp atmıyor ama Kapıkule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya başlıyor. Niye burada böyle yapıyorsun, diye sorulduğunda, herkes böyle yapıyor, diyor. - Kendi fikri olmayan insanın, duruma göre hareket etmesidir bu.

adama göre davranmamız: İkinci hatamız, adama göre davranmamız: Karşımızdaki adam iri yarıysa, “Buyur Abi”, diyoruz, ufak tefekse, “Ne var lan!” diyoruz. Oysa ki, insanların onuru birbirine eşittir.

keyfimize göre davranmak: Üçüncü hata, keyfimize göre davranmak: Keyfimiz yerindeyse eve girerken “Merhaba millet” diyoruz, değilse surat asıyoruz. Oysa, keyfimiz yerinde olsun olmasın tüm insanlara saygılı davranmak zorundayız.

Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet değil mi? Diyorum ki, yerdeki ekmeğe saygılı olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayağıyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara. Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet değil mi?