Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI (SEVGİ).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI (SEVGİ)."— Sunum transkripti:

1 DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI (SEVGİ)

2 MART AYI (SEVGİ) DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ   AMAÇ Yaşla ilişkili olarak sevgi duyduğumuz kişiler ve değerler değişse de, sevgi yaşam boyu en temel gereksinimimiz olarak hayatımızdaki sihirli etkisini sürdürür. Öğrencilerimizin duygu, düşünce ve davranış gelişimleri sürecinde temel insanı değerleri kazanmalarına, olumlu kişisel ve sosyal seçimler yapma konusunda anlayış ve sorumluluk duygularının gelişmesine yardımcı olmaktır.

3 KAPSAM Okulun bütün öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve çalışanları, proje kapsamına girmektedir. Öğrencilerimiz proje kapsamında sürekli aktif katılımda bulunacaktır.

4 İŞLEYİŞ. MART AYI BOYUNCA YAPILAN ÇALIŞMALAR 1
İŞLEYİŞ MART AYI BOYUNCA YAPILAN ÇALIŞMALAR 1.Sevgi mönüsünün ailelerle paylaşılması mart - hayvan sevgisi mart - insan sevgisi mart – doğa sevgisi

5 Sevgi mönüsü olarak hazırlanan yazı ailelere gönderilerek sevgi ayı çalışmalarına başlandı.

6 Yeni değere başlarken anne- baba-okul aile işbirliğini sağlamak, çocukların çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla seçilmiş farklı deneyim alanlarına hitap eden aktiviteleri, etkili iletişim becerilerinin gelişimini destekleyen mesajları sevgi mönüsü olarak velilerimizle paylaştık. Proje kapsamında sadece okulla sınırlı kalmayıp çevreyi de içine alacak somut, etkinlik temelli, aktif öğrenmeyi merkeze aldık. Ailelerden okulda yapılan çalışmaları evde de desteklemelerini istedik.

7 Sevgi Mönüsü, Kaytazdere Anaokulu çocukları ve aileleri için hazırlanmış "Değerler Eğitimi Programı"nda yer alan projelerden biridir. Mönülerde çocukların çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla seçilmiş farklı deneyim alanlarına hitap eden aktiviteler (mutfak çalışmaları, geziler, deneyler, matematik, edebiyat, araştırmalar, röportajlar, sohbetler, sanat ve kültürel faaliyetleri, müzik, spor, hobiler, sosyal dayanışma çalışmaları, yaratıcılık, eğitsel oyunlar ve materyal yapımı) ve etkili iletişim becerilerinin gelişimini destekleyen mesajlar yer almaktadır. Projenin temel amacı, ebeveynlerin çocuklarıyla iletişimlerindeki verimliliği artırmak, çocuklara ve ebeveynlere uyarıcılar yönünden zenginleştirilmiş etkin bir sosyal çevre sunmaktır.

8 SEVGİ MÖNÜSÜ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 1
SEVGİ MÖNÜSÜ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 1. İşten eve geldiğinizde gündüz ile ilgili mutlaka bir şeyleri çocuğunuzla paylaşın. Sonra ona sorun: ”Peki sen bugün okulda neler yaptın? Okulda ilginç olan bir şeyler var mıydı? Okulda bugün olanları merak ediyorum” v.b. Çocuğunuza asla küsmeyin. İlgisizliğiniz ve sevgisizliğiniz onu derinden üzer ve O’da küsmeyi öğrenir. 2.İyi yaptığınız ve beğendiğiniz özelliklerin listesini yapın. Böylece kendinizle gurur duymak için bir nedeniniz olacaktır.

9 3. Çocuğunuzun size sorduğu soruları yazarak biriktirin
3. Çocuğunuzun size sorduğu soruları yazarak biriktirin. Bize gönderirseniz seviniriz Çocuğunuzla beraber aile bireylerinin doğum günlerini takvime işaretleyin ve bu günler hakkında konuşun. 5.Çocuğunuzun kusursuz olmasını beklemeyin, hataları olabileceğini hem siz kabul edin hem de çocuğunuzun kabul etmesi için onu cesaretlendirin. Çocuğunuzla aranızda anlaşmazlıklar olabilir bu doğaldır. Ancak asla çocuğunuzun çözümlenmemiş sorunlarla uyumasına izin vermeyin. Olumlu davranışlarının mutlaka farkına vardığınızı hissettirin. Bu çocuğunuzu mutlu edebileceği gibi diğer olumlu davranışlar içinde teşvik edici olacaktır. …

10 10-14 MART HAYVAN SEVGİSİ

11 Hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılamak adına bacağı
sakatlanmış bir köpek veterinere götürüldü.

12

13

14 Çocuklarla ve ailelerle birlikte sahildeki martılara ekmek atıldı.

15

16 Okulumuzun çevresinde yaşayan ailelerin hayvanlarına okuldaki yemek artıkları götürülerek hayvanlar beslendi.

17

18

19

20 Yakın çevremizdeki ağaçlara ıslatılmış bulgur ve su kapları konularak yabani kuşların beslenmeleri gözlenmiştir.

21

22 Bir ailemiz okula kuzu getirdi ,çocuklar kuzuya süt verdi.

23

24 17-22 MART insan SEVGİSİ

25 Çocuklarımızla 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü kapsamında ilçemizde ikamet eden Şehit ailelerinin ziyaretine gidildi.

26

27 Şehit Jandarma Er Çetin CEYLAN’ ın aile ziyareti

28 Şehit Komando Er İbrahim Serkan GÜNDÜZ’ün aile ziyareti

29 Proje sonunda yapılan tüm çalışmaları kapsayan fotoğraflarla okulumuzda “Sevgi Duvarı” hazırlanmış ve velilerimizin ziyaretine açıldı.

30

31

32 25-31 MART doĞA SEVGİSİ

33 İlçemizdeki hükümet binası ve ilçe esnafına doğa sevgisini içeren broşürler dağıtıldı.

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43 Öğrencilerimizle birlikte okulumuzun çevresinde çöp toplama kampanyası yapıldı.

44

45 Okulumuzun bahçesine meyve ağaçları ve çiçekler dikildi.

46

47

48

49 Değerler eğitimi projesi kapsamında mart ayı boyunca yaptığımız çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. KAYTAZDERE ANAOKULU


"DEĞERLER EĞİTİMİ MART AYI (SEVGİ)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları