Origami.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MATEMATİK DERSİ PROJE ÖDEVİ
Advertisements

GEOMETRiNiN TEMEL KAVRAMLARI
GÖRSEL SANAT ETKİNLİKLERİ
UÇURTMA.
Matematik Öğrenme ve Öğretme Süreci
GEOMETRİK ŞEKİLLER.
Geometrik Cisimler ve Şekiller
SİMETRİ Ders kitabı 27.sayfa
İletişimin Zamanda yolculuğu
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Şebnem Özyurtdaş BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Seda Cenci FEN LABORATUVARI.
SIFAT (ÖN AD) Varlıkları (isimleri) renk,biçim, hareket durum gibi değişik yönlerden niteleyen ; işaret,sayı,soru,belgisizlik gibi yönlerden de belirten.
Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir.
Hazırlayan: Cihan Göç İMÖ-3
Cisimleri hareket ettiren ve durduran etkiyi öğreneceksiniz.
GEOMETRİK ŞEKİLLER VE AÇILARI
Matematik Öğrenme ve Öğretme Süreci
İlk Türk Devletlerinde Sanat
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI (ROMANESQUE)
TÜRKLERDE EĞİTİM.
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
Hazırlayan: Cihan Göç İMÖ-3
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
Geometri'nin Kullanım Alanları
Canlı,cansız varlıklara verilen sözcüklere isim(ad) denir.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Yukarıdaki Resmi İnceleyelim…
CANAN TEKİN FATMA SUBAŞI HACER MALAK MELEK ÜLKÜ
TÜRKÇE FATMANUR ŞAHİN 6/A 523.
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
Hazırlayan: Cihan Göç İMÖ-4
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
KESİRLER KESRİN TANIMI KESİR ÇEŞİTLERİ a)BİRİM KESİR b)BASİT KESİR
ÇİN İlk yaşam MÖ 3000 yıllarında başlamıştır.
Görsel Sanatlar Dersi Etkinlikler
ÖZDEŞLİKLER a2-b2=(a-b).(a+b) a2 (a-b)2 = a2-2.a.b+b2 (a+b)2 b2
ÇİN İlk yaşam İÖ 3000 yıllarında başlamıştır.
ÜÇGENLER.
TÜMDENGELİM (DEDÜKSİYON) YÖNTEMİ
GÖRSEL SANATLAR 1. SINIF.
E ÖDEV KULLANICISI.
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
GEOMETRİK ŞEKİLLER VE YARIMLARI
BÖLÜM 11 YAŞLARA GÖRE OYUNCAK SEÇİMİ
KESİR GÖSTERİMLERİ Kesirlerin somut modellerle gösteriminde dört değişik yol vardır. Bunlar, bölge, çizgi, küme ve alan gösterimleridir. BÖLGE MODELİ.
Strogami (Storytelling+Origami)
Etiketleme.
GEOMETRİK ŞEKİLLER.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
SİMETRİ Hikmet SIRMA
AÇILARI ÖĞRENELİM Hikmet SIRMA.
Soma küpü benzer yapbozlar arasında en bilineni ve popüler olanıdır. Soma küpü yedi parçadan oluşmaktadır. Danimarkalı yazar ve yapboz mucidi Piet.
Matematik 3 Geometri.
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
TÜRKÇE Doğacan Özdemir.
ÇİN İlk yaşam MÖ 3000 yıllarında başlamıştır.
KONYA SIRÇALI MEDRESE Konya Sırçalı Medrese ismini çini süslemelerinden almaktadır. Medrese II. Alaeddin Keykubad tarafından 1242 yılında inşa ettirilmiştir.
ÇOKGENLER YAMUK KARE PARALELKENAR.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
DOKU.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
ORİGAMİ NE DEMEKTİR? ORIGAMI, JAPONCA ORU (KATLAMA) VE KAMI (KAĞıT) KELIMELERININ BIRLEŞMESIYLE MEYDANA GELMIŞ KATLANMıŞ KAĞıT ANLAMıNA GELEN GENEKSEL.
BRANŞ BÜLTENİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MATEMATİĞİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Sunum transkripti:

Origami

Origami Origaminin başlangıyla ilgili kesin bilgiler olmasa da ilk defa kağıdı icad eden Çinliler tarafından yapıldığı daha sonra Budist rahipler tarafından Japonya’ya getirildiği düşünülmektedir. Gerçek gelişimini Japonya’da gösteren origami ismini bile Japoncadan almıştır. Origami, Japonca "ori" (katlamak) ve "kami" (kağıt) sözcüklerinin birleşiminden meydana gelmiş olup kağıt katlama sanatına verilen addır. Kitap ve onun yapı malzemesi kâğıda saygı Japon geleneklerindendir.

Genellikle kare kağıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturarak yapılmakla birlikte, dikdörtgen kağıtlardan, hatta kağıt paralardan yapılan modeller de oldukça fazladır. Kesme işleminin de kullanıldığı türe Krigami denir.

Origami klasik origami ve parçalı origami olmak üzere iki çeşittir Origami klasik origami ve parçalı origami olmak üzere iki çeşittir. Klasik origami genellikle tek parça kağıttan yapılır. Çok fazla olmasa da iki veya üç parçanın kullanıldığı klasik origamiyle çeşitli hayvan veya eşya figürleri yapılır.

Modüler origami olarak da adlandırılan parçalı origami birbirinin benzeri parçaların birleştirilmesiyle oluşturulur ve hayvan veya eşya gibi somut figürlerden çok, üç boyutlu geometrik figürler yapılmasında kullanılır. Parça sayısında bir sınır olmayan parçalı origami tak-çıkar oyuncaklarına benzer ve aynı parçalar kullanılarak birçok değişik figür üretilebilir.

Origamide genel olarak kare şeklinde kâğıt kullanılsa da kâğıdın şeklinde bir sınırlama yoktur. Günümüzde origaminin birçok değişik türleri ortaya çıkmıştır.

Mimari Origami

Pop-up Origami

Krigami ( Kağıt Kesme Sanatı )

Modern origami olarak da adlandırılan bu tür origami türlerinde yapıştırma ve kesme serbest bırakılmıştır.Origami'yi krigamiden ayıran özelliği krigaminin simetrik origaminin ise şekil yapma biçimlendirme sanatı olmasıdır.

İleri Seviye Origami Örnekleri

Şimdi basit bir örnek deneyelim