WWW.GENCİNYOLREHBERİ.COM HASED-GIYBET.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hüsn-ü Zan Su-i Zan.
Advertisements

“Bu aydan azami istifade edecek olanlar ona teveccüh edenler olacaklardır.”***
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيراً Andolsun ki sizin.
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
"Bacımın İffeti Batmakta Rezilin Gözüne.
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.
ERKEĞİN HANIMI ÜSTÜNDEKİ HAKLARI
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ.
YEMEK A D A B I.
EHLİBEYT.
GÜZEL AHLAK.
7 DİLEK ve 7 CEVAP H.HATEM AYDIN.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
MÜMİNLERİN BİRBİRLERİNE OLAN SEVGİLERİ
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
4. SINIF 1. ÜNİTE 1.5. SELAMLAŞMA
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
Sevgi, Dostluk ve Kardeşlik
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
İSLAM DİNİNİN SAKINILMASINI İSTEDİĞİ DAVRANIŞLAR
Dünya hayatı doğumla başlar ölümle sona erer.
KABİR HAYATI VE ŞEHİTLİK
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
PCcolog İYİLİK ŞİİRİ PCcolog Derse girerken bir kitabı hediye paketi yaptırıp derse öyle girin.
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI
DEĞERLER EĞİTİMİ MART HAKSIZ KAZANÇTAN UZAK DURMAK.
Sevgili Peygamberimiz
TOPLUMSAL DAYANIŞMA İBADETİ OLARAK SADAKA
GÜZEL SÖZ VE DAVRANIŞLAR İLE İLGİLİ HADİS VE AYETLER
YAŞAM KİTABIM.
Sorumluluk Bilinci.
3. Kardeşler Arasındaki İlişkiler
2. Çocukların Anne Babaya Karşı Sorumlulukları
4. İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜĞE ENGEL OLMALIYIZ
Nafile namazlar 1. Teheccüd Namazı (Gece Namazı) 2. İşrak Namazı 3
İSLAM’IN SAKINMAMIZI İSTEDİĞİ DAVRANIşLAR
PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEK DAVRANIŞLARI
2. Nezaket.
Şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur'an'ın öğütleri
3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Meâli Şerifi: Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla De ki: "O, Allah'tır, tektir. 2. Allah sameddir (hiçbir şeye muhtaç değidir ama her şey O’na muhtaçtır.).
 Nûmân bin Beşîr - radıyallâhu anhümâ- şöyle anlatır:
Hacer ÖZKAN DKAB2.
HIZLA YOK OLAN İKİ TOPLUMSAL DEĞER
Alış-verişte sağ elini kullanırdı: Efendimiz (sas), insanlardan bir şey alırken ve onlara bir şey verirken sağ elini kullanırdı. Çok cömertti: “cömert.
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
Rabbi yessir ve la tu assir rabbi temmim bil hayr
İYİLİK YAP DENİZE AT
İSTİŞARE VE ÖNEMİ.
Kısa Sûreler. Kısa Sûreler Kısa Sûreler Fatiha Fil Kureyş Maun Kevser Kâfirûn Nasr Tebbet İhlas Felak Nâss.
DİN PERFORMANSIM.
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
MANEVİ TEMİZLİK KALP TEMİZLİĞİ
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
Bugün neler öğreneceğiz?
Diğergamlık nedir?. Kendisinin ihtiyacı olduğu halde başkasını kendi nefsine tercih etme duygusu, Cömertliğin bir üst derecesi ve hatta ondan da daha.
A LL A H R ASULÜNE SALAVAT "Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na çokça salât edin ve tam bir içtenlikle selâm.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ. Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6.
HASET VE KISKANÇLIK HASTALIĞI HAZIRLAYAN:Enes Ziya Maraşlı.
RIYAZU’S SALIHIN BUNYAMIN YILDIZ
Sunum transkripti:

WWW.GENCİNYOLREHBERİ.COM HASED-GIYBET

HASED NEDİR? Haset, bir kimsenin hayırlı bir işi veya evi, malı, mülkü, ilmi olsa, o kimseden bunların gitmesini, onda olmayıp, kendinde olmasını istemektir. (Müminin kalbinde imanla haset bir arada bulunmaz.) [Beyheki]  (Müslüman hayırlı olur. Haset edince hayır kalmaz.) [Taberani]  (Hasetten sakınınız! Ateş odunu yakıp yok ettiği gibi, haset de hasenatı yok eder.) [Ebu Davud] 

HZ.MUSA’NIN İMRENDİĞİ ZAT Musa aleyhisselam, salih bir zata imrenip, kim olduğunu sordu. Allahü teâlâ, (Bu zat, şu üç amel ile bu mertebeye ulaşmıştır: Kimseye haset etmedi, ana-babasına âsi olmadı ve söz taşımadı) buyurdu.

Allahu Teâlâ buyuruyor ki: “De ki: Ben, ağaran sabahın Rabbine sığınırım, yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden ve haset ettiği zaman hasetçinin şerrinden.” (Felak Sûresi, Ayet 1-5)

Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Hasetten kaçının. Çünkü o, ateşin odunu yiyip tükettiği gibi, bütün hayırları yer tüketir.” (Ebû Dâvud) “Size geçmiş toplumların hastalığı sirayet etti: Bu, haset ve buğzdur. Bu, kazıyıcıdır. Bilesiniz ki, kazıyıcı derken saçı kazır demiyorum. O, dini kazıyıcıdır. Nefsimi kudret elinde tutan Zat-ı Zülcelâl’e yemin ederim, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi: Aranızda selamı yaygınlaştırın.” (Tirmizi)

ÜMMETİMDEN İKİ KİŞİ Hazreti Enes(radıyallahu anh)şöyle anlatıyor: ‘’Resulullah ile beraber bulunuyorduk.Bir ara azı dizleri görülecek şekilde gülümsedi.Sebebini sorduğumuzda şöyle açıkladılar: ‘’Ümmetimden iki kişi Allah’ın huzuruna gelirler.Birisi, - Ya Rabbi,benim bunda hakkım var;hakkımı bundan al,bana ver,der.

Allah Teala da ötekine, - Hakkını ver,buyurur, Adam, - Ya Rab,bende sevap namına bir şey kalmadı,der. Allah, -Baksana,bu adamın sevabı kalmadı,ne dersin,buyurur. - O halde benim günahlarımdan alsın,der.

Bunun üzerine Allah Teala hak sahibine, - Başını kaldır ve Cennet’e bak,buyurur. Adam, -Ya Rab,inci ile işlenmiş,gümüşten apartmanlar ve altından köşkler görüyorum.Bunlar hangi peygamber,hangi sıddık veya hangi şehitler içindir,der. Allah Teala, -Bunlar,bana ücretini verenler içindir,buyurur.

Adam, -Bunların hakkını kim ödeyebilir,der Adam, -Bunların hakkını kim ödeyebilir,der. Allah, -Sen istersen bunlara sahip olabilirsin,buyurur. -Nasıl olur,ya Rab,deyince Cenab-ı Hakk, -Hakkını bu adama bağışlamakla,buyurur. -O halde bende bunu affettim,der.

Allah Teala da: -Arkadaşını al,beraberce Cennet’e girin,buyurur Allah Teala da: -Arkadaşını al,beraberce Cennet’e girin,buyurur. Sonra Resulullah Efendimiz: -Allah’tan korkun,Allah’tan korkun ve siz de kendi aranızı düzeltin.Bakınız,bizzat Allah mü’minlerin arasını buluyor,buyurdular.’’

GIYBET

10 DÜŞÜN BİR KONUŞ