ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANAKKALE SAVAŞI
Advertisements

Çanakkale zaferi Çanakkale Savaşı
Çanakkale Zaferi 1- 1-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi’yi İtalya’ya bırakmış, Balkan.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
ÇANAKKALE SAVAŞI.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
HAZIRLAYANLAR: ÖZLEM AÇIKGÖZ, NEVİN BAYRAK
1915 Çanakkalesi’nin Ender Fotoğraflarından
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
Yemen Türküsü Makam : Hüseyni Usul : Curcuna HAVADA BULUT YOK, BU NE DUMANDIR ? MAHLEDE ÖLÜM YOK, BU NE ŞİVANDIR ? ŞU YEMEN İLLERİ NE DE YAMANDIR.
Sessiz tanık … İran – Irak savaşı FOTOGRAFLAR: RAMAZAN ÖZTÜRK SESSİZ TANIK İRAN – IRAK SAVAŞI.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İlk Zaferimiz
xzz2Itwm4E7E 1-) Çanakkale Kara Savaşları süresince Gelibolu yarımadasına çıkarılan asker mevcudu dir. Bu askerlerin nini İngiliz,
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Ocak 1916 (95 nci Yıldönümü)
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
18 MART (ÇANAKKALE ZAFERİ)
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi yi İtalyaya bırakmış, Balkan hezimeti ise, 500 yıldır.
18.MART.1915.
VATANINI SEVEN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN
ÇANAKKALE SAVAŞI
VATANSEVERLİK.
ÇANAKKALE.
Fransızca Bir Dergi.. Maria Claire… Türkiye’de de yayınlanıyor..
GİRİŞ HAREKAT ALANI TARAFLARIN PLANLARI
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
Çanakale zaferi 18 mart 1915.
«SÖĞÜTLÜ ALİ» METNİ İŞLENİŞ SUNUSU
ÇANAKKALE ZAFERİ (18 MART 1915)
TANZİMAT SONRASI TÜRK TOPLUM YAPISINDAKİ DEĞİŞİMLER
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HAZIRLAYANLAR: MEVLÜDİYE AVŞAR EMİNE YENİSAN.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Çanakkale Savaşı.
Savaşa katılan ülkeler
Çanakkale zaferi.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
ÇANAKKALE SAVAŞI(1915) HAMİDE ÜSTÜN
18 MART ÇANAKKALE.
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
KURTULUŞ SAVAŞINDA TÜRK KADINI
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ÇANAKKALE ZAFERİ yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
ÇANAKKALE VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZDAN GÖRÜNTÜLER.
ATATÜRK’ÜN İLETİŞİME VERDİĞİ ÖNEM
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)
Tarih Çanakkale'de yeniden yazılmıştır
ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Sunum transkripti:

ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ

ÇANAKKALE RESMİ

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ aynalı çarşı Ana ben gidiyom düşmana karşı Çanakkale içinde vurdular beni Ölmeden mezara koydular beni Çanakkale içinde bir uzun selvi Kimimiz nişanlı kimimiz evli Çanakkale'den çıktım başım selamet Anafarta'ya varmadan koptu kıyamet Çanakkale içinde dolu bir testi Analar babalar ümidi kesti

ÇANAKKALE ZAFERİ Rus Harbi, Balkan Savaşları, elden çıkan topraklar ve verilen ağır yenilgilerle 20. yüzyılın başları Osmanlı Devleti için çok büyük maddi ve manevi kayıplarla gelir. Rumeli toprakları kaybedilmiş, eziyet gören Osmanlı tebaası Anadolu'ya göç etmeye başlamış, Osmanlı orduda büyük kayıplar yaşamıştır. 1914'te 1.Dünya Savaşı'nın patlak vermesi ve Osmanlı'nın İttifak Devletleri ile yeniden savaşa girmesi sonucu Anadolu’da eli silah tutan tüm genç erkekler için seferberlik emri çıkar.

ÇANAKKALE KADINLARI Çanakkale Savaşında Kadınların Rolü Tarih boyunca Türk kadını, her alanda erkeğiyle yan yana ve omuz omuza bulunmuştur. Çanakkale Savaşı'nda da birçok Türk kadın savaşçı, Mehmetçik ile birlikte çarpışmıştır. Kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları'nda Türk kadınlarının sanıldığının aksine sadece cephe gerisinde değil, siperlerde de düşmana karşı Mehmetçiklerin yanında göğüs göğüse çarpıştığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili ilk belgesel bilgilere Avustralya ve Yeni Zelanda arşivlerinde, Anzac askerlerinin Çanakkale’de siperlerde yazdıkları günlük ve mektuplarda rastlanmaktadır. Örneğin, The Age adlı Avusturalya gazetesinde, 8 Eylül 1915 tarihinde şöyle bir haber yer almaktadır Büyük rol oynadı Türk kadını, cephede erkek kılığında düşmanla savaştı, cephe gerisinde ise askerlerin mermi ve erzak ihtiyaçlarını karşılayarak zaferin kazanılmasında büyük rol oynadı. Kadınlardan Mücahide Hatice Hanım, Anafartalar 56. Fırka’da silahıyla mücadele etti. Adı Ahmet’ti, şarapnel parçaları ve kurşunla 9 yerinden yaralandı. 70. Alay’ın komutanı Albay Hafız Hamit Bey’in kızı Nezahat Onbaşı ise babasıyla birlikte 3 yıl boyunca bütün savaşlara katıldı.