İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLKÖĞRETİM HAFTASI Okulların Açıldığı İlk Hafta.
Advertisements

İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
ALTIN ORAN Yeşim Matara.
BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.
OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
HAYAT DERSLERİ Düzenleyen
KASIM 2. HAFTASI. Kitap bize bilmediklerimizi öğretir. Görmediğimiz yerleri tanıtır.
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
HACETTEPE İZCİLİK TOPLULUĞU (HÜİZK) 2013
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
Rol; bir işte veya ortamda bir kimsenin üzerine düşen görevdir.
TÜRKİYE İZCİLİK FEDERASYONU
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
Fotosentez Canlılar, büyüyüp gelişebilmesi için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar ve hayvanlar kendi besinlerini dışardan hazır alırlar.
ÜNİTE TOPLANTILARI. Kaynaklar Baden Powell diyor ki; 16 yaş için iyi olan 15 yaş için çok iyi olmayabilir, hatta 13 yada 14 için kötü olabilir. Karakter,
İZCİLİK VE TOPLUMA HİZMET. Bilindiği gibi, İzcilik hareketi izciliğin kurucusu Baden Powell tarafından oluşturulmuş ve onun tarafından belirlenen amaç.
İZCİLİĞİN AMACI NEDİR ?.
Hazırlayan: Hediye ÖZER AYDIN MYO SEVİMLİ DOSTLAR.
12 sınıf 59 nolu kazanım etkinliği
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
BASKETBOL.
Din Görevlisi:.
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
NİÇİN İZCİLİK.
Bir Ülke, Bir Bayrak.
Eğitim – Yönetim – Örgüt
İZCİLİK ARMALARI İZCİ ARMALARI :
HANGİ AYDA DOĞDUNUZ.
OMUZ EGZERSİZLERİ.
ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.
DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
ZIT ANLAMLI KELİMELER.
KÜMEDEN OYMAĞA GEÇİŞ : Kümede çalışarak kendini yetiştiren yavrukurtlar 11 yaşından sonra izciliğin ikinci kademesi olan izci sınıfına geçerler. Yavrukurt.
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
SENDİKALARDA KADROLAR VE KADROLARIN ÖNEMİ ©TARKANZENGİN©TARKANZENGİN.
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
Hazırlayan Aysun BİLGİÇ Türkçe Öğretmeni
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SERTİFİKASYON PROGRAMI – 2 GENÇLERDE YAŞ GRUPLARINA GÖRE TAKTİK ANTRENMANLAR “GENÇ MÜSABAKALARININ GELİŞİMİ” 01 Nisan 2013 – İZMİR Prof.
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ
Ailemizdeki Lider.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Çocuk Hakları ve önemi Arzu Mahmud VII.
İLETİŞİM BECERİLERİ KARATAY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
TOPLUMSAL DAYANIŞMA İBADETİ OLARAK SADAKA
1.
İZCİLİK.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ.
ROBERT STEPHENSON SMYTH BADEN POWELL
Evet; Evet; Kendisine İmanlı diyen bazılarına göre, biz imanlı değilmişiz(!) Varsın öyle desinler. Ne gam…
ADLARIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER ADILLAR (ZAMİRLER)
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
Okul Kuralları Niçin Var? √ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
Temel Cimnastik Duruşları
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
4. İŞ PARÇASI KOORDİNAT SİSTEMİ TANIMLAMA İş parçası sağlam bir şekilde bağlandıktan sonra referans olarak seçilen takımla sıfırlama işlemi yapılır. Bunun.
BİLİNCİ KAPALI (KOMA)OLAN HASTA / YARALIYA İLK YARDIM
NAMAZIN KILINIŞI.
ZIT ANLAMLI KELİMELER.
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ
HZ. MUHAMMED’İN KİŞİSEL ÖZELLIKLERI Peygamber Efendİmİz dürüst ve güvenİlİr bİrİsİydİ. Öyle kİ; kİmsenİn malına, mülküne yan gözle bakmaz ve asla yalan.
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
İSTİKLÂL MARŞI MIZ Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA
Sunum transkripti:

İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma, Başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, Kendimi bedence sağlam, Fikirce uyanık ve ahlakça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine ANT içerim.”

İZCİLİK TÜRESİ İzci, sözünün eridir, şeref ve haysiyetini her şeyin üzerinde tutar. İzci, yurduna, milletine, ailesine ve izci liderlerine sadıktır. İzci, başkalarına yardımcı ve yararlı olur. İzci, herkesin arkadaşı ve izcilerin kardeşidir. İzci, herkese karşı naziktir. İzci, büyüklerini sayar ve sözünü dinler, küçüklerini sever ve korur. İzci, cesurdur, neşeli ve güler yüzlüdür. İzci, tutumludur. İzci, fikir, söz ve hareketlerinde açık ve dürüsttür. İzci, bitki ve hayvanları sever ve korur.

İZCİ PAROLALARI Küçük izcinin parolası: “KÜÇÜK İZCİ ÇOK ÇALIŞIR” “İZCİ DAİMA HAZIRDIR” Ergin izcinin parolası: “ERGİN İZCİ TOPLUMA HİZMET EDER”

İZCİ SELAMI Selam: İzci selamı aşağıdaki şekilde de görüldüğü gibi sağ elin baş parmağının küçük parmak büyük parmak üzerine konması, diğer üç parmağın bitişik ve dik tutulması ile omuz hizasında verilir. Kep ile selamlama şekilde görüldüğü gibi işaret parmağı alnın sağ üst hizasında kepin kenarına değdirilir. (Avuç içi yere bakar.) İzci üniforması giymiş bulunanlar, birbirlerini rütbe ve sıraya bakmadan selamlar. Üniformalı izciler, Ant içerken, bayrak geçerken veya serene çekilirken, devlet başkanları ve büyükleri geçerken, milli marşlar çalınır veya söylenirken, sadece başlarında bulunan lider selam verir. İzci kamp ve kurslarında yapılan törenlerde sadece yönetim kurulu selam verir. Diğerleri esas duruşta bulunur.

trailer

SELAMIN ANLAMI Selamın Anlamı : Küçük parmağın büyük parmağın altında kalması: Küçükler büyüklerini sever ve sayarlar. Büyük (Baş) parmağın üstte oluşu: Küçüklerin sevilip, korunmasını, Dik duran üç parmak ise; Andın ilk üç bölümü hatırlatmasıdır. Yani: a. Tanrıya - Vatana karşı vazifeleri. b. İzcilik Türesine uymayı. c. Başkalarına her zaman yardımda bulunmayı hatırlatır. d. Baş parmak ve küçük parmağın oluşturduğu halka: Tüm izcilerin kardeş olduğunu anlatır.

TOKALAŞMA Tokalaşma : İzci ve liderler birbirleriyle sol elleri ile tokalaşırlar. Tokalaşma anında sağ el ile selam verilir. Sol el ile tokalaşmanın esprisi ise sağ elin selam vermek için serbest kalması, kalpten çıkan temiz ve sıcak kanın karşıda bulunan kişiye aktarılması, sıcak bir ilgi gösterilmesi anlamındadır.