Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PERSONELİN SEÇİM SÜRECİ VE İŞLEMLERİ
Advertisements

KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
C1 DÜZEYİ SÖZLÜ SINAVI Atina – Tesaloniki 2013 ΚΠ γ.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
İKTİSAT Girişimcilik - İş Planı -.
“ PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA-OUR SHARED EUROPE” PROJE YARIŞMASI.
 Konu ve ders eksiklerinizi tamamlayın  Özellikle bilgi ve ezber gerektiren konuları sık sık tekrar edin  Deneme sınavları yaparak SBS sınav havasını.
T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI
PROJE TEKLİFİ HAZIRLAMA
Proje Hazırlık Aşamaları Sabancı Vakfı Hibe Programı.
ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Eylül 2013 GİRİŞ.
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
HATAY VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM M Ü D Ü RL Ü Ğ Ü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü "Fidanlar Çınarların İzinde..." Projesi
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Avrupa kültür festivallerine destek Dizin
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
ŞAHİN AKDAĞ.
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
HALİL DEMİRSOY SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
SEKTÖREL YATIRIM ALANLARINDA GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ II HİBE PROGRAMI TAM BAŞVURU FORMU PAKETİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ Kasım 2013 GİRİŞ.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
LOGO TÜBİTAK Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
FBBM509 - Yapay Zeka Proje Raporu – Aşama 1
=>CÜMLEDE ANLAM<=
SODES BİS SİSTEMİ.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Yıllı SODES Uygulama Süreci
Mesaj Listeleri ve Web Etiği. Mesaj Listeleri Etiği Haberleşme, tartışma vb. mesaj listelerine üye olduğunuzda aşağıdaki etik kurallara uymanız beklenir:
İPUCU TÜRLERİ VE KULLANIMI
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
M ALİ D ESTEK P ROGRAMI Açılış Törenine Hoşgeldiniz
HALİL FAHRİ ORMAN İLKÖĞRETİM OKULU Hazırlayan SİRAÇ AKSAN.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Dönemi Projelerinde Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar - Sıklıkla Karşılaşılan Hatalar.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
SUNUM / SUNUŞ.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ
DUYURU Yükseköğretim Kurumları Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı kapsamında Eğitim-Öğretim yılı için Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma.
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
Proje Kavramı Ya da İşine Dair Özet Teorik Bilgiler
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
Sunum transkripti:

Samsun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Hazırlarken…. Karşı tarafı etkilemek (Projenizi en az iki kişi okuyacak ve değerlendirecek)  ikna edici,  teknik olarak detaylı ve doğru,  maliyet etkinliği olması gerekmektedir.

Proje geliştirilmeden önce asla yazılmaya başlanılmamalıdır. Proje teslim süresinde 1 ay öncesinden yazılmaya başlanılmalıdır. Proje Hazırlarken….

Kurumunuzu iyice tanılayın; Kurumsal kimliğin açıkça tanımlanması, zayıf ve güçlü yanlar,mali yönetim, proje etkisi, teknik yetkinlik ve genel yönetim becerisi konularında başarılı bir geçmişiniz olduğunu açıkça gösterin. Proje Hazırlarken….

Dil kullanımında dikkatli olmak. Kısa cümleler kurmak. moda sözcükler kısaltmalar konuşma diline ait deyimler ağdalı cümleler kafa karıştırıcı bir dil kullanımını olabildiğince azaltmak. Anlaşılır bir dil kullanılıp kullanmadığınızı öğrenmek amacıyla hazırladığınız teklifi uzmanlık/çalışma alanınız dışından bir arkadaşınızın okuması faydalı olacaktır Proje Hazırlarken….

Cümlelerin etken çatı ile kurulması "tüm eğitim kursları özel eğitilmiş proje personeli tarafından yürütülecektir" "özel eğitilmiş proje personeli tüm eğitim kurslarını yürütecektir". Proje Hazırlarken….

Fark yaratabilecek bazı küçük noktalar: Teklifinizi sunmadan önce yazdığınız metni yazım denetiminden geçirin. Metni dikkatlice gözden geçirin. "Hibe Başvuruları İçin Rehber"de yer alan tüm direktiflere, özellikle de sayfa sınırlamalarına uyun. Genelde kısaltma yapmayın. Örneğin, laboratuar yerine lab kullanmayın. İlk kez kullanacağınız kısa adlarda, önce kısalttığınız ibareyi yazın, parantez içinde de kısa adı yazın. Örneğin, Türkiye Matematik Derneği (TMD). Daha sonra yalnız kısa adı kullanabilirsiniz. Başvuru formunda yer verdiğiniz tüm referansların doğru olduğuna emin olun.

Başvuru formunun ve destekleyici belgelerin, özellikle de asıl kopyaların sağlam bir şekilde birbirlerine iliştirildiğinden/ciltlendiğinden ve doğru sıralamada olduklarından emin olun. (Değerlendiriciler tarafından kolaylıkla okunabilmesi açısından plastik spiral dosyalama en tercih edilen sistemdir.) Ciltlenmiş her dosyanın içindekileri ve sayfa numaralarını gösteren bir içindekiler listesi olmasına özen gösterin; böylelikle, değerlendiricinin belgelere kolaylıkla ulaşması mümkün olacaktır. Proje Hazırlarken….

Projenin genel hedefinin Açılan Programın hedefleri ile uyumlu olmaması; Projenin özel hedefinin açık bir şekilde tanımlanmaması (bu durum, Değerlendiricinin özel hedefin Projenin Genel hedefi ve Program Hedefleri ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmesini imkansız kılar); Proje hedefleri ile belirlenen ihtiyaç ve problemler arasında tutarsızlık bulunması; Projenin özel hedefinin gerçekçi olmaması ve proje süresi boyunca bu hedefe ulaşmanın mümkün görünmemesi; Proje özel hedeflerinin faaliyetler şeklinde biçimlendirilmesi (bu durum, özel hedeflerin belirlenmesinde yapılan en yaygın hatadır). Proje Hazırlarken….