YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, Eylül 2014 tarihine kadar açık erişim sistemlerinin tamamlanıp veri girişlerinin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Advertisements

-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
PERFORMANS KRİTERLERİ
LİSANS ANLAŞMALARI GRUBU “Anlaşmadan Olur Mu Hiç! Haydi El Sıkışalım…” 11. ANKOS YILLIK TOPLANTISI, MUĞLA ÜNİVERSİTESİ, 2011.
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM Açık Erişim Proje Grubu. KAPSAM Açık Erişim Nedir? Kurumsal Arşivler Açık Erişimli Dergiler Türkiye’de Kurumsal Arşivler (Institutional.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM
Yasal Yönleri ile Açık Erişim İlkay Holt, Kütüphane Direktörü 50. Kütüphane Haftası, Panel: Bilimsel Bilgiye Erişimin Sorunları ve Açık Erişim Hareketi.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Açıkarşiv Sistemi. Açıkerişim nedir?  Bilimsel içerikli çalışmalara internet ortamında serbest erişimin sağlanmasıdır.
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
Dijital Çağda Kaynak Paylaşımının Geleceği Ertuğrul Çimen
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması Doç. Dr. Doğan Atılgan Yard.Doç.Dr.Sacit Arslantekin Yard. Doç. Dr. Özlem Bayram AB’06 Pamukkale Üniversitesi.
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
Bilgi Yönetimi Ve Yüksek Öğrenim Kurumlarında Kurumsal Açık Erişim Knowledge Management And Institutional Open Access In Higher Learning Institutions Yrd.
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
"İstanbul Üniversitesi Açık Erişim Arşivi"
Emerald kullanıcılarınıza yayın yapma konusunda nasıl yardımcı olabilir? Kullanıcılarınız için yardımcı kaynaklar Mine Tonta Business Manager, Turkey.
BIOMED CENTRAL’IN AÇIK ERIŞIM YAKLAŞIMLARI VE ÇÖZÜMLERI Johanna KuhnBioMed Central Muğla Üniversitesi.

Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Bilgiye Erişimde Özgürlük. Açık Erişim Hareketi Akademik camia Ortak çıkarlar yaratmak Bilginin paylaşılması toplumsal bir harekettir.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
M. Mirat SATOĞLU TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE YAYIN DESTEK BİRİMİ (Ekim 2013 – Haziran 2014.
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Veri Tabanı-Dergi İletişimi Ve Ortak Yazım Dili, Dergi Formatının Ele Alınması TÜBİTAK-ULAKBİMTVBBVT I. EDİTÖRLER ÇALIŞTAYI A. Nuray DEMİRKOL 2 Kasım 2007.
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
- 1 Mehdi Afzali Azad İslam Üniversitesi, İran Türkiye’deki Kurumsal Arşivlerin Web Analizi Yaşar Tonta H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
İYİ UYGULAMALAR: SİNOP ÜNİVERSİTESİ Hazırlayan Müslüm Yurtseven 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı Ekim 2014, ANKARA.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
Açık Bilim /Açık Erişim ve Bilimsel Hayata Sunduğu Yenilikler Türkiye’deki Durum Fatma BAŞAR TÜBİTAK ULAKBİM I ş ık Ün İ vers.
Hakan Kapucu  Kurumsal Akademik Arşiv Danışma Kurulu oluşturulmuştur.  Danışma Kurulu, Işık Üniversitesi Açık Erişim Politikasını.
AÇIK ERİŞİM BİLGİ KAYNAKLARININ SEÇİMİ VE SUNUMU Ekim 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Bilkent, ANKARA Hazırlayanlar : Dr. Burcu Bulut.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA Ebru KAYA İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANELERİ.
Sayılarla Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi (YAAP) ve Uluslararası Görünürlük Gültekin GÜRDAL İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon.
AÇIK ERİŞİM ARAŞTIRMA İÇİN KATMA DEĞER YARATMAK Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA İlkay HOLT Özyeğin Üniversitesi.
Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ÇIKTILARI, PERFORMANS ANALİZİ, İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI (ÖN RAPORU)
"Açık Bilim, Araştırma Verisi ve Açık Erişim" Paneli Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
YÖK ULUSAL AKADEMİK ARŞİV PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ NEDEN AÇIK ERİŞİM? Mart 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA Gültekin GÜRDAL.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
AÇIK ERİŞİM Dr. Semanur ÖZTEMİZ
Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Ankara Üniversitesi Akademik Performans Çalışması:
Temel Bilgi Teknolojileri
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Çukurova Üniversitesi Kurumsal Açık Erişim Arşivi Çalışması
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, Eylül 2014 tarihine kadar açık erişim sistemlerinin tamamlanıp veri girişlerinin bitirilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Namık Kemal Üniversitesi Açık Erişim Sistemi Üniversitemiz 2011 yılında abonelik gerçekleştirdiği MİTOS Açık Arşiv Sistemi yazılımı ile YÖK tarafından bahsedilen sistemin ilk adımını 3 yıl önce atmış bulunmaktadır. Bu sisteme şu ana kadar hocalarımız 133 yayın yüklemiştir. YÖK tarafından talep edilen tüm hocalarımızın yayınlarını bu sisteme yüklemesi ve uluslararası sistemlerle entegrasyonu ile tüm dünyada kolayca ulaşılabilir duruma getirilmesidir.

Açık erişim Herkesin erişebildiği bir literatürü ifade eder. Yazar paylaştığı yayın versiyonunun elektronik ortamda paylaşım hakkında sahiptir. Okuma, kaydetme, kopyalama, paylaşma, depolama, harmanlama izniniz vardır.

Açık Erişim Neden Tercih Edilmeli? Ücretlendirme ve lisanslama konularındaki engelleri kaldırarak bilimsel bilgiyi özgürleştirir “Adil Kullanım” hakkı sağlar Atıf oranlarının artmasını sağlar (%50-300) Araştırmacıların literatüre daha geniş açıdan (alandan) bakmasını sağlar

Yeni Bilgi Ekosistemi Yeni bilgi ekosisteminde büyük bir veri tufanı ile karşı karşıyayız. Araştırma çıktılarının açık erişimle paylaşımındaki hızlı büyüme ise bu yeni ekosistemin en önemli özelliği. Son yapılan bir araştırmaya göre, açık erişim makale içeriği yılda %30 artıyor, 2020 yılına kadar açık erişim makalelerin tüm makalelerin %60’ına karşılık geleceği öngörülüyor

Bir yayının açık erişimli olması Erişim hızını artırır Görünürlüğünü artırır Dünya çapında etkisini artırır Keşif / Yeni araştırmaya olanak sağlar Daha iyi değerlendirme, daha iyi izleme, daha iyi araştırma yönetimi sağlar

Açık Erişim’de Hızlı Büyüme

Açık Erişim’de Hızlı Büyümenin Nedenleri Gelişmiş ülkelerin açık erişim konusunda aldıkları kararlar Küresel araştırma konseyinin açık erişimi destekleme kararı G8 ülkelerinin aldığı kararlar Yayınevlerinin açık erişim konusunda değişen stratejileri ve açık erişim konusunda farklı modellerin ortaya çıkması AB’nin özellikle kendi desteklediği proje çıktılarının açık erişimli olma zorunluluğu

Dünyada Kurumsal Arşivler

Yazarlar Yayınlarının Kullanım Haklarına Sahip mi?

Bir Yayını Kurumsal Arşive Koyarken Yasal Kontrol Noktaları