Birlik ve beraberliğimizi hedefleyen ihanet odaklarının Türk Milletinin tarihi şerefini iki paralık edercesine Yerden göğe dek.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HARFLERİMİZ HAZIRLAYAN ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ
Advertisements


Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
“Türküz Atatürkçüyüz” (Yuksel vd. 2001, 57)


ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Marşımız....
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz. Hazırlayan: yilmazgurler gmail.com Yazarı: alicanyasar gmail.com “FOTOĞRAFLAR, ERMENİ ÇETELERİNCE KATLEDİLEN.
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
BAYRAK. BAYRAK Bayraksızlar, bayrak sızlar, Yere düşse bayrak sızlar, Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar.
Boynumuzda sübyan kavgaların vebali Koynumuzda üryan sevdaların cemali Baba yadigârı çalar saat misali Gün ışımaz yarınlara kurdular.

Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.Lütfen değişiklik yapmayınız
Hala kinini, nefretini taşıyorlar. Ama biz unuttuk. Biz her şeyi unuttuk.

Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
Behey Brem Yiğit Kirvem Allah’ını sevem Hali vaktin helak Varlığın yok olmuş… Nutkun kuru Kanın çekilmiş… Kırış kırış alnın Saçların.
Duymaz mısın Gündoğusu rüzgarların uğultusunu Ayazıyla nasıl da yakar aşılı goncayı Nasıl da tıkar ekmeği boğazımıza Bir tas su.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
Ali YAŞAR Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Şiir, Ali YAŞAR ‘ın DELİ IRMAK isimli kitabından alınmıştır… Ali YAŞAR Lütfen slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
Ölüm dümen suyumuzda güdümlü torpil Çığlıklar pruvamızda buz dağı Karaya vurur umut Dibe çöker ışık Acılar üstümüzde balıkçı ağı...
İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar Ciğerim yanıyor aney gözlerim ağlar... Le ley Urfa De hele bana Bu ne haldır gözüm Bu nasıl bela.

KaDıN.
KAFİYE VE REDİF ÖRNEKLERİ
Düşününce memleketin halını Acısı yürekler yakar mı yakar… Kimi çalar kimi çırpar malını Kimi de lal olur bakar mı bakar … Dost bağında kıran otlar.
MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞINI NASIL YAZDI?
İSTİKLAL MARŞI.
BOZKIRDA YAZ SAATLERİ Ceyhun Atıf Kansu
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
VATANINI SEVEN HERKES SONUNA KADAR OKUSUN
CUMHURİYETİMİZİN 85 . YILI KUTLU OLSUN
BAYRAKSIZLAR                                              
ÇANAKKALE ZAFERİ.
Kumluca metem vatanseverlİk
Dostluğa Dair.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
ÜLKEMİZİN GÜNEYDOĞU veya KÜRT SORUNU diye bir meselesi yoktur ! ÜLKEMİZİN GÜNEYDOĞU veya KÜRT SORUNU diye bir meselesi yoktur ! binlerce yıllık kültür.
BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI
LÜTFEN slaytı sesli ve kendi akışında izleyiniz.
İSTİKLAL MARŞI VE AÇIKLAMASI.
Karanlıklar uzaklaştı
YATAN ASKER.. Yanıp, tutuşurken vatan aşkıyla, Namusum olan ay yıldızlı bayrağa.. Sahip çıktıkça, ülkemin her karış toprağına Şehit olup yatacağım sonsuza.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
VATAN SEVGİSİ VATAN KONUSUNDA SÖYLENMİŞ ŞİİRLER VE SÖZLER.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
Ben kimin için ağladım, Bilmediğim o ıssız gecelerde, Kimin için yazdım onca özlem şiirini, Umutsuzluğu yaşayarak…..
Yedi koldan kuşatılır şehirler Mazbut kaleler yıkılır… Sudan bahaneler haklı gerekçe Barış nutukları göz boyamaca Kalın kitaplar.
Biz öfkelerimizi yumruk yaptık Suratına çarptık alçakların bir bir Türkü yaktık Ağıtlar yaktık Korkmadık yemin olsun Toz kondurmadık.
SAYGI.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR. LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ.
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
Görevi devralan ben miyim anne
Tutkulu sevdaların gizli hançerleri başlar parıldamaya...
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
Sunum transkripti:

Birlik ve beraberliğimizi hedefleyen ihanet odaklarının Türk Milletinin tarihi şerefini iki paralık edercesine Yerden göğe dek haklı gururumuz şanlı ordumuzu Dosta düşmana karşı aleni yıpratmaya yönelik Yaptıkları güya insani ahenk ayak oyunlarına Bilerek yada bilmeyerek zemin hazırlayan Gaflet ve delalet içinde göz yuman Takiyye hünerleriyle seyirci kalan Etkisiz, basiretsiz, yeteneksiz Peyiği Arabi yamalılardan Asil bir Türk Evladı olarak Ve yüreği burkularak Ve inancı sarsılarak İçi kan ağlayarak Utanıyorum!.. …

İçerden ve dışardan kuşatılırken cennet vatanımız Kaynaklarımız bol kepçeyle dışarıya boşaltılırken İşsiz güçsüz sokaklarda dolaştırılırken insanımız Yurtta yıkıcı-bölücü kampanyalar başlatılırken Tepesine tepesine vuramayıp yumruğunu Tutup da ümüğünü sıkamayıp şer gücün Kökünü kömecini külliyen kurutamayıp Kafayı analarımızın örtüsüne takan Sevenlerinin yüreklerini yakan Omuzları yıldız sırmalılardan Yiğit yatağı Gönüller otağı Peygamber ocağı adına Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. …

Geçmişte aç ve arkasız kalmasın Kurda kuşa yem olmasın diyerek Kol kanat saldığımız sadık tebaalar Bugün karşılığı gırtlağımıza dalarak Kene gibi yapışarak can damarımıza Çatal dilleriyle kanımızı zehirlerken Gidip muhannet kapılarını çaldığımız Fahiş fiyatına akıl aldığımız aydınlar Kuruldukları sarayların çatısından Barış güvercini edasıyla süzülerek Laf aramızda başımıza pislerken Güzel güfteli ezberlerine kanarak Ezeli dost bellediğimiz düşmanlar Gülerek yüzümüze riyakar tavır Yaralı sırtımızdan hançerlerken Aval aval bakan, pel pel susan Tuzu kuru göbeği yağlılardan İçtiğim su Yediğim ekmek Aldığım nefes hatırına Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. …

Daha yerde kanı kurumamışken Çanakkale’nin Muharebelerin izi kaybolmamışken Sakarya’da Başında dumanlar dağılmamışken Kocatepe’nin Atatürk’ün yaşayan ruhu ölmemişken dünyada Darbeler sonrası çekildiği el ense izdivacında Verdiği şahsına münhasır Sevr-i beyanlarla İşgalci beylerin ekmeğine yağ süren İşbirlikçilerine ince mesajlar veren Eli kanlı cuntacı kafalılardan Sehpalarda Hakka yürüyen Müebbet zindanlarda çürüyen Vatan hasretiyle sürgünlerde eriyen Anadan, yardan, serden geçenler anısına Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. …

Ekran başına yoz tezgahlarını kurarken fitne fesat Aylak yayınlarla sararken masum dimağlarımızı Nesli geleceğimizi ipotek dikenlerle örerken Bize dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı Kilitlenmiş kalpleri, gözleri perdelenmiş Zedelenmiş duyarsız kulaklarının zarı Olup bitene tepkileri törpülenmiş Ucuz sanat salgını vebalılardan Ayak bastığım toprak Göndere astığım bayrak Uğruna kestiğim adak aşkına Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. …

Kara bulutlar çökerken ala şafağına ülkemizin Evimizi barkımızı yıkarken başımıza namertler Kundaktaki yavrumuza kurşunlar sıkarken Üstüne ölü toprağı saçılmışçasına naçar Yetişkin dalları biçilmişçesine üryan Beklemekten başka şiarı olmayan Kendim de dahil zavallılardan Rabbin aciz kulu Bağlanmış eli kolu Umuda çıkmaz yolu Parçalanan Ana-dolu namına Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. Utanıyorum!.. …

Utanıyorum Grafik Tasarım : Ayfer Dursun / © Şiir : Ali Yaşar