Silgili Kurşun Kalem. Tahta kısım. Şekillendirme – Donanım (Makine, teçhizat vb) Metal – Hammadde » Madencilik » Yerküre oluşumu » ENERJİ » İşgücü-GİT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Advertisements

ISI YALITIMI.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
ENERJİ KAYNAKLARI.
SU HALDEN HALE GİRER.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
Baraj Rüzgâr Akarsu Dalgalar Jeotermal Petrol Su Güneş Doğal gaz Kömür
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
KAYNAKLARIN TÜKENEBİLİRLİĞİ VE ALTERNATİF KAYNAKLAR
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SICAKLIK VE ISI.
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
ÜNİTE 6. CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ 3
ISI VE SICAKLIK.
Metaller, Ametaller ve Yarı metaller
ISI VE SICAKLIK.
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
MUHAMMER AVŞAR HEMŞİN LİSESİ / RİZE
ISI VE SICAKLIK.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
Enerji Kaynağı Güneş.
Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım MADDE Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI YAĞMURUN OLUŞUMU VE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER GÜNEŞ ENERJİSİ VE YERYÜZÜNE ETKİSİ ISI VE SICAKLIK KAVRAMLARI.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
ISI VE SICAKLIK.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
2Gökmen ÖZER-Coğrafya Öğretmeni 3 4 Nükleer enerji, atom çekirdeğinden elde edilen enerji türüdür. 5 Gökmen ÖZER-Coğrafya Öğretmeni Uranyum Toryum.
DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
BÖLÜM-5.2 ISI POMPALARI VE UYGULAMALARI
FOTOSENTEZDE YAPAY IŞIKLANDIRMA
Biyoyakıtlar ve Gelişim Süreçleri
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
KİMYA PERFORMANS ÖDEVİ KONU =TEMIZ ENERJI KAYNAKLARı.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
EĞİTİM YERLEŞKELERİNDE MEKANİK TESİSAT
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
SANAY İ DE K İ MYA GÜBRELER. Bitkiler kendi besinini kendi yapan canlılardır. Besin maddelerini yaparken su, karbon dioksit ve güneş ışını kullanırlar.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
FEN BİLİMLERİ-5 4.ÜNİTE MADDE VE DEĞİŞİM 3.Isı ve Sıcaklık HALİM GÜNEŞ.
ENERJİ VE ENERJİ ÇEŞİTLERİ Hazırlayan: Burak TEMEL.
►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır ►Güneş, yeryüzündeki karaları ve suları ısıtır. Havayı ise yeterince ısıtamaz. ► Havanın bir kısmı.
YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Silgili Kurşun Kalem

Tahta kısım. Şekillendirme – Donanım (Makine, teçhizat vb) Metal – Hammadde » Madencilik » Yerküre oluşumu » ENERJİ » İşgücü-GİT – Ergitme » ENERJİ

Tahta kısım. – İşgücü-GİT Plastik – Petrol » bitki » Fotosentez » ENERJİ – Petrokimya prosesi » İşgücü-GİT İşgücü-GİT – Bedensel güç-GİT – Bilgi-beceri-GİT

Tahta kısım. – İşgücü Bedensel güç – Besin » Bitkisel besin » Bitki-GİT » Hayvansal besin » Hayvan » Yem Süt emzirme » Bitki-GİT » Üreme » ENERJİ

Tahta kısım. » Kimyasal katkı (gübre, ilaç vb) » Bitki-GİT » Hayvan dışkısı » Hayvan-GİT Bilgi-Beceri – Bilgi ve Deneyim birikimi » Yaşamın sürmesi » ENERJİ – Uygun öğrenme ortamı » Isıtma Soğutma Havalandırma Aydınlatma » Donanım-GİT

Tahta kısım. » ENERJİ » Mekan » İnşaat malzemesi » Tahta » Bitki-GİT » Metal-GİT » Plastik-GİT » Tuğla, kerpiç vb » Yerküre oluşumu-GİT » ENERJİ » Mimar

Tahta kısım. » Tasarım-GİT » Mühendis » Bilgi-Beceri-GİT » Donanım-GİT – Elektrik enerjisi Petrol, doğalgaz – Bitki-GİT – Donanım-GİT Nükleer

Tahta kısım. – Atom parçalama » Nötron bombalama » ENERJİ » Reaktör soğutma » ENERJİ » Donanım-GİT » Atık yönetimi » ENERJİ » Risk yönetimi » İşgücü (uzman)-GİT » Kaza sonrası recovery

Tahta kısım. » ENERJİ Rüzgar – Havanın ısınması veya soğuması » ENERJİ – Donanım-GİT Güneş – ENERJİ – Donanım-GİT Akıntı – Tuzluluk farkı

Tahta kısım. » Buharlaşma farkı » ENERJİ – Donanım-GİT Jeotermal – Mağma sıcaklığı » Yerküre oluşumu-GİT – Donanım-GİT Isı pompası – Hava, su veya topraktaki saklı enerji » ENERJİ – Donanım-GİT

Tahta kısım. Ağaç – Bitki-GİT

Grafit uç Karbon – Bitki-GİT Donanım-GİT Kimyasal katkı-GİT Pişirme – ENERJİ

Silgi Kauçuk maddesi – Bitki-GİT Kauçuk toplama – İşgücü-GİT Lastik haline getirme ve şekillendirme – Donanım-GİT – Bilgi ve deneyim birikimi-GİT – İşgücü-GİT

Silgi tutucu Metal-GİT Şekillendirme-GİT

Tasarım İşgücü-GİT