Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özel Bilkent Lisesi Matematik Zümresi 2. Genç Matematikçiler Günü
Advertisements

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Uygulama: Bir kitap olarak HAYATIM
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Türkçe Bilmeceler 1 Hazırlayan: Mukades Sahin
Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet.
ORYANTASYON 2002 TANITIM PROGRAMI. Amaç ve Faaliyetler SPIEOSA Öğrencilerin bilime olan ilgilerini arttırmak ve teknolojideki yeni gelişmeleri SPIE ve.
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İmparatorluktan Cumhuriyete Geçiş
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
OYALAR VE ANLATTIKLARI
Gündem İç Politika – Dış Politika A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
ENVIRONMENTAL ACTIVISM ÇEVRE EYLEMCİLİĞİ
Araştırmacı Öğretmenler Ebru Mugaloglu
İslamiyette Çokkültürlülük
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Kadınlar Her Yerdedir Tanzimattan günümüze kadın tarihi
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Farabi ve Türk-İslam Sentezi İslamiyetİmanFarabiFelsefeMantık A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research,
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
CAHİT ARF TÜRK MATEMATİKÇİSİNİN HAYATI
R. Orçun Madran.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Hazırlayan: Celile Ökten.
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
Erasmus Hareketliliği
Matematik Cahit arf.
YURT DIŞINDA ÖĞRENİM Ertan Pekşen KOU Müh. Fak Jeofizik Müh. Bölümü
Kısa özet yazımı Dr. Oğuz Reşat Sipahi
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE TIP EĞİTİMİNİN MODERNİZASYONU
Hazırlayan: Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Hazırlayan: Yasin tunç
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
Module 2: CRAFTSMANSHIP AND ARTISANS
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
ESERLER İ RONI MARGULIES A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison July.
Osmanlı İmparatorluğu’ndan seçmeler Celile Ökten A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of.
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi
ENVIRONMENTAL ACTIVISM ÇEVRE EYLEMCİLİĞİ
MİM KEMAL ÖKE.
Geleneksel Türk Görsel Sanatları
Cahit Arf.
Hazırlayan: Yasin Tunç
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
HAZIRLAYAN:AYÇA AŞKIN
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Geleceği Okuma Teknikleri
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Haldun Taner’İn hayatI
Prepared by Yasin Tunç A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison Prepared by Esra Alagöz.
Bilgi Destek Sistemlerin Kurulması Yrd. Doç. Dr
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. SEBAHATTİN BALCI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ (28 – 29 Mart 2013, İstanbul, Türkiye)
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
Radyoyla ilgili meslekler Professions In Radio Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education.
VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ
TÜRK LİRASININ ARKA YÜZÜNDEKİ İSİMLER. 5 TL Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı.
Cahit Arf Hamza Solak yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde.
Cahit Arf Kerem AKSOY 1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray.
Cahit Arf Hamza Solak.
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı.
Arf, İnönü Armağanı'nı (1948) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı (1974). Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990'da 3 ve 7 Eylül.
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
Sunum transkripti:

Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison

Cahit Arf’ın Özgeçmişi  1910 yılında Osmanlı Devleti döneminde Selanik’te doğdu.  I. Dünya Savaşı yıllarında ailesi ile birlikte Anadolu’nun birçok şehrini dolaştı.  Türkiye’de ilk öğrenimini tamamladıktan sonra yurtdışında yükseköğrenimine devam etti.  Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yaptı.  1997 yılında İstanbul’da öldü.

Eğitimi  İlköğrenimini İzmir’de tamamladı.  Paris’te École Normale Supérieure’de yükseköğrenim gördü.  Almanya’da Göttingen Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yaptı.

Arkadaşları Cahit Arf’ı Anlatıyor: Prof. Dr. Sait Akpınar “Cahit Bey’le Hatıralarımız” adlı yazısında Cahit Arf’ın yaşam tarzından bahsediyor: “Cahit hep çalışan bir bilim adamıydı. Diğer bazı arkadaşlar geceleri partilere gider, eğlenirdi. Ama, Cahit pek gelmezdi böyle yerlere; o çalışmayı çok seven biriydi. Zaten büyük ilim adamlarının gözden ırak tutamadıkları bir metottur bu. Bir şeyi akıllarına taktıkları zaman onu mutlaka çözmek isterler. Cahit'te de bu vardı. Bu durum herkeste olmaz. Bende yoktu bu durum.

Arkadaşları Cahit Arf’ı Anlatıyor: Mesela, 1936 Olimpiyatı'nda hem yaz müsabakalarına gittim, hem kış olimpiyatlarına gittim. Bana göre, ben her zaman çalışabilirdim, ama olimpiyatı bir daha nasıl seyredebilirdim ki? Yazmam gereken raporlar olduğu halde, olimpiyatlara katıldım. Nasıl gitmezdim? Türk takımı da gelmişti. Ama Cahit böyle bir şey yapmazdı. Yalnız bir defa, galiba çok sıkılmıştı. "Yahu" dedi. "Dağlara gidelim dağlara, üşüyelim. Ben bu yoğunluktan bıktım". Ama, o zaman da benim çok yoğun işlerim olduğundan gidememiştik. Cahit de gitmedi. ”

İş Yaşamı  İstanbul’da Galatasaray Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalıştı.  Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu’nda görev yaptı.  İstanbul Üniversitesi’nde ve Robert Kolej’de hocalık yaptı.  Yurtdışında çeşitli kurumlarda misafir öğretim üyesi olarak görev aldı.  Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde hizmetlerini tamamlayarak emekli oldu.

Matematiğe Katkıları  Cahit Arf matematik alanına bazı kavram ve teoremler ile katkıda bulunmuştur. Bunlardan bazıları şunlardır: Arf Halkaları, Hasse-Arf Teoremi, Arf Kapanışları, ve Arf Invariantı.  Bu katkılar ile Cahit Arf tüm dünyada tanınan ünlü bir matematikçi olmuştur (Önder, n.d.).

Cahit Arf’ın Aldığı Ödüllerden Bazıları  Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Ödülü  Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden onur doktorası  Fransa’dan “Commandeur des Palmes Academiques” nişanı

Cahit Arf’ın Yaşamıyla İlgili Kaynak TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi’nin Cahit Arf Anısına özel eki’ne aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. /default.html Bu özel ekte Cahit Arf’ı tanıyan birçok kişi anılarını anlatıyor.

Kaynaklar Akpınar, S. Cahit bey’le anılarımız. Retrieved from ml on August 14, ml Cahit Arf. (2010, April 7). In Wikipedia, the free encyclopedia. Retrieved July 27, 2010 from Önder, T. Bir portre Cahit Arf. Retrieved from onder.pdf on July 12, onder.pdf TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi, Cahit Arf Anısına özel eki. 363.Retrieved from html on July 12, html