BÜROLARDA VERİMLİLİK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI
Advertisements

Hazırlayan: Kübra Yavuz Kübra Yerli
BİLGİSAYAR KULLANIMI İLE İLGİLİ SAĞLIK SORUNLARI
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
BİLGİSAYAR KULLANIMI VE SAĞLIK
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TÜBİTAK- BİDEB YİBO ÖĞRETMENLERİ (FİZİK) PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÇALIŞTAY
ANADOLU TEKNİK ELEMANLAR DERNEĞİ Solar PV ÇATI UYGULAMASI 2,5kWp
ENERJİ TASARRUFU Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji.
BİLGİSAYAR DONANIMI SELİN POSBIYIK 9/H 551 SIDIKA RODOP ANADOLU LİSESİ
Microsoft Powerpoint Uygulaması
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
Etkinlik: Kökeni Güneş Olan Enerjiler Kendimizi Değerlendirelim
BİLGİSAYARI AÇMA - KAPATMA
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
BİLGİSAYAR DÜNYASI’NA HOŞGELDİNİZ!
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
ENERJİ TASARRUFU NEDİR?
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
CEIT 101 Teorik Vasfi Tuğun - Konu 1- Vasfi Tuğun.
CEIT 101 Teorik Emrah SOYKAN - Konu 1- Emrah Soykan.
Abdulkadir KARADENİZ Avantaj ve Dezavantajları Girdi-İşlem-Çıktı Prensibi Donanım – Yazılım Kavramları Abdulkadir KARADENİZ.
DONANIM BİRİMLERİ.
DONANIM VE YAZILIM Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
SGP İklim Değişikliği Odak Alanı Çerçevesi. Uygulama Programları OP 5. Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliğinin Önündeki Engellerin Kaldırılması OP6.
BİT KULLANIMI VE SAĞLIK
Tarafından yayınlanmaktadır
KULÜP İNTERNET SAYFALARI
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
GRİD HESAPLAMA PARALEL HESAPLAMA
Sahne Başlığı:Giriş Sahne Sayısı:001 Metin: Introyu geç Intro Grafik:
BİLGİSAYARDA DONANIM BİRİMLERİ
ELEKTRİK ENERJİSİ İLETİM VE DAĞITIMI DİREK BAŞI DONANIMLARI
BİLGİSAYAR DONANIMI Hazırlayan: Emre ŞENTÜRK ( )
BİLGİSAYARIN ANA PARÇALARI VE ÇEVRE BİRİMLERİ
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi
VERİMLİLİK ARTIRMA TEKNİKLERİ
Vmware.
Bilgisayar Donanımı Bilgisayarın elle tutulup gözle görülen parçalarına donanım denir. Bilgisayar kasasının içindeki parçalara iç (dahili) donanım, dışındaki.
BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik.
Hafta2 Bilgisayar Donanımı Dersi
BİT Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AYDINLATMA TEKNOLOJİSİ
IŞIK VE SES
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
BİLGİSAYARI TANIYORUM. MERHABA BENN BİLGİSAYARKURDU ALİCAN.
Bilgisayar Donanımı Dersi
BİLGİSAYARIN YAPISI Donanım ? Yazılım.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Giriş ve Çıkış Birimleri
BİLGİSAYAR NEDİR?.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
Bilgisayar Donanımı Dersi
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
BİLGİ SAYAR.
BİLGİSAYAR ve Çalışma Mantığı.
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Donanım somut bir kavramdır. Bu nedenle donanımı, elle tutulur,
ÇEVRE BİRİMLERİ VE SORUNLARI HAZIRLAYAN  SEDANUR SOYUK.
Bilgisayarın Ana Parçaları ve Çevre Birimleri
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
BİLGİSAYAR DONANIM ELEMANLARI * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir. * Fiziksel olarak bir bilgisayarı oluşturan tüm birimlerdir.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

BÜROLARDA VERİMLİLİK

GİRİŞ VERİMLİLİK, SÜREÇ SONUCUNDA ORTAYA ÇIKACAKTIR. PROJENİN İÇERİĞİ VE UYGULAMA MALİYETİ NEDENİYLE YANLIZCA TEORİSİ AÇIKLANACAKTIR SAYGILARIMIZLA

PROJENİN KONUSU BÜROLARDA VERİMLİLİK VE VERİMLİ ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

PROJENİN AMACI BÜROLARIN FİZİKİ YAPISININ YENİDEN DÜZENLENMESİ VE BÜRO MAKİNELERİNİN YENİ BİR SİSTEMLE DAHA VERİMLİ KULLANILMASI

PROJENİN AMACI PROJE İLE BÜRO ORTAMINI; ISI IŞIK ORTAM NEMİ SES AÇISINDAN YENİDEN DÜZENLEME VE

PROJENİN AMACI BÜRO MAKİNELERİNDAN ÖZELLİKLE: BİLGİSAYARLARIN YENİ BİR SİSTEMLE ÇALIŞTIRILMASI HEDEF ALINMAKTADIR.

PROJE DETAYI BÜROLARDA ÇALIŞMA VERİMİNİ VE İŞLETME VERİMLİLİĞİNİ ETKİLEYEN ETMENLER VARDIR. BUNLAR ORTAM IŞIĞI, ORTAM ISISI, NEM MİKTARI VE ORTAMDA KULLANILAN BÜRO MAKİNELERİ MALİYETİ VE SESİDİR.

ORTAM ISISI BİNALAR İNŞA EDİLİRKEN GÜNEŞ ENERJSİSİNİ DEPOLAYIP GÜN İÇİNDE KULLANIMA SUNAN GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ İLE DONATILACAK VE ORTAM ISISI GÜNEŞ ENERJİSİ İLE KARŞILANACAKTIR

ORTAM IŞIĞI ORTAM ŞARTLARININ ÇALIŞMA VERİMİ AÇISINDAN EN UYGUN SEVİYEYE GETİRİLMESİ ORTAM IŞIĞININ DOĞAL YOLLARLA KARŞILANMASINA BAĞLIDIR. BU AMAÇLA BİNALARDA GÜNEŞ VE GÜN IŞIĞINI YÜZDE YÜZ ORANINDA İÇERİ ALACAK ŞEKİLDE CAM, ÇATI VE AYNA YANSITMA SİSTEMLERİ KULLANILACAKTIR.

ORTAM NEMİ ORTAMLARI DÜZENLENİRKEN %50 ORANINDA BODUR BİNALARIN ÇALIŞMA ORTAMLARI DÜZENLENİRKEN %50 ORANINDA BODUR AĞAÇLAR, BİTKİLER VB. YERLEŞTİRME VE YETİŞTİRMEYE MÜSAİT OLACAK ŞEKİLDE DİZAYNI SAĞLANACAKTIR. BÖYLELİKLE ORTAMIN DOĞAL NEM ORANI SIFIR MALİYETLE KARŞILANACAKTIR

BİLGİSAYARLARDA YENİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ BÜRO MAKİNELERİ ÇALIŞMA ANINDA HEM SES ÇIKARIRLAR HEMDE ENERJİ HARCARLAR. ÖZELLİKLE BİLGİSAYARLAR HER KULLANICI İÇİN AYRI AYRI KASALAR HALİNDE ÇALIŞIRLAR. BU DA DAHA FAZLA ENERJİ DAHA FAZLA SES VE DONANIM MALİYETİ DEMEKTİR.

BİLGİSAYARLARDA YENİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ BİLGİSAYARLARDA HER KULLANICI İÇİN BİR KASA YERİNE; KLAVYE FARE VE EKRAN KABLOLARINI MERKEZİ BİR BİLGİSAYAR KASASINA UZATARAK, TEK BİR BİLGİSAYAR(ANA BİLGİSAYAR) İLE ÇALIŞMA AMAÇLANMAKTADIR..

BİLGİSAYARLARDA YENİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ ANCAK; BU İŞ İÇİN KULLANILACAK ANA BİLGİSAYARDA ÇOKLU EKRAN, KLAVYE, FARE VB DONANIM BİRİMLERİNİ DESTEKLEYEN DONANIM VE İŞLETİM SİSTEMLERİ GELİŞTİRİLECEKTİR.

BİLGİSAYARLARDA YENİ BİR ÇALIŞMA SİSTEMİ BÖYLELİKLE HEM ENERJİDEN, HEM GÜRÜLTÜDEN, HEMDE KASA İÇİ DONANIM BİRİMLERİNDEN TASARRUF SAĞLANACAKTIR.

PROJEYİ HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ VE DANIŞMAN ÖĞRENCİLER ADI SOYADI MESLEK ALANI SINIFI GÜLAY SEVİNDİ BÜRO YÖN. VE SEKR. 10/D HACER YAVUZ BAHTLİ DADAEVA PROJE DANIŞMANI ABDULKADİR HALAÇLI BÜRO YÖNETİMİ VE SKRT.