BEL EGZERSİZLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
Advertisements

DÜZ KAPATICI KESİCİ STAPLER KULLANIM KILAVUZU
HAYAT KURTARAN 15 İPUCU.
14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
HASTA / YARALILARI TAŞIMA TEKNİKLERİ
Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı
Şınav Çekerek Forma Gir
ESNETME EGZERSİZLERİ Cemal KOLAY & Ceyhun İRİŞİK
Dr. Onur FISTIKOĞLU 2013 ARALIK
Güçlendirme Egzersizleri
GENEL BİLGİLER HAZIRLAYANLAR: Prof. Dr. Hidayet SARI Cerrahpaşa Tıp Fak. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon A.B.D. Prof. Dr. Ülkü AKARIRMAK Cerrahpaşa Tıp.
ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN EVDE BAKIM VE REHABİLİTASYON ÖNERİLERİ Doç. Dr
BASKETBOL. BASKETBOL İÇİNDEKİLER TEMEL SORU ÜNİTE SORULARI İÇERİK SORULARI ÜNİTE ÖZETİ MÜFREDAT KAZANIMLARI 21.YY KAZANIMLARI TEŞEKKÜRLER.
OFİSTE EGZERSİZ PROJESİ
Bildiğiniz gibi kilo alma sürecinde en çok etkilenen yerler karın,bel ve kalça bölgeleridir.Zayıflama ve incelme programlarında da en zorlanılan bölgeler.
Hava yolu tıkanıklığı nedir?
HAVA YOLU TIKANIKLIĞINDA İLKYARDIM
MLS HOLDİNG OFİS ÇALIŞANLARI İÇİN BOYUN SAĞLIĞI
Mekik İle Etkili Sonuçlar
Bebeği Emzirmek İçin Pozisyon Vermek
İyi İş Güvenliği Uygulamaları Araca Binerken
BİCEPS-ÖN KOL-TRİCEPS HAREKETLERİ
Hızlı yürüyüşlere başlayınız.
Ellerinizi alnınıza yerleştirin. Başınızı öne doğru iterken ellerinizle başınıza engel olun. 5’e kadar sayın ve gevşeyin.
Dr. Mustafa Arif Eras Avrupa Meslek Yüksek Okulu
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
HASTA POZİSYONLARI VE MOBİLİZASYONU
Omuz ve Kol için Gerdirme Hareketleri
Kısa Mesafede Süratli Taşıma Teknikleri
HASTA TAŞIMA TEKNİKLERİ
İş Sağlığı ve Güvenliği
Omuz ve Dİrsek Radyolojİk Anatomİk YapIsI ve İncelenmesİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Eğitimimizin Amacı elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi edinmek Öğrenim Hedeflerimiz Elle kaldırma ve taşıma işlerinden.
BASKETBOL.
Evcil Hayvanların Bakım ve Beslenmesi Yrd.Doç.Dr. Serkal GAZYAĞCI.
KLAVYE TEKNİKLERİ SBY Hafta Öğr. Gör. Doygun DEMİROL.
Günlerden Pazar, yeni uyandınız ve saat 09:30 civarı. Günlerdir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluk ve stres birikimi sonucu bedeninizde inanılmaz bir.
HASTA/ YARALI TAŞIMA TEKNİKLERİ ELAZIĞ UMKE.
3Ekim /3/2015 BREZİLYA KALÇASI İÇİN EGZERSİZLER.
OMUZ EGZERSİZLERİ.
Bilgisayar Kullanıcılarının Dikkatine !
DİZ EGZERSİZLERİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI Sınav kaygısı nedir? Kaygımızı kontrol etmenin yolları nelerdir?
HAZIRLAYAN EĞİTİM HEMŞİRESİ
KALÇA EGZERSİZLERİ.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
BEL AĞRILARINI ÖNLEMENİN YOLLARI
DİRSEK VE OMUZ YARALANMALARI SONRASI EGZERSİZLER
SINAV KAYGISI Sınavlarda bazen kalbimizin hızlı hızlı çarptığını ve aşırı terlediğimizi hissederiz ancak bu çok nadir görülen, çözümü basit olan duygu.
Temel Cimnastik Duruşları
Kalça ve alt taraf kemiklerinin kırık, çıkık ve burkulmaları, üst taraf kemiklerinde olduğu gibi düşme, çarpma ya da trafik kazaları gibi şiddetli travmalar.
ON PARMAK KLAVYE (F KLAVYE)
ALT EKSTREMİTE ORTOPEDİK TESTLER
(3)-TEMEL YAŞAM DESTEĞİ
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ Bir önceki sunumlar daha ayrıntılı!!!!!!!!!!!!!11
Ankilozan Spondilit hastaları için Günlük egzersiz programı
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
Basketbol Öğretimi Top tutma Paslaşma Top sürme Atış yapma Hazırlayan A.Kadir Keser Beden Eğitimi Öğretmeni.
ANESTEZI POZISYONLARı.  Hastaya pozisyon verme ve hastayı olası risklerden koruma anestezist ve cerrahi ekibin ortak sorumluluğundadır. Sağlık bakım.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
Ekranlı Ekipmanlarla Çalışma
ALT EKSTREMİTE ORTOPEDİK TESTLER
3Ekim2013.
HAVA YOLU TIKANIKLIĞI NEDİR?
3Ekim2013.
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
ÖĞR.GÖR.CEM SAMUT.
PARMAK PAS Voleybolda topun istenilen noktaya ellerin ve kolların yardımı ile parmakların ve tüm vücudun harekete katılımı sağlanarak yapılan bir vuruş.
LOHUSALıK DÖNEMI. LOHUSALıK DÖNEMINDE BAKıM DO Ğ UM SONRASı EVE DÖNEN KADıN, DO Ğ UM ŞEKLI NE OLURSA OLSUN MÜMKÜN OLDU Ğ U KADAR DINLENMELIDIR. DINLENME.
Sunum transkripti:

BEL EGZERSİZLERİ

Ellerinizi belinizin çukur kısmına yerleştirin ve daha sonra karın kaslarınızı kasarak belinizi ellerinize doğru bastırın. Nefesinizi tutmadan 5 saniye kadar baskıyı uygulamaya devam edin ve gevşeyin.

Bir bacağınız düz pozisyondayken diğerini elleriniz yardımıyla kendinize doğru çekin. Son noktada nefesinizi tutmadan 5’e kadar sayın ve bacağınızı uzatın. Daha sonra aynı işlemi diğer bacağınız için tekrarlayın.

Bir bacağınız düz pozisyondayken diğerini de yine düz bir şekilde yukarı kaldırın.Yukarı kaldırdığınız bacağınızın arka adalesinde gerginlik hissettikten sonra 5’e kadar sayın ve bacağınızı indirin. Daha sonra aynı işlemi diğer bacağınız için tekrarlayın.

Her iki bacağınızı da dizlerinizi bükerek elleriniz yardımıyla kendinize doğru çekin.Nefesinizi tutmadan 5’e kadar sayın ve bacaklarınızı indirin. Eğer bir boyun probleminiz yoksa bacaklarınızı çektiğinizde başınızı dizlerinize doğru kaldırarak egzersizin verimini arttırabilirsiniz.

Dizleriniz bükük ayak tabanlarınız yerde olacak şekilde sırtüstü uzanın. Ellerinizi dizlerinize doğru uzatarak gövdenizi(başınız düz olmalı yoksa boynunuz zorlanabilir) hafifçe yukarı kaldırın. Nefesinizi tutmadan 5’e kadar sayın ve yavaşça gevşeyin.

Emekleme pozisyonunda başınızı yukarı kaldırırken aynı anda belinizi çukurlaştırın ve bunu yaparken yavaşça nefes alın.Daha sonra başınızı aşağı doğru indirirken aynı anda sırtınızı kamburlaştırın ve bu esnada yavaşça nefesinizi verin.Her iki pozisyonda da dirseklerinizin bükülmemesine dikkat edin.

Karnınızın altında bir yastık olacak şekilde yüzüstü uzanın Karnınızın altında bir yastık olacak şekilde yüzüstü uzanın. Daha sonra ellerinizle birlikte gövdenizi yavaşça yukarı kaldırın. Nefesinizi tutmadan 5’e kadar sayın ve gevşeyin. Yukarı kalkma esnasında göğsünüzün yataktan kesilmesi yeterlidir, aşırı yukarı kalkma belinizi zorlayabilir.