BULAŞICI HASTALIKLAR ve KORUNMA YOLLARI Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Hastalıklar Hangi Yollarla Bulaşır??? Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Doğrudan Bulaşma Hastalığa neden olan mikrobun barındığı yerden sağlam kişiye doğrudan geçmesi ve onu hasta etmesidir. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Kuduz hastalığında olduğu gibi hasta hayvan tarafından doğrudan ısırılma bu tür bulaşmaya bir örnektir. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Dolaylı Bulaşma Dolaylı bulaşmada eşyalar, vektörler ve hava yolu bulaşma aracıdır. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Verem hastası her öksürük ile ortama basil saçar. Verem’in bulaşması hastaların aksırma,öksürme ve konuşmaları sırasında havaya saçılan mikropların sağlam kişiler tarafından solunması ile oluşur. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Hastalıkların Önlenmesinde Kişiye ve Çevreye Yönelik Önlemler Alınabilir. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
KİŞİYE YÖNELİK ÖNLEMLER Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi 1- Aşılama Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Aşısı bulunan hastalıklardan büyük ölçüde korunmak mümkündür. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Aşılama ile kişileri çeşitli hastalıklardan koruyabiliriz. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi 2- Kişisel Temizlik Birçok hastalığının kontrolünde kişisel temizlik alışkanlıkları çok önemlidir. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi KİŞİSEL TEMİZLİK Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Vücut bakımı ve temizliği Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Yüz bakımı ve temizliği Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi El temizliği Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Elleri su ve sabunla yıkamak mikroorganizmaları uzaklaştırmanın en etkili yoludur ve hastalıkları önlemeye yardımcıdır. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Tuvaleti kullandıktan sonra W.C l Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Ellerimizi ; Hayvanları sevdikten sonra Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Gıdalara el sürmeden önce ve sonra Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Çiğ et, balık yada tavuk ile temas ettikten sonra iyice yıkamalıyız! Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
ASLA ÖLÜ HAYVANLARI ELLEMEYİNİZ !!! Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Eller öksürüp-hapşırdıktan sonra mutlaka yıkanmalıdır. Özellikle grip gibi hastalıklarda öksürüp-hapşırdıktan sonra ellerin yıkanmaması bulaşmaya neden olur. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Her türlü öksürük ,aksırık esnasında mutlaka kağıt mendil kullanılmalı ve sonrasında eller temiz su ve sabun ile yıkanmalıdır. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Mikroorganizmalar Suda Havada Toprakta Hayvanlarda İyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde İyi pişirilmemiş et ve balıklarda İyi yıkanmamış kaplarda İnsan ve hayvanların dışkılarında bulunur. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Ellerimizi bol sabun ile akan su altında en az 10-20 saniye parmaklarımız ve bileklerimiz dahil ovalayarak yıkamalıyız. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Mikroplar kuru yüzeylerde büyüyemez ve çoğalamazlar. Bu nedenle ellerimizi yıkadıktan sonra iyice kurulamalıyız. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Ağız ve dişlerin temizliği de hastalıklardan korunmada önemlidir. Herkesin kendine ait bir diş fırçası olmalıdır. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Dişler düzenli olarak her öğün sonrası fırçalanmalıdır. Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
2- Çevreye Yönelik Önlemler Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi İnsan ve hayvan dışkısı ile kirlenen sularda pek çok hastalık etkeni üreyebilir Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi İçme suyu olarak temiz su kullanmalı Temizliğinden emin olunmayan sular kesinlikle içilmemeli Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Çöp torbalarının ağızları kapatılmalı ve kapaklı çöp kovalarında muhafaza edilmeli Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Sokakta yada açıkta satılan ve kaynağını bilmediğimiz yiyecekleri tüketmemeli Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi
Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi Sadece beden ve besin temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak temiz olmanın gereğidir Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi