Elektronik İletişim ve Kobi’lerin Yükselişi Tayfun Türkalp Genel Müdür Alcatel e-Ticaret Dağıtım ve Pazarlama Ltd.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
Advertisements

Geçmişten Geleceğe: Elit Yazılım
Oktay ERBEY CRM & B2B Ürün Satış Hizmet Yöneticisi
Neden e-ticaret’e ihtiyaç duyuluyor? Bugün; •Sürekli (24 saat boyunca 365 gün kesintisiz) reklam ve ticaret olanağı sunan, •İletişimi çok hızlı ve interaktif.
Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek.
E-TİCARET SATIŞ SİTELERİ. E-TİCARET “Doğrudan fiziksel bağlantı kurmaya ya da fiziksel değiş tokuş işlemine gerek kalmadan tarafların elektronik olarak.
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Ğ We take care of your vision ...your care provider.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
ELEKTRONİK PAZARLAMA.
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
MILLENIUM MARKETING SUNUMU
İNTERNET.
ELEKTRONİK TİCARET VE LOJİSTİK HİZMETLERİ
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Küresel Büyüme Oranları (%)
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
Türkiye'de İş Yapmak Aşama Bir Pazara Sürüş Öncesi.
Bankacılık ‘ta Yeni CRM Yaklaşımları M
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
1. 2 Cari İşlemler Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka carilerinin ayrı ekranlardan tanımlanabilmesi. Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
E- Ticaret Altyapısı.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
ELEKTRONİK TİCARET TÜRLERİ
Yrd.Doç Dr. YILMAZ GÖKŞEN
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
2 SİSTEM 9 DÜNYADA SİSTEM ülkede, 6500’den fazla tamamlanmış proje.
  Satış sonrası hizmetler bir ürün satıldıktan sonraki süreçte müşteriye sunulan teknik destekler olarak değerlendirilebilir. Bu hizmetler arasında garanti,
İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız intercomp.com.tr.
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
BRANDING - MARKETING - TRADING
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
TNT VİTRİNİ YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİCİSİ
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
MEHMET AKİF MTAL. ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI SUNUMU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
ÇALIŞMA SORULARI.
Sunum transkripti:

Elektronik İletişim ve Kobi’lerin Yükselişi Tayfun Türkalp Genel Müdür Alcatel e-Ticaret Dağıtım ve Pazarlama Ltd.

2 Avrupa ’ da Internet bağlantısı  KOBİ ’ lerin %95 ’ i en az 1 bilgisayara sahip  ve bunların %72 ’ si Internet ’ e bağlanıyorlar Kaynak: UFB Locabail % 20% 40% 60% 80% AvrupaAlmanyaFransaİngiltereİtalya Avrupa’da KOBİ’ler için Internet bağlantısı

3 82% 62% 55% 0% 20% 40% 60% 80% 100% E-postaBilgi İş İlişkileri KOBİ’lerde kullanılan Internet hizmetleri  Avrupa ’ da Internet en ç ok, e-posta, bilgi araştırması (web ’ te sörf) ve m ü şteri/tedarik ç i ilişkileri i ç in kullanılmaktadır. Kaynak: UFB Locabail 1999

4 e-İŞ Yapı Taşları Müşteri e-Yazılımları e- Alış veriş İnternet üzerinden Yapılan alış verişler e- Tedarik (İnternet üzerinden yapılan tedarikler) e- Servis (İnternet üzerinden verilen bakım ve servisler) e- Eğitim e-sağlayan kurumsal altyapı e- Marcom bire-bir pazarlama (İnternet üzerin- den ürün ve servis tanıtım, bilgi verme)

5 ONLARIN BU ÇABASI SONUCU ÜLKE EKONOMİ- SİNDE ORTA DÖNEMDE İÇ PİYASALARINDA HA- REKETLENMESİ SAĞLANACAK VE DAHA SAĞ- LIKLI BİR TİCARET VE ÜRETİM ALT YAPISI KURULACAKTIR. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ FİRMALAR BİRER YENİ EKONOMİ FİRMASI OLARAK DÜNYA TİCARETİNE AÇILIP, ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ PROBLEMLERİ YURTDIŞI PİYASLAR VASITASIYLA AŞABİLİRLER.

6 KOBİ’LER YENİ İŞ MODELİNİ OLUŞTURURKEN... 1.STANDART FİYAT LİSTESİ (kura bağlı TL veya döviz cinsinden sabit) 2.STOK KOD SİSTEMİ VE RAPORLARI 3.ÜRÜN VEYA HİZMET KALİTE STANDARTLARINA UYGUNLUK (TSE, ISO, vs) 4.ÜRETİM VE TESLİMAT STANDARTLARI (Xad. x Ygün) 5.STANDART ÖDEME ŞEKİLLERİ (L/C, Peşin, Vadeli..vs.,) 6.GARANTİ VE BAKIM ŞARTLARI, SERVİS AĞI 7.DETAYLI ÜRÜN KATALOĞU VE KULLANMA KİTAPÇIKLARI 8.ŞİRKET VİZYONU VE BİLGİLERİNİ İÇEREN BİR TANITIM 9.MÜŞTERİ BİLGİLERİNİN SAKLANDIĞI, VE DÜZENLİ GÜNCELLENDİĞİ BİR VERİ TABANI 10.MÜŞTERİ ODAKLI ÖRGÜTLENME, SİPARİŞ TAKİBİ, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ TAKİBİ

7 e-ticaret Sitesi Oluşturmak İçin Gerekenler  Web sitesinin oluşturulması için Tasarım kadrosu  Web sitesi ve bilgisayarların bakımı için Bilgi İşlem kadrosu  Çağrı Merkezi için kadro  Internet bağlantısı kısmı için Servis Sağlayıcısı ile işbirliği  Ödeme kısmı için banka ile işbirliği  Takas kısmı için işbirliği  Teslimat kısmı için kargo şirketi ile işbirliği  Güvenlik için işbirliği  Danışmanlık için işbirliği

8 Ya da...  Bu maliyetin binde birine ToptanPazarYeri üyeliğine başvurabilirsiniz

9 ToptanPazarYeri’nin Getirileri  Şirketinizin tanıtımı tabelanızdan veya tanıdıklarınızdan ibaret kalmasın:  Yurtiçi ve yurtdışında milyonlarca alıcıya tanıtalım  Bir satış ordunuz varmış gibi çalışın  Dünya ile temasınız sekreterinizin yeteneklerinden ibaret kalmasın:  İletişiminize aracı olalım; üstelik komisyon almadan  İş saatleriniz 8:00-18:00’den ibaret kalmasın:  7x24 sipariş alabilmenizi sağlayalım

10 ToptanPazarYeri’nin Getirileri  Ticari işlemlerinizi hatalardan kurtarın:  Sizin için otomatize edelim  Potansiyel müşterinizi tanıyın:  Düzenli olarak sitenize gelenleri raporlayalım  Verimliliğinizi bir bilgisayar ile sınırlamayın:  Nakliye, sigorta ve finansmanı direk olarak satışlarınıza entegre edelim  Maliyetlerin kontrolden çıkmasına izin vermeyin:  İhtiyaçlarınızı siteden alın maliyetlerinizi düşürelim

11 Ürün veya satıcı bazında arama DÜNYA Gazetesi’den haberler Sektör Bazında Satıcı Firmalar Gartner’dan e-ticaret danışmanlığı Siteye giriş, Yardım, Başvuru Dil Seçenekleri Çağrı Merkezi

12 ToptanPazarYeri Nasıl Çalışıyor?  Ticaret öncesi tarafların İnternet ortamında bilgilenmesi ve araştırma  Tarafların İnternette buluşması (sipariş)  Ödeme  Mal veya hizmetin müşteriye teslimi  Satış sonrası bakım, destek gibi hizmetlerin temini

13 Sevk Bilgileri (7) Ödeme Emri/Dosya Açma (4) Dosya Açma (5) Web Çağrı Merkezi İletişim Merkezi Garanti Bankası Yurtiçi Kargo Global Express Sevkiyat (8) Operasyon Akış Diyagramı Teslim Onayı (9) Ürün (1)Eşleştirme (2) Proforma (3) Bloke Kaldırma (10)

Üye Sitelerinden Örnekler

15 Menü Firma hakkında detaylı bilgi Servis yada Ürünler hakkında bilgi ve Sipariş Formu Referanslar e-posta

16 Bir “Referanslar” Sayfası

17 Bir Sipariş Formu

18 Bir başka Sipariş Formu

19 Bir İngilizce Sipariş Formu

20 Sipariş Detayı

21 Hangi tarihte hangi firmanın hangi ürününüz ile ilgilendiğinizi bilmek istemezmisiniz?

22 Örgütlenme yapısı  7 bölgede Alcatel e-Ticaret Servis ağı  Gezici sanayi bölgesi ekipleri  Gezici eğitim ve danışmanlık ekibi  Bölgesel seminerler  Uzman grafiker ekibi  Çağrı / İletişim Merkezi ekibi  WEB master ve data center ekibi  Site idare ve pazarlama ekibi

23 Sunulan hizmetler  Tüm süreçleriyle Elektronik Ticaret olanağı  Türkiye şartlarına max derecede uygunluk  7x24 İnternet’e erişim  Web sayfası tasarımı  6 gün 10 saat Çağrı Merkezi (yabancı dil desteği)  Üyelik boyunca İnternet erişimi ve posta kutusu  Sizi ziyaret eden müşterilerin raporlanması  Sitenin ülke çapında tanıtımı  Sitenin yurtdışı pazar yerleriyle ilişkilendirilmesi  Dinamik fiyat ve ürün güncelleme  Yaratıcı tasarım ve geniş içerik  Fiyat, kalite, sevkiyat denetimi

24 TTGV Kimdir?  Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, 1991 tarihinde Hazine Müsteşarlığı tarafından kurulmuştur  Dünya Bankası'ndan kaynak sağlar  Türk sanayisinde teknoloji geliştirme faaliyetlerini desteklemeyi amaçlar

25 Üyelik Şartları  Yaptığınız ticaret üzerinden komisyon ödemeyin  $1500+KDV üyelik bedelinin %75’ini Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı sizin yerinize ödesin  Kalan toplam $645’ı 3 eşit taksitte ödeyin

26