Network Marketing.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

SERKAN HACIÖMEROĞLU –Yön.Kur.bşk.yrd
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Performans, etkinlik, erişim ve fiyat önemli ise...
5. BİRİKİMLERİM.
KAZANMAK İÇİN ORGANİZE OLACAĞINIZ KİŞİLER LİSTESİNİ HAZIRLAYIN
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
VERİCİ(DONÖR) TARAFINDAN SIKÇA SORULAN SORULAR
Google Analytics Nedir?
LEO’ya Hoş geldiniz Potansiyelinizi açığa çıkarın
KONU: Verimlilik nedir? Verimlilik hesabı nasıl yapılır?
KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
BUGÜN BENİM EN İYİ GÜNÜM! Randevu alma Ve SATIŞ
Kurallar Eğitimin Edification ı ÇOOOOOOOOKKKKK ÖNEEEEEMLİİİİİİİİİ. Alttaki yazı eğitimin sahibinin cümleleri sizde bu şekilde kendi cümllelerinizle ve.
Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Devlet Desteği
E-T ICARET N EDIR ? Temel Kavramlar. E-T ICARET N EDIR ? Internet üzerinde yapılan ticarettir. Bilgisayar, cep telefonu gibi aygıtlar tarafından kullanılır.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
FULBRIGHT. FULBRIGHT BURSLARI Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora Tezi Araştırma Doktora Tezi.
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
BAŞARIYA GİDEN YOLDA “VERİMLİ ÇALIŞMA”
İHTİYAÇ AKADEMİ’nin alt yapısı;
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ KİMİ MEMNUN EDER? FOUR SEASONS VAKASI
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
Yeni Pazarlama Teknikleri
Şirket Tanıtım Sunumu.
MEGA HOLDINGS TRADING.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
GİRİŞİMCİ YAVUZ SELİM MURATOĞLU.
Hacettepe Üniversitesi
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
MESLEKÎ EĞİTİM TANITIM ETKİNLİKLERİ.
Özel sektör işyerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında (İEP) çalışacak kursiyerlere İŞKUR tarafından net asgari ücret ödenecektir.
BAŞA-BAŞ NOKTASI (BREAK EVEN POINT)
1 KURUMSAL DEĞERLEME 2004 KONFERANSI GAYRİMENKUL DEĞERLEMESİ KONUSUNDA SPK DÜZENLEMELERİ SPK DÜZENLEMELERİ Deniz DERELİOĞLU ÖZÜTÜRK SPK Kurumsal Yatırımcılar.
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
E- Ticaret Altyapısı.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Euler Hermes: Facilitating change in trade landscape of Turkey
Büyük Bir Fikrimiz Var.
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
Birlikte Düşünelim Hayatta gerçekleştirmek istediklerinize yardımcı olabilir miyiz? ‘‘Eğer hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, düşünce tarzınızı değiştirmelisiniz.”
9.sınıfı geçen öğrenci, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda;ilgili müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından ilgi,istek,yetenek.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
BÖLÜM 3 EKONOMİLERDE TEMEL SORUNLAR
“SEN İ N MASALIN” ORGAN İ ZASYON İ FT İ HARLA SUNAR…
MÜŞTERİ İÇİN DEĞER YARATMA
Girişimcilik.
Üretim, Tüketim ve Karar Verme: Ekonomi BÖLÜM 9 EKONOMİ OKURYAZARLIĞI Küçük çocuklar, her gün karşılaştıkları için ekonomik kavramların farkındadır.
3/4/20161www.egitimcininadresi.com. İnsanlar çok çeşitli ihtiyaçları vardır. Bu nedenle başka insanların ürettiği mallarda gereksinim vardır.
MÜŞTERİ İÇİN DEĞER YARATMA. “Müşteri değeri olgusu, müşteri tatmini unsurlarına ek olarak, ürünün rakipler arasından nasıl seçildiğini, seçim kriterlerinin.
Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. GİRİŞİMCİLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
SATIŞ ve PAZARLAMA TEKNİKLERİ
FİNANSÇI OLMAYANLARA FİNANS
BRANDING - MARKETING - TRADING
Amacımız kişilerin becerilerini arttırmak ve yanlışları azaltmaktır.
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
Kanun Değişiklikleri.
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
Dünyada Sigortacılığın Tarihsel Gelişimi Sigortacılık, İtalyanca “sicurtà” sözcüğünden dilimize geçmiştir. Tarihsel süreçte ticaretle zenginleşen ülkelerde.
Sunum transkripti:

Network Marketing

KALİTELİ BİR YAŞAM İÇİN 1- Parası olup zamanı olmayanlar 2- Zamanı olup parası olmayanlar 3- Parası ve zamanı olmayanlar 4- Hem parası hem zamanı olanlar SİZ HANGİ GRUPTANSINIZ? Hem paraya, hem zamana sahip olanlar, kendi işine sahip olanlardır.

1-SERMAYE Yaşamınızı rahat bir şekilde sürdürebilmek için gerekli parayı kazandırabilecek bir işe başlarken gerekli minimum sermaye ne kadar? TEMİNATLAR Mal alımı Personel Dekorasyon REKLAM SİGORTA Tabela Kira Nakliye

“TİCARETTE KAR VE ZARAR KARDEŞTİR” 2-RİSK Bu atasözümüzü hatırlıyor musunuz? “TİCARETTE KAR VE ZARAR KARDEŞTİR” Öyle ise… Ne kadar sermaye yatırdıysanız, en az o kadar risk taşıyorsunuz demektir.

3-BİLGİ VE TECRÜBE SEÇTİĞİNİZ İŞİN; Eğitimini almışsanız başarı şansınız artar, risk azalır. Eğitimini almamışsanız başarı şansınız azalır, risk artar. Tecrübeniz varsa başarı şansınız artar, risk azalır. Tecrübeniz yoksa başarı şansınız azalır, risk artar. Bilgi ve Tecrübeniz yok ise; Bilgi ve tecrübeyi satın almak zorundasınız. Yani; Bilgisi ve tecrübesi olan personel çalıştırmak ve yüksek ücretler ödemek zorundasınız. SİZ KAZANMASANIZ DA…

4-ZAMAN Yeni kurduğunuz bir işe zamanınızın ne kadarını harcamalısınız? Çok zaman harcarsanız başarı şansınız artar, riskiniz azalır. Az zaman harcarsanız başarı şansınız azalır, riskiniz artar. Kendinize ve sevdiklerinize ayıracak ne kadar zamanınız kalabilir?

5-SEKTÖR SEÇİMİ WEB SEKTÖRÜ 2000’Lİ YILLAR 300 Milyar $’lık DOĞRU ZAMANDA DOĞRU SEKTÖR SEÇİMİ BAŞARIYI GETİRİR 70’Lİ YILLAR = EMLAK 80’Lİ YILLAR = BİLGİSAYAR 90’LI YILLAR = CEP TELEFONU 2000’Lİ YILLAR 300 Milyar $’lık Dünyanın En Hızlı Büyüyen Pazarı ( WEB SEKTÖRÜ

6-YER SEÇİMİ 6-YER SEÇİMİ POTANSİYEL MÜŞTERİ ADEDİNİZ İŞYERİNİZİ AÇTIĞINIZ YERLEŞİM MERKEZİ İLE SINIRLIDIR MÜŞTERİ POTANSİYELİNİZİ ARTIRMAK İÇİN FARKLI MERKEZLERDE ŞUBELER AÇMANIZ GEREKİR. HER ŞUBE, YENİ SERMAYE, YENİ RİSK, YENİ PERSONEL DEMEKTİR. DÜNYANIN 50 ÜLKESİNDE ŞUBE AÇMAK İÇİN NE KADAR SERMAYEYE İHTİYACINIZ OLABİLİR?

KENDİ İŞİNİZ OLSA ve Bu şartlarda kendi işinizi kurmak ister misiniz? Sermaye………….Yok denecek kadar az Risk…………….. 00000000 SIFIR 00000000 Bilgi ve tecrübe….Her adımda BEDELSİZ destek Zaman…………... Siz ne kadar çalışmak isterseniz Sektör seçimi…… Dünyada en hızlı büyüyen sektör Yer seçimi………..Bütün TÜRKİYE ve 50 Ülke olsa Bu şartlarda kendi işinizi kurmak ister misiniz? Bundan sonrası bu soruya “EVET” diyenler için…

NETWORK MARKETİNG dünyasına hoş geldiniz 